Annonce
Holstebro

Landboforeninger advarer mod nye traktordemonstrationer: Kan ødelægge opbakningen

Landmænd og minkavlere demonstrerede  6. november i deres traktorer på Struer Landevej imod regeringens beslutning om aflivning af alle danske mink, og det gav masser af sympati. Men nu frygter landboforening, at traktordemonstration i de større byer kan ødelægge sympatien for minkavlerne. Foto: Morten Stricker
Både landboforening og minkavlerforening advarer nu direkte mod at deltage i nye traktordemonstrationer i flere store byer på lørdag. De frygter, at det kan ødelægge sympatien for minkavlerne - og de igangværende forhandlinger om erstatning.
Annonce

HOLSTEBRO: Det er bestemt ikke alle kredse i landbruget, som bakker op om de nye traktordemonstrationer, som er planlagt i flere store byer lørdag formiddag.

Faktisk går Holstebro-Struer Landboforening og Holstebroegnens Pelsdyravlerforening nu direkte ud og advarer mod at deltage i demonstrationerne, og det sker sammen med Kopenhagen Fur og Landbrug & Fødevarer.

- Vi skal være forsigtige med at skabe unødig gene for befolkningen, da folkestemningen let kan ændres til det negative, siger Kristian Gade, formand for landboforeningen, og Ib Lundgaard, formand for minkavlerne i en fælles udtalelse.

De mener ikke, at nye traktor-demonstrationer er til gavn for de igangværende forhandlingerne om erstatninger og kompensationer til minkavlerne for nedlukningen.


Vi skal være forsigtige med at skabe unødig gene for befolkningen, da folkestemningen let kan ændres til det negative

Kristian Gade, formand for landboforeningen, og Ib Lundgaard, formand for pelsdyravlerne


Corona har haft mange menneskelige og økonomiske omkostninger for minkbranchen, og pressens opmærksomhed har været gigantisk med alle tænkelige vinkler omkring både det menneskelige,  økonomiske og det dyreetiske omkring aflivningerne. Men også det miljømæssige ved massegravene, Cluster 5 og det politiske ansvar.

Annonce

Skal passe på opbakningen

De to formænd konstaterer, at befolkningen har vist masser af sympati overfor minkavlerne, deres familie og de ansatte i en yderst vanskelige situation, hvor levebrød og livsværk rives væk.

- På trods af at minkbranchen er ekstremt hårdt ramt og processen har været helt forfærdelig og i strid med Grundloven, vil vi opfordre til ikke at deltage i demonstrationer i de store byer på lørdag, lyder det fra Kristian Gade og Ib Lundgaard.

- Selvom uvisheden er svær, så er forhandlingerne i gang, og folkestemningen er lige nu med minkavlerne, og den må vi ikke sætte over styr, tilføjer de.

De to formænd understreger dog, de de ikke vil fraskrive sig retten til at gøre opmærksom på deres situation, hvis de politiske forhandlinger ikke afsluttes på en fair og ordentlig måde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce