Annonce
Holstebro

Landboforening i brev til minister: Det er nu, der skal sikres mod ulven

"En række af vores medlemmer oplever, at ulven er et forsat alvorligt problem i forhold til muligheden for at have udegående husdyr", lyder det i brevet til miljøministeren. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Ulvesikkert hegn kan måske lyde enkelt for folk, der bor i København, men det er det ikke, og der er brug for politisk handling, siger landboformand.

Holstebro: Det begynder at nærme sig, at flere husdyravlere skal have deres dyr udenfor på græs.

Med det er det også ved at være sidste udkald i forhold til at få styr på de ulvesikre hegn rundt omkring. For kommer det ikke op i tide, risikerer husdyravlerne at få besøg af ulven.

Sådan lyder bekymringen for Kristian Gade, der er formand for Holstebro-Struer Landboforening, som derfor har sendt et brev til miljøministeren, hvor der kaldes på handling.

Annonce

- Der er nødt til at komme hegn op, og det skal være noget, der virker. Der har længe været talt om de her hegn, så det er bare med at få det sat i værk, siger formanden for Holstebro-Struer Landboforening, Kristian Gade.

De ulvesikre hegn har ekstra tråde i forhold til almindeligt hegn, og det kræver nye pæle og et nyt setup, så husdyravlerne kan sætte hegnet op. Og i brevet lyder det blandt andet, at der kan være økonomiske udfordringer med ulvesikringen, da der på trods af tilskudsordninger ikke altid er en fuldkommen omkostningsdækning.

- Det kan måske lyde enkelt for folk, der bor inde på Nørrebro i København, men det er det altså ikke bare, og det er noget, der koster mange penge, så der skal ske noget fra politikerne, hvis vi skal have det til at virke i praksis, siger Kristian Gade.

Skal være sikkert

Brevet til ministeren er sendt i fællesskab med foreningerne Landbrug og Fødevarer, Vestjysk Landboforeninger og Familielandbruget Vestjylland.

I brevet står der blandt andet, at ”som situationen er nu, opleves den ganske uholdbar for en række husdyrholdere, og vi ved, at mange overvejer, om de overhovedet vil have udegående dyr fremover.”

- Politikerne vil jo også gerne have, at der bliver afgræsset af dyr, men hvis det skal ske, skal man som fåreavler kunne sende sine får sikkert på græs, og det kræver finansiering og handling, siger Kristian Gade.

Annonce
Holstebro

Burgerbygning, fodboldgolf, hæng på lygtepælene og hav et stort klistermærke af dig selv på din bil: Det kan godt være lidt skræmmende

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

19 ud af 20 ledige anmeldt til a-kasse for ikke at stå til rådighed - men det førte aldrig til en sanktion: Se her, hvad nogle af grundene kunne være

Erhverv For abonnenter

Det er Nordeuropas største solcellepark, men hvor meget fylder den præcist: Som 888.000 skriveborde? Som en bagatel? Som en forringelse af livskvaliteten?

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Danmark For abonnenter

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Sport

Tidligere landsholdskeeper tager over som målmandstræner i TTH

Sport For abonnenter

HB-midt godkender det ene point mod Vejgaard: - Af erfaring ved jeg, at det er et svært sted at vinde

Navne

Stort skulderklap til lokal kok: - Tårerne var lige ved at komme, men jeg holdt dem heldigvis tilbage

Kultur For abonnenter

Verdens måske største af sin slags: Familien Kristensens samling fylder nu 600 kvadratmeter

Sport

Michael Laudrup løber med hæderen: Kåret som det største danske sportsnavn i 125 år

Leder For abonnenter

Højere afgift på dieselolien er det rene talmagi- det sænker ikke CO2-udledningen

Holstebro For abonnenter

Vil have psykolog frakendt retten til at arbejde med børn: Tiltalt for overgreb på 15-årig klient

Holstebro For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland

Annonce