Annonce
Ulfborg/Vemb

Landsby vil ikke lade købmanden lukke

Der bør være en købmand i Staby - også efter Anita Sørensen stopper til april. Det er borgerforeningen nu gået i gang med at lægge en plan b for - i det tilfælde, at en køber ikke dukker op. Foto: Morten Stricker
Annonce

Staby: Til april stopper Anita Sørensen som Stabys købmand. Derfor går de lokale borgere nu i offensiven for at sikre, at den 101 år gamle butik kan fortsætte - såfremt der ikke viser sig en køber til butikken.

Det blev der mandag holdt møde om lokalt. 50 personer var samlet i sognegården - 25 så med online.

- Vi ved jo ikke, om der kommer en køber, så vi arbejder på en plan b, hvis der ikke gør. Den går ud på at lave samme ordning som i Thorsminde, hvor byens borgere kan købe andele i ejendommen og inventaret, siger Thor Frederiksen, der sidder med i Købmandsgruppen under Aktiv Staby.

- På den måde kan det blive nemmere for en kommende købmand, som så ikke skal ud og også overbevise en kreditforening om købet. På den måde bliver det nemmere at etablere sig, siger Thor Frederiksen.

Mandagens møde var det første spadestik. Og det ser umiddelbart ud til, at der er opbakning blandt byens borgere til en sådan model.

- Katastrofen ville være, hvis købmanden lukkede, og kunderne begyndte at finde andre løsninger - så ville en stor omsætning være tabt på gulvet. Og så er det jo byens samlingspunkt, siger Thor Frederiksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce