Annonce
Mærkedage

Landsholdsspilleren, der blev Robinsonvært

Selv om det har været hårdt ad flere omgange at være væk hjemmefra i lang tid under optagelserne til programmerne, er det blevet en livsstil for Jakob Kjeldbjerg at være vært på Robinson Ekspeditionen. Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Jakob Kjeldbjerg fra Holstebro blev kendt på fodboldbanen, men har de sidste mange år været benhård vært på programmet "Robinson Ekspeditionen". Mandag den 21. oktober fylder han 50 år.
Annonce

50 år: Iklædt store støvler og safariuniform - på en øde ø i Filippinerne - gør han alt for at være en vært, der sætter sine deltagere på prøve.

I 15 sæsoner af det populære realityprogram "Robinson Ekspeditionen" på TV3 har Jakob Kjeldbjerg styret taktstokken gennem både fysisk og psykisk hårde udfordringer for deltagerne.

Jakob Kjeldbjerg kræver det ypperste af sine deltagere og er en benhård vært - men han sørger altid for at være helt fair.

Mandag den 21. oktober fylder han 50 år.

Jakob Kjeldbjerg er opvokset i Holstebro, spillede fodbold i Holstebro Boldklub (HB) og blev nysproglig student fra Holstebro Gymnasium. Han påbegyndte jura-studier i Aarhus, men droppede ud til fordel for livet som professionel fodboldspiller.

Fodboldkarrieren startede i Silkeborg, men han spillede sig i starten af 1990'erne på det danske landshold. Han nåede at spille 14 A-landskampe for Danmark, blev i 1993 Året Spiller i danmark sammen med Peter Schmeichel, og var i øvrigt med ved OL i Barcelona i 1992.

I en årrække spillede han også for engelske Chelsea, inden han i 1996 blev nødt til at indstille karrieren.

Det skete som følge af knæproblemer, og som 27-årig måtte Kjeldbjerg derfor se sig om efter nye udfordringer.

For nylig udgav Jakob Kjeldbjerg, sammen med journalisten John Lyngholm-Bjerre, selvbiografien "Survivor". Arkivfoto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Annonce

Fødselsdag i London

Han tog den tvungne pension med oprejst pande og så det som en god mulighed for nye udfordringer.

Det var det, der ledte Jakob Kjeldbjerg på sporet af værtskarrieren.

Første gang han stod foran kameraet som vært, var på TV3's fodboldsatsning "Onside", inden han i 2004 fik sin værtsdebut på "Robinson Ekspeditionen".

Siden har han også været vært på realityprogrammet "Divaer i junglen", der er et slags spinoff på "Robinson Ekspeditionen".

Her kæmper nogle af de største danske "reality-divaer" i junglen om at blive "årets sejeste diva".

Privat er Jakob Kjeldbjerg gift med engelske Christine. Parret har to døtre, Maria og Sophia, og er bosat i Sydfrankrig.

Den nærmeste familie fejrer fødselsdagen i London.

- I aften, lørdag den 19. oktober, skal Jakob, en god ven og jeg på Stamford Bridge og opleve Newcastle-Chelsea, fortæller Jakobs far, Evald Kjeldbjerg, der stadig bor i Holstebro, og tilføjer:

- I 1987, på Jakobs fødselsdag den 21. oktober, spillede han U19-landskamp på Holstebro Stadion mod Belgien. To andre Holstebro-spillere, Jens Madsen og Henrik Tønnesen var også med. Danmark vandt 3-0 og kom til EM.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Annonce