x
Annonce
Struer

Landsbyordning er en succes - nu skal den gøres permanent

Der er rigtig god grund til smil i landsbyordningen i Hjerm i dag. Arkivfoto: Morten Stricker
Hjerm Landsbyordning går til sommer fra forsøgsordning til hverdag, hvis det står til politikerne i Struer Kommunes børne- og uddannelsesudvalg

Struer/Hjerm: Byrådet i Struer besluttede tilbage i november 2016, at der kunne etableres en tre-årig forsøgsordning med landsbyordning i Hjerm. En ordning, som trådte i kraft 1. august 2017.

Med udgangen af dette skoleår udløber forsøgsperioden, og ordningen er derfor blevet evalueret i forhold til, om den skal gøres permanent.

Børne- og uddannelsesudvalget havde onsdag sagen på bordet og besluttede ifølge formand Peter Vestergaard (R) at følge administrationens indstilling, som gik på at gøre Hjerm Landsbyordning permanent.

- Jeg har ikke hørt nogen være utilfreds med det, så det skal fortsætte, for det fungerer rigtig fint. Det er en god model og en løsning, de har arbejdet godt med i Hjerm, siger Peter Vestergaard.

Det er en melding, som kun kan skabe glæde hos leder af landsbyordningen i Hjerm, Anders Jonasen Aagaard:

- Vi har svært ved at få armene ned. Vi er vildt glade. Det er der ingen tvivl om, og jeg synes også, vi lige fra start har arbejdet på at vise, at det her er en brandgod idé.

Annonce

Vi har svært ved at få armene ned. Vi er vildt glade. Det er der ingen tvivl om, og jeg synes også, vi lige fra start har arbejdet på at vise, at det her er en brandgod idé.

Anders Jonasen Aagaard, leder af landsbyordningen i Hjerm

Rigtig god mening

Grundlæggende giver det rigtig god mening - hvis man spørger Anders Jonasen Aagaard - at man i et lokalsamfund har ét sted, man afleverer sine børn.

- Det er en samlet organisation, som arbejder sammen, forklarer lederen af landsbyordningen, hvor man kan aflevere sit barn, fra det er i vuggestue/dagplejealderen og helt op til og med udgangen af 6. klasse.

- Det giver rigtig god mening, når vi ved, at skift fra et sted til et andet er noget, der påvirker børnene meget. Her kan vi gøre overgangene bedre, og det hører vi også forældrene sige, forklarer Anders Jonasen Aagaard.

Spørger man udvalgsformand, Peter Vestergaard, så har der også vist sig at være god økonomi i landsbyordningen i Hjerm.

- Og så brænder de virkelig bare for projektet, hvilket man kan mærke, når man kommer ud og oplever stemningen, siger han.

Byrådet skal i sidste ende beslutte, om landsbyordningen skal gøres permanent.

Der går aktuelt 142 børn i skole og 61 i SFO i den, 76 børn i vuggestue og børnehave samt 20 i dagpleje.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce