Annonce
Lemvig

Landinspektører melder sig ind i Klimatorium

Geopartner er nu en del af Klimatorium i Lemvig. Arkivfoto
Har ekspertise i at dokumentere ændringer i landskabet over en længere periode og kan derfor bidrage til at sikre sig mod de stigende vandstande

Lemvig: Landinspektørfirmaet Geopartner Inspections har meldt sig ind i Klimatorium i Lemvig, og det glæder især den administrerende direktør for Klimatorium, Lars Nørgård Holmegaard.

- Virksomheden har en interessant profil i forhold til klima, hvor de går forrest i branchen. Samarbejdet har allerede konkret betydet, at en problemstilling, hvor Lemvig Vand og Spildevand har rør, der sætter sig, løses i fællesskab, hvor blandt andet viden fra DTU Space, GEO og Kystdirektoratet fører til løsninger, som sættes i produktion af Geopartner Inspections og virksomheden Kynde & Toft. Levetiden på rørene forlænges hermed, og besparelsen kommer forbrugerne til gode, siger Lars Nørgård Holmegaard.

Løsningerne er fundet i et samarbejde der kaldes Quadruple Helix, der er det helt centrale i Klimatorium. Det betyder, at Offentlige virksomheder, universiteter, private virksomheder og civilsamfundet arbejder sammen på at finde løsninger på fælles udfordringer.

Geopartner har gennem mere end 150 år arbejdet med ejendomsforhold – såvel planmæssigt, matrikulært og opmålingsmæssigt og er dermed tæt på de ejendomme og naturområder, som særligt påvirkes af klimaforandringerne. Som en naturlig konsekvens heraf blev datterselskabet Geopartner Inspections oprettet for et par år siden med det formål at samle kompetencer og anvende de nyeste og mest avancerede opmålingsteknologier, der kan dokumentere de ændringer i landskabet, som over tid påvirker vores samfund, men ikke umiddelbart kan ses med det blotte øje. Særligt monitorering af den samlede påvirkning af havvandsstigninger kombineret med lokale landhævninger og -sætninger kan anvendes til langtidsprognoser for udviklingen, og dermed give mulighed for at lave de nødvendige afværgeforanstaltninger i tide.

- Vi står overfor store udfordringer med klimapåvirkninger af et hidtil ukendt omfang, og netop derfor er det vigtigt, at vi allerede nu fokuserer på at skabe det datagrundlag, som fremtidens nødvendige beslutninger skal funderes på, siger Søren Holst, landinspektør og bestyrelsesformand i Geopartner Inspections, og han fortsætter:

- Vi har spidskompetencer indenfor et afgrænset område, så for at skabe samlede holdbare løsninger, er det afgørende, at de udvikles i et tæt samarbejde med andre førende aktører indenfor miljø og klima. Det kræver gensidig tillid og vilje at finde de rette samarbejdspartnere, og netop her ser Geopartner Inspections det nye Klimatorium i Lemvig som det samlingspunkt, hvor virkelighedens problemstillinger kan blive præsenteret i et forum, hvor alle medlemmerne har samme indstilling til at skabe løsninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

De svedte for at bekæmpe kræft

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Annonce