Annonce
Struer

Landsbyordningen endelig godkendt som permanent

Borgere fra Hjerm mødte talstærkt op for at fejre, at byrådet tirsdag aften godkendte, at landsbyordningen i byen bliver gjort permanent. Privatfoto
Borgere og byråd kunne i fællesskab fejre landsbyordningen i Hjerm som en succes og gøre den permanent

Hjerm: Byrådet i Struer godkendte tirsdag aften, at et forsøg med en landsbyordning i Hjerm, hvor ledelsen af både dagpleje, vuggestue, børnehave, skole og SFO er samlet under ét med en fællesbestyrelse og en ledelse, der har formået at sikre en sammenhæng i hele forløbet fra vuggestuen til de sidste år på skolen, som har gjort det tre år lange forsøg med landbyordningen til en succes.

Fraværet blandt eleverne på skolen ligger væsentligt lavere end både det gennemsnitlige fravær på alle folkeskolerne i Struer Kommune og også meget lavere end landsgennemsnittet.

Andelen af elever med den højeste grad af generel trivsel har ifølge et udtræk fra Børne- og Undervisningsministeriets datavarehus været markant stigende i løbet af forsøgsperioden, og samtidig er der kommet meget bedre styr på økonomien i de kommunale skole- og dagtilbud i Hjerm.

Så med en perlerække af positive effekter og kommentarer fra både ledelse, medarbejdere og forældre, som har været begejstrede for den nye ordning, på dagens dagsorden, var der bare slet ingen tvivl og debat, da byrådet godkendte, at ordningen nu bliver gjort permanent.

Dette udløste så en usædvanlig positiv reaktion fra tilhørerne i byrådssalen, som kippede med de medbragte flag som en tak til byrådet.

- Normalt ville vi aldrig acceptere, at tilhørerne afbryder et byrådsmøde. Det ville jeg slå hårdt ned på, konstaterede borgmester Niels Viggo Lynghøj (S).

Men i lige netop dette tilfælde gik det an, da borgere og byråd kunne fejre beslutningen sammen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Bevægende hilsner til Christian Eriksen - den tyske EM-trup i samlet opstilling foran tv-billede af Eriksen

Struer For abonnenter

Ensomhed dræber, men hvad gør man, når ægtefællen dør, og huset er alt for stort og tomt: 89-årige Kristian viser en vej

Annonce