Annonce
Struer

Landsbyordning er en succes - nu skal den gøres permanent

Der er rigtig god grund til smil i landsbyordningen i Hjerm i dag. Arkivfoto: Morten Stricker
Hjerm Landsbyordning går til sommer fra forsøgsordning til hverdag, hvis det står til politikerne i Struer Kommunes børne- og uddannelsesudvalg

Struer/Hjerm: Byrådet i Struer besluttede tilbage i november 2016, at der kunne etableres en tre-årig forsøgsordning med landsbyordning i Hjerm. En ordning, som trådte i kraft 1. august 2017.

Med udgangen af dette skoleår udløber forsøgsperioden, og ordningen er derfor blevet evalueret i forhold til, om den skal gøres permanent.

Børne- og uddannelsesudvalget havde onsdag sagen på bordet og besluttede ifølge formand Peter Vestergaard (R) at følge administrationens indstilling, som gik på at gøre Hjerm Landsbyordning permanent.

- Jeg har ikke hørt nogen være utilfreds med det, så det skal fortsætte, for det fungerer rigtig fint. Det er en god model og en løsning, de har arbejdet godt med i Hjerm, siger Peter Vestergaard.

Det er en melding, som kun kan skabe glæde hos leder af landsbyordningen i Hjerm, Anders Jonasen Aagaard:

- Vi har svært ved at få armene ned. Vi er vildt glade. Det er der ingen tvivl om, og jeg synes også, vi lige fra start har arbejdet på at vise, at det her er en brandgod idé.

Vi har svært ved at få armene ned. Vi er vildt glade. Det er der ingen tvivl om, og jeg synes også, vi lige fra start har arbejdet på at vise, at det her er en brandgod idé.

Anders Jonasen Aagaard, leder af landsbyordningen i Hjerm

Rigtig god mening

Grundlæggende giver det rigtig god mening - hvis man spørger Anders Jonasen Aagaard - at man i et lokalsamfund har ét sted, man afleverer sine børn.

- Det er en samlet organisation, som arbejder sammen, forklarer lederen af landsbyordningen, hvor man kan aflevere sit barn, fra det er i vuggestue/dagplejealderen og helt op til og med udgangen af 6. klasse.

- Det giver rigtig god mening, når vi ved, at skift fra et sted til et andet er noget, der påvirker børnene meget. Her kan vi gøre overgangene bedre, og det hører vi også forældrene sige, forklarer Anders Jonasen Aagaard.

Spørger man udvalgsformand, Peter Vestergaard, så har der også vist sig at være god økonomi i landsbyordningen i Hjerm.

- Og så brænder de virkelig bare for projektet, hvilket man kan mærke, når man kommer ud og oplever stemningen, siger han.

Byrådet skal i sidste ende beslutte, om landsbyordningen skal gøres permanent.

Der går aktuelt 142 børn i skole og 61 i SFO i den, 76 børn i vuggestue og børnehave samt 20 i dagpleje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Baby-butik flytter

Annonce