Annonce
Navne

Landbrugets Arbejdsmiljøpris: Flot andenplads til Store Blæsbjerg

Jacob Seiger Stensig (yderst til højre) og hans medarbejdere på gården Store Blæsbjerg vandt en andenplads ud af seks nominerede til Landbrugets Arbejdsmiljøpris. Det gav - ud over æren - en check på 5000 kroner til et medarbejderarrangement. Privatfoto
På gården Store Blæsbjerg prioriteres arbejdsmiljøet højt. Det har netop udløst en flot andenplads i forbindelse med Landbrugets Arbejdsmiljøpris.
Annonce

Idom-Råsted: På Blæsbjergvej 4 ligger gården Store Blæsbjerg. På gården er de altid på forkant med reparationer og vedligehold, hvilket nedbringer risikoen for arbejdsskader. Det har netop udløst en flot andenplads i forbindelse med Landbrugets Arbejdsmiljøpris. Hos Jacob Seiger Stensig på Store Blæsbjerg prioriteres det gode arbejdsmiljø, og både ejere og medarbejdere er enige om, at sikkerheden er vigtig. - For eksempel sker håndtering af dyrene altid på deres præmisser, og der gives instruktion i håndtering af dyrene og dyrs adfærd til alle medarbejdere, siger Helle Birk Domino, der er arbejdsmiljøchef i Seges. Helle Birk Domino står hvert år bag udvælgelsen af vinderen og nummer to i forbindelse med ’Landbrugets Arbejdsmiljøpris", der bliver uddelt til en bedrift, som gør noget ekstra for at styrke sikkerhed i landbruget, der på trods af mange forskellige initiativer og tiltag, stadig er en farlig arbejdsplads. På Store Blæsbjerg udvikles der hele tiden nye idéer, der kan gøre arbejdsdagen lettere for både mennesker og dyr. - Staldene er indrettet med mange hjælpemidler, der gør det let og sikkert at håndtere dyrene. For eksempel er der malkerobotter, robotter, der rengør spalter, robotter, der fejer foder ind, strømaskine samt fodervogne, mælketaxa og så videre. Så der er så lidt fysisk belastning som muligt, siger Helle Birk Domino og fortsætter:

- For at få arbejdsmiljø på dagsordenen afholdes der tavlemøder hver mandag, hvor sikkerhed er en naturlig del af mødet. Her giver Jacob Seiger Stensig og medarbejdere ros til hinanden for ting, de sæter pris på, der er gjort eller sagt.

Medarbejderne har blandt andet sagt om deres arbejde:

”Det er sjovt og lærerigt at arbejde på et dynamisk landbrug med afvekslende opgaver efter eget ønske”, ”Vi arbejder sammen som team og hjælper hinanden” og ”Vi har frihed i forhold til opgaver og arbejdstider og høj grad af indflydelse på bedriften. Jacob er meget lydhør overfor nye idéer og ønsker, og der er hele tiden udvikling i produktionen.”

Jacob Seiger Stensigs bedrift består af 585 malkekøer plus opdræt, samt 800 ha. Der er otte medarbejdere ansat.

meja/

Annonce
Annonce
Holstebro

Skal vi forbyde spillereklamer?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Info til vandhunde: Fun Park er åben

Annonce