Annonce
Holstebro

Landmand-besøg og overnatning i grisehytter: Landsbyer tager næste skridt i visionsplan

I Idom-Råsted er man nu kommet et skridt videre i at virkeliggøre Plexus' visionsplan. Nu vil landsbyernes mødested styrke samarbejdet med de lokale landmænd gennem et særligt projekt. Arkivfoto
I Plexus har man taget næste skridt i virkeliggørelsen af idræt- og kulturcentrets visionsplan.

Idom: Hvor godt sover man egentlig i en grisehytte - som en voksen mand - uden krølle på halen? Hvordan er landmændenes hverdag? Og hvor stort fokus er der egentlig på bæredygtighed ude blandt landbrugene i Idom-Råsted?

De spørgsmål vil en styregruppe i Plexus nu forsøge at besvare. For udover at landsbyfællesskabet Idom-Råsted er storfavorit til at vinde årets landsbypris, er man ligeledes i fuldt gang med at gøre alvor af den visionsplan for Plexus, der blev sat i søen i efteråret sidste år.

Dengang var visionsplanen blot et idekatalog, hvor det blandt andet blev foreslået at lave et delehus, et kunsthotel og et madprojekt. Og nu bliver sidstnævnte ide til virkelighed.

- Vi har planlagt tre forskellige arrangementer henover sommeren, hvor vi besøger syv forskellige landbrug, siger Helle Niewald, der sidder i Plexus' fundraisergruppe.

Håbet er at få over 200 mennesker ialt ud til arrangementerne, hvor deltagerne skal høre historierne om, hvordan fødevarene produceres - få større forståelse for det, man putter i munden og slutte dagen af med en madoplevelse og eventuelt en overnatning i en grisehytte. Sidstnævnte er mest af alt lavet for at gøre det hele lidt ekstra sjovt. Men tanken bag arrangementerne er alvorlig nok:

- Vi håber, at kunne synliggøre områdets særlige kvaliteter i forhold til fællesskaber og bæredygtighed og måske i den forbindelse kunne gøre området særligt attraktivt for unge, der overvejer at flytte på landet, siger Helle Niewald.

Annonce

Større samarbejde

Konceptet hed i idefasen Foodcamp, men er nu blevet omdøbt til "Mæ Ma".

- Det er vestjysk for "med mad", da alt handler om mad på de her dage, siger Helle Niewald.

I forlængelse med projektet vil man i Plexus bygge til med et kølerum, hvorfra man kan sælge de lokale producenters fødevarer, når der er sæson for dem.

- Vi håber jo på, at det på sigt kan udvikle sig til, at Plexus' samarbejde med landmændene bliver udbygget, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Når rådhuset genåbner: Vil du ind - skal du bestille en tid

Annonce