Annonce
Mærkedage

Landsholdets sorte får er tilbage i varmen

Daniel Wass var senest i aktion for det danske landshold i en venskabskamp mod Tjekkiet 15. november 2016. Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Daniel Wass har ikke spillet en landskamp siden november 2016, men er med i truppen, når Danmark i juni skal spille EM-kvalifikation. 31. maj fylder han 30 år.

30 år: I sidste uge var han på forsiden af landets sportsaviser, da fodboldlandsholdet blev udtaget.

Daniel Wass er nemlig tilbage i varmen hos landstræner Åge Hareide og er med i truppen, der skal spille EM-kvalifikationskampe i juni.

Inden da kan fodboldspilleren fredag 31. maj fejre sin 30-års fødselsdag.

Wass har haft en speciel historik på det danske landshold, hvor han trods den ene flotte sæson efter den anden i spansk fodbold de senere år ikke har formået at bide sig fast i rødt og hvidt.

Et afbud til landsholdet i oktober 2016 med en skade, selv om han spillede for Celta Vigo kort forinden, førte til historier om, at Wass ikke prioriterede landsholdet.

Han afviste selv og henviste til, at afbuddet var aftalt med Hareide, men det har alligevel hængt over ham som en skygge siden.

Men når Wass ikke kæmper med sit image på det danske landshold, så spiller han fodbold i Spanien. Endda i meget flot stil.

Danskeren er fast at finde i startopstillingen i spanske Valencia, som han skiftede til fra Celta Vigo sidste år.

Lørdag aften fik Wass en tidlig fødselsdagsgave, da han sammen med Valencia vandt den spanske pokalturnering, Copa del Rey, med en finalesejr på 2-1 over FC Barcelona.

Valencia nåede i år semifinalen i Europa League og sikrede sig den Champions League-adgangsgivende fjerdeplads i ligaen.

Wass indledte i 2007 sin professionelle karriere i Brøndby, hvor han også spillede ungdomsfodbold.

Udlandseventyret startede med en lejeperiode i norske Fredrikstad, inden han i 2011 skiftede til portugisiske Benfica.

Herfra blev han lejet ud til franske Evian, hvor det blev til en permanent kontrakt, inden turen gik til det spanske i 2015.

For landsholdet er det blevet til 16 kampe, og det første mål for Danmark får han måske mulighed for at score i juni.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
HB

HB hentede tredje udesejr i træk

Leder For abonnenter

Lad nu bare forældrene være forældre på deres måde

Ingen ferieuge uden historier i medierne, som til hverdag næppe havde fået stor opmærksomhed. Nogle kalder det lidt nedladende agurketids-historier, men ofte kaster den slags ret interessante ting af sig. Og ofte giver ferie hos politikere og embedsmænd mulighed for at fortælle noget om helt almindelige mennesker. Det er som udgangspunkt positivt. Denne efterårsferies store historie uden stor relevans er historien om forældre, der ønsker at få deres børns skolefoto manipuleret. Ikke mindst harmen over disse forældre og den massive afstandtagen til redigering af virkeligheden har fyldt meget. Meningsdannere og politikere - og mange andre - har med glæde delt deres egne gulnede skolefotos på sociale medier. Ledsaget af mere eller mindre harmdirrende kommentarer om nutidens forældres forkvaklede syn på udseendet. Det er en automatredaktion, og den er ærligt talt kedelig. Det er også helt ligetil at lange ud efter forældregenerationen og dennes tilgang til børn og opdragelse. For den er unægtelig anderledes end den forriges. For slet ikke at tale om forskellen, hvis vi går to generationer tilbage. Vi kan hurtigt blive enige om, at børn skal have lov at være børn, og at vi skal passe på med, hvor store krav om perfektion, vi flasker dem op med. Men udviklingen giver altså nye muligheder, som de unge ser som noget helt naturligt. Til hverdag er der digitale filtre på billederne, så det hele tager sig lidt bedre ud. Og selv måske skal være en af de rigtig gode dage, hvis vi i virkeligheden skal leve op til udseendet på billedet, foretrækker vi helt naturligt den pæne udgave, når vi viser os frem. Hvorfor skulle det være anderledes for børnene? Hvor langt skal man alternativt gå for at sikre autenticitet i billederne? Skal det tages om, hvis øjnene er halvt lukkede? Skolefotoet er i sig selv ret ligegyldigt for samfundet. Men historien er interessant, fordi den siger noget om os. Og det gør reaktionerne i høj grad også. Børnene skal have lov at være børn, ja. Men skal forældrene ikke også have lov til at være forældre på den måde, de nu finder rigtigt?

Erhverv

Frygt for skadedyr lukker Netto

Annonce