Annonce
Lemvig

Landboforeningen føler sig udfordret

Landmand og formand for Lemvig Landboforening, Morten Agger. Arkivfoto: Morten Stricker
Annonce

Lemvig: Corona-epidemien bliver ved med at udskyde arrangementer. Lemvigegnens Landboforening skulle ifølge sine vedtægter have holdt den årlige generalforsamling inden udgangen af marts, men bestyrelsen har foreløbigt valgt at udsætte den til efter sommerferien.

Derfor fortsætter den nuværende bestyrelse indtil videre arbejdet, hvor det netop nu er et forslag om at fjerne retten til at bruge gødning på de sårbare naturområder, omfattet af miljølovens paragraf 3, der tager tid. Forslaget er netop sendt i offentlig høring.

- Arealerne har generelt en lav landbrugsmæssig værdi. Hvis retten til at bruge gødning fjernes, vil mange ejere ophøre med dyrkning af arealerne. Konsekvensen vil være, at arealerne gror til i krat og skov, og levegrundlaget for urter og orkideer vil gå tabt. Derfor vil både landbrug og natur komme til at stå som tabere, og derfor er landbruget negativ i forhold til forslaget, siger formanden for landboforeningen, Morten Agger.

Han mener især det vil få konsekvenser for mange af smeltevandsslugterne mod Limfjorden. Datoreglerne i forhold til såning af efterafgrøder er også i spil.

- Her udfordres landbruget igen af datoer, som kræver at vejret opfører sig gennemsnitligt, hvad det jo i virkeligheden aldrig gør. Derfor er der fortsat udsigt til regide regler, som i virkeligheden kun kan overholdes i et drivhus, hvor der er kontrol over nedbørsmængde og varme. Hertil kommer, at arealet med efterafgrøder kræves fordoblet. Igen et regid krav, idet landmænd gerne benytter efterafgrøder, hvor der restkvælstof at fjerne. Andre steder er der intet restkvælstof, og da er det kun en ekstra omkostning for landmanden og ikke til gavn for noget som helst miljømæssigt, mener Morten Agger, der gerne hører fra såvel landmænd som borgere, der har lyst til at drøfte problematikken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Tea er ny i ligatruppen: - Det har været ti tusind gange federe, end jeg regnede med, og jeg havde altså høje forventninger

Annonce