Annonce
Mærkedage

Landsholdsfløj med flair for at ramme

Da Josephine Touray Kaae stoppede håndboldkarrieren, spillede hun i de første mange år stadig håndbold ved siden af sit fuldtidsjob.(Arkivfoto) Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Josephine Touray Kaae er en af de mest scorende kvinder i dansk kvindehåndbold. Hun har mange store kampe på cv'et. Søndag den 6. oktober fylder hun 40 år.

40 år: Hun var en højrefløj med et godt måløje. Hun kastede - og ofte blev der mål.

383 scoringer blev det til for Danmark i de 123 A-landskampe, hun spillede i karrieren.

Det placerer hende på en niendeplads på alle tiders topscorerliste for det danske kvindelandshold i håndbold.

- Der var jo intet federe end at råbe hele håndboldhallen op, når jeg havde scoret. Også selv om det bare var til 2-1, har Josephine Touray Kaae tidligere udtalt.

Søndag den 6. oktober fylder hun 40 år.

At gå fra at være en velspillende landsholdsfløj til et almindeligt arbejdsliv har været en udfordring for Josephine Touray Kaae.

Hun har dog altid været klar over, at der ville være en fremtid efter håndbolden.

Derfor studerede hun, samtidig med at hun spillede ligakampe og slutrunder under sin håndboldkarriere.

Hun tog en kandidat i erhvervsøkonomi og jura fra CBS.

Det er en uddannelse, hun har brugt, for at opnå sit nuværende job. Her arbejder hun som executive manager i AIG, der er et af verdens største forsikringsselskaber.

Udover jobbet i forsikringsselskabet er hun også en del af iværksætteren Jonathan Løws netværk Viljestyrken. Her har han samlet tidligere og nuværende eliteidrætsudøvere, der fortæller om deres liv med sport.

Viljestyrken er samtidig et video- og podcastprojekt, hvor Josephine Touray Kaae også er med og fortæller sin historie om at gå fra elitesportsudøver til erhvervsliv.

Annonce
Da Josephine Touray Kaae stoppede håndboldkarrieren, spillede hun i de første mange år stadig håndbold ved siden af sit fuldtidsjob.(Arkivfoto) Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Her er Holstebros nye skolechef

Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

112

Stjal dåseøl og mad fra båd

Annonce