Annonce
Struer

Landsbyskole med tårnhøje smittetal: Jeg har da også stillet mig selv spørgsmålet, om det ikke var bedre at lukke skolen

Bestyrelsesformand for Landsbyordningen i Humlum, Merethe Brødbæk Heimose håber, at de skærpede anbefalinger på grund af smitte snart er et overstået kapitel. Arkivfoto: Morten Stricker
Formanden for landsbyordningen i Humlum håber, at strammere anbefalinger og test får bugt med smitten på skolen, hvor tæt på hver 3. elev har afleveret en positiv test.

Humlum: Tirsdag var grænsen på flere måder nået i Humlum Sogn. Såvel incidensgrænsen, positivprocenten som antallet af nye smittede i sognet.

Det førte blandt andet til en række skærpede anbefalinger i den lokale landsbyordning, der omfatter skole, SFO og dagtilbud. Og en generel opfordring til alle borgerne i sognet om at lade sig teste og til at lade sig vaccinere, hvis de ikke allerede var det.

Der er forældre, der føler sig så utrygge ved smittetrykket, at de har valgt at holde deres børn hjemme.

Merethe Brødbæk Heimose, bestyrelsesformand, Landsbyordningen Humlum

Det er især landsbyens skoleelever, der har været motor i smittespredningen. For fjorten dage siden testede én elev positiv. 14 dage senere er eller har 29 elever og to ansatte på skolen været smittet, mens et enkelt barn i dagtilbuddet er smittet.

Annonce

- Vi har under hele pandemien været forskånet for smitte på skolen. Så da smitten for alvor meldte sig, så var der også stort set renset for antistoffer i blodet hos vores børn. Smitten har virkelig spredt sig hurtigt og voldsomt, siger Merethe Brødbæk Heimose, der er formand for bestyrelsen for landsbyordningen i Humlum.

Hun er mor til to børn på skolen, og ingen af dem har været smittet.

Dilemma

Lige nu underviser skolens lærere som på alle andre skoledage i skolen, dog med en lang række praktiske tiltag som eksempelvis undervisning i faste klasser i det omfang, det kan lade sig gøre.

Jeg har da også stillet mig selv spørgsmålet, om det ikke var bedre at lukke skolen i en periode. Uden at kunne give et klart svar.

Merethe Brødbæk Heimose, bestyrelsesfiormand, Landsbyordningen Humlum

Det sker dog langt fra for fulde huse. Faktisk er under halvdelen af skolens 94 elever fysisk til stede ved undervisningen i denne uge.

- Der er forældre, der føler sig så utrygge ved smittetrykket, at de har valgt at holde deres børn hjemme. Og så er der forældre, hvis børn endnu ikke er raske og har afsluttet deres karantæne.

- Jeg har da også stillet mig selv spørgsmålet, om det ikke var bedre at lukke skolen i en periode. Uden at kunne give et klart svar, siger Merethe Brødbæk Heimose.

Hun siger, at situationen også stiller lærerne i et dilemma:

- På den ene side er der risikoen for at blive smittet, og på den anden at skulle undervise for en halv klasse. Lige nu er der noget undervisning, der ikke giver mening eller ikke kan lade sig gøre, siger Merethe Brødbæk Heimose.

Netop smitten mellem søskende betyder, at der for mange forældre i sognet er gået ordensregning i at holde styr på test og karantænedage.

- Der tælles dage for vildt, som formanden udtrykker det.

Annonce

Mere fleksibilitet, tak

Hvad angår opfordringen til test og vaccine, så efterlyser Merethe Brødbæk Heimose mere fleksibilitet i det lokale testtilbud.

- Den største udfordring i den her forbindelse er altså praktisk. Jeg synes faktisk, det er pinligt, at kommunen med den ene hånd opfordrer os alle til at blive testet samtidig med, at det kun kan lade sig gøre i tidsrummet fra klokken 9 til 16. Når de fleste af os er på arbejde.

Merethe Brødbæk Heimose understreger, at hun ser frem til, at smittetrykket kommer under grænsen, og der kommer styr på spredningen af virus.

- Jeg håber, at skolen har stået for den "hårde" del af smitten, og at vi fortsat kan holde smitten ude af SFO´en og dagtilbuddet.

Annonce
Holstebro

Ejer melder sig klar til at genopbygge kro - og kommer med appel til nysgerrige sjæle

Danmark

Onsdagens coronatal: Rekord i smittetal - for første gang over 5.000 smittede på ét døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Voldsomt snevejr lammer trafikken: - Skal du ikke noget meget vigtigt, så bliv hjemme

Erhverv For abonnenter

50 procent af medarbejderne blev fyret: Halvandet år efter er det ualmindeligt svært at få nye folk

Holstebro

Det meste af det, du skal bruge til juledekorationen, finder du i haven og i naturen

Erhverv

Dykkerfamilie henter overskud på 58 millioner: På havets bund finder de 200 kilo dybvandsbombe

Forsvaret har fundet PFAS-giftstoffer på størstedelen af sine  brandøvelsespladser: Få det fulde overblik her

Leder For abonnenter

Men hvem skal passe farmor?

Kultur

Forslag til lokalplan klar: Frivillige håber på at begynde nybyggeri i efteråret 2022 - to år senere end planlagt

Erhverv

'KUMO-Henrik' har solgt KUMO: - Det er en kæmpe beslutning

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Holstebro

For seks år siden blev planerne om ny helårsbane sat i gang, men først har coronasmitte, og nu sneen udskudt indvielsen: - Det er lidt ligesom at blive slået hjem i ludo

Erhverv For abonnenter

Tre brud på tre år: - Jeg tror, det er vigtigt, at man nyder at leve livet, når man er her. Det lyder så fint, men jeg mener det faktisk alvorligt

Holstebro

Smitten er ved at stikke af i sogn: 72 nysmittede den seneste uge - og det får kommunen til at reagere

Annonce