Annonce
Holstebro

Landsret idømmer 32-årig mand forvaring for voldtægt i Aulum

Arkivfoto: Henning Bagger
Via hjemmeside kom mand i kontakt med en kvinde, som han voldtog, og en pige, som han på anden vis krænkede.

Vestre Landsret har valgt at stadfæste Retten i Hernings dom, hvor en 32-årig mand er kendt skyldig i at have forgrebet sig på en 23-årig kvinde i Aulum i marts sidste år.

Manden – Thor Bjørn Nielsen – fik kontakt til den 23-årige kvinde via en hjemmeside, hvor han udgav sig for at være en 19-årig kvinde ved navn Nadia Andersen.

"Nadia Andersen" og den 23-årige kvinde aftale at mødes, men det var i virkeligheden den 32-årige mand, som var på det aftalte sted.

Kvinden blev her udsat for voldtægt og andre seksuelle krænkelser, da hun overnattede hos den dømte mand.

Aftalen var, at mandens ven ”Nadia Andersen” skulle komme på besøg hos Thor Bjørn Nielsen, samtidig med at den 23-årige kvinde var der.

Men ”Nadia Andersen” fandtes ikke i virkeligheden og kom derfor aldrig forbi lejligheden i Aulum mellem Holstebro og Herning.

Manden mente selv, at stemningen havde været god, og at kvinden frivilligt indgik i det seksuelle samkvem.

Retten i Herning valgte at tro på kvindens forklaring om voldtægt, og manden blev derfor idømt forvaring.

I et andet forhold var manden tiltalt for at have blufærdighedskrænket og truet en 14-årig pige.

Også hende havde han mødt på internettet under navnet ”Nadia Andersen”.

En dag i marts sidste år havde pigen et ønske om at blive kørt fra Midtjylland til København.

”Nadia Andersen” fortalte pigen, at hendes ven – den 32-årige mand – kunne hente hende og køre hende til København. Det gik pigen med til, og pigen kørte med den dømte.

Under køreturen standsede manden bilen på en parkeringsplads i en skov. Her satte han sig oven på pigen, tog hendes trøje og bh af, holdt hende fast og tog et billede af hendes bryster og ansigt med sin mobiltelefon.

Manden truede pigen med at lægge billederne på internettet, hvis hun fortalte nogen om hændelsen.

For dette blev Thor Bjørn Nielsen straffet for blufærdighedskrænkelse, tvang og vidnetrusler.

Retslægerådet anbefalede forud for dommen, at manden blev idømt forvaring med henvisning til hans personlighed.

Manden har flere gange tidligere været straffet for voldtægt og andre seksuelle overgreb.

Forvaring er en tidsubestemt foranstaltning.

Denne anvendes i stedet for almindelig straf i sager, hvor den tiltalte vurderes at være så farlig for andres liv, legeme og helbred, at vedkommende skal holdes væk fra det øvrige samfund på ubestemt tid.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mellem to onder

Skal man være mest glad for Politiets Efterretningstjeneste, der med en storstilet aktion onsdag anholdte 20 personer, som det mistænker for at have forsøgt at skaffe sprængstoffer og våben til brug for en ikke nærmere defineret terroraktion? Eller skal man være mere bekymret over, at der stadig findes radikale grupperinger, der bor mellem alle os andre - i det her tilfælde islamister - der er klar til at bruge terror som våben? Svaret er nok, at man både skal være glad for PET og bekymret over de radikale grupperinger. PET og Politiet får med rette megen ros for at have stoppet et muligt terrorangreb. Og som operativ chef i PET Flemming Drejer siger: "Vi skal ikke lade os kue af terror. Vi skal leve vores liv normalt". Det er naturligvis rigtigt. Men det er stadig vanskeligt ikke at vågne en anelse mere bekymret op i disse dage. Det er desværre ikke den første sag om støtte til eller forsøg på at begå islamistisk terror, som vi ser her i landet. Bemærkelsesværdigt er det dog, at den har grene ud til adskillige politikredse, og at de radikaliserede miljøer derfor ikke "kun" er et storbyfænomen. Lige så afskyelig terroren er, lige så komplekst er det at bekæmpe den, fordi den begås af fanatikere, der ganske enkelt er uden for pædagogisk rækkevidde. Gerningsmændene ønsker ofte bare at se de vestlige frihedsværdier gå op i en sky af røg fra et bombebælte. Modsvaret bliver ofte fakkeloptog og fællessang, som ingen terrorister eller fanatikere frygter - eller måske endnu værre; flere muligheder for at politiet kan overvåge os alle sammen. Senest er debatten om at brugen af kameraer med ansigtsgenkendelse dukket op, som politiet ønsker blandt andet med baggrund i terrortruslen. Ønsket er sådan set forståeligt. Og hvem vil ikke gerne forhindre terror? Men hver gang vi skærper myndighedernes mulighed for at overvåge ikke bare potentielle terrorister men os alle sammen, får vi også alle indskrænket lidt af vores frihed i forsøget på at bevare den. Terror skal naturligvis bekæmpes. Men midlerne vil altid blive valg mellem to eller flere onder.

112

Bilen endte med bunden i vejret

Annonce