Annonce
Sport

Landstræner roser Axelsen trods nederlag: En lettelse

Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Landstræner Kenneth Jonassen er lettet over at se, at Viktor Axelsen ser ud til at være tilbage i topform.

Det lykkedes ikke Viktor Axelsen at spille sig i finalen i Denmark Open.

Men på trods af semifinalenederlaget i tre sæt til Chen Long fra Kina, er landstræner Kenneth Jonassen tilfreds med den danske badmintonspillers turnering som helhed.

- Det er en lettelse både for Viktor og mig, at han i denne her turnering klarede sig godt og spillede sig i semifinalen. Det betyder også meget for den OL-kvalifikation, som han er en del af, siger landstræneren.

Det var nemlig langt fra givet, at den tidligere verdensmester skulle blive den dansker, der nåede længst i turneringen i Odense.

Axelsen har siddet ude i store dele af sæsonen med en rygskade, og i de seneste to turneringer, han har deltaget i efter sit comeback, har han ikke fået spillet til at fungere.

Derfor glæder det Jonassen, at Viktor nu igen ser ud til at have fundet formen og flere gange i turneringen har vist, at han igen hører til blandt verdens bedste.

- Før vi tog til Denmark Open, var et af spørgsmålene, hvor Viktor Axelsen stod, og noget af det, der manglede, var selvtillid.

- Jeg synes, at han i alle sine kampe her viste, at han er på vej tilbage. I elementer har vi absolut verdensklasse, og så er der måske lige en lille smule usikkerhed i enkelte situationer på banen.

- Det kræver lige lidt mere tid. Men jeg føler, at der var rigtig mange procenter tilbage i ham i forhold til hans absolutte topniveau, så det er det, der glæder mig mest, siger landstræneren.

Han rejser mandag sammen med Axelsen og resten af den danske trup til Frankrig, hvor der i den kommende uge spilles French Open.

- Jeg tror på, at Viktor har gode muligheder for at klare sig rigtig godt dernede også, siger Jonassen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Moralske investeringer

Det er ganske fornuftigt, at politikerne i økonomiudvalget i Holstebro har valgt at sende et forslag om den fremtidige investeringspolitik til hjørnespark. Der er intet galt med at se på, om man forvalter skatteborgernes penge fornuftigt, og får det afkast, som man kan forvente. Men i oplægget til den nye investeringspolitik ønskede kommunen at forbyde investeringer i alkohol, voksenunderholdning (porno red.), alkohol, tobak, fossile brændstoffer og hasardspil. Det letteste i verden er at sadle en høj hvid hest, og ride ud i offentligheden og moralisere for skatteborgernes penge. Men det kan i den sammenhæng være værd at minde om, at Holstebros moderne historie delvist er skrevet med tobak fra Færchs fabrikker, og en af kommunens største arbejdspladser er stadig kasernen, der i disse tider får nyt materiel for millioner af kroner, der er med til at fastholde og udvikle regimentet. Vi er også alle medejere af Danske Spil via staten, og mon kommunen ville sige nej, hvis Carlsberg ville flytte sit hovedsæde til Holstebro? Det er fint, at kommunen har høje etiske og moralske standarder for sine investeringer, men der er ingen grund til at miste jordforbindelsen af den grund. Kommunen har allerede en investeringspolitik, der skal sikre, at investeringerne overholder FN’s anbefalinger om "Responsible Investment" - ansvarlige investeringer. Det handler om, at man ikke må investere i virksomheder, der lader hån om basale menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder med meget mere. Det må som udgangspunkt være fint. Kommunens opgave er at levere ydelser som skolegang, ældrepleje og meget andet. Det er ikke en kommunalpolitisk opgave at lege investeringspoliti. Når virksomheder driver deres aktiviteter lovligt, er det ikke kommunens ansvar at bedømme dem moralsk. Det risikerer at blive skruen uden ende, hvor politikerne giver sig selv så mange benspænd, at det bliver vanskeligt at forrente borgernes skattepenge på en bare nogenlunde tilfredsstillende måde.

Annonce