Annonce
Holstebro

Landboforening i brev til minister: Det er nu, der skal sikres mod ulven

"En række af vores medlemmer oplever, at ulven er et forsat alvorligt problem i forhold til muligheden for at have udegående husdyr", lyder det i brevet til miljøministeren. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Ulvesikkert hegn kan måske lyde enkelt for folk, der bor i København, men det er det ikke, og der er brug for politisk handling, siger landboformand.

Holstebro: Det begynder at nærme sig, at flere husdyravlere skal have deres dyr udenfor på græs.

Med det er det også ved at være sidste udkald i forhold til at få styr på de ulvesikre hegn rundt omkring. For kommer det ikke op i tide, risikerer husdyravlerne at få besøg af ulven.

Sådan lyder bekymringen for Kristian Gade, der er formand for Holstebro-Struer Landboforening, som derfor har sendt et brev til miljøministeren, hvor der kaldes på handling.

Annonce

- Der er nødt til at komme hegn op, og det skal være noget, der virker. Der har længe været talt om de her hegn, så det er bare med at få det sat i værk, siger formanden for Holstebro-Struer Landboforening, Kristian Gade.

De ulvesikre hegn har ekstra tråde i forhold til almindeligt hegn, og det kræver nye pæle og et nyt setup, så husdyravlerne kan sætte hegnet op. Og i brevet lyder det blandt andet, at der kan være økonomiske udfordringer med ulvesikringen, da der på trods af tilskudsordninger ikke altid er en fuldkommen omkostningsdækning.

- Det kan måske lyde enkelt for folk, der bor inde på Nørrebro i København, men det er det altså ikke bare, og det er noget, der koster mange penge, så der skal ske noget fra politikerne, hvis vi skal have det til at virke i praksis, siger Kristian Gade.

Skal være sikkert

Brevet til ministeren er sendt i fællesskab med foreningerne Landbrug og Fødevarer, Vestjysk Landboforeninger og Familielandbruget Vestjylland.

I brevet står der blandt andet, at ”som situationen er nu, opleves den ganske uholdbar for en række husdyrholdere, og vi ved, at mange overvejer, om de overhovedet vil have udegående dyr fremover.”

- Politikerne vil jo også gerne have, at der bliver afgræsset af dyr, men hvis det skal ske, skal man som fåreavler kunne sende sine får sikkert på græs, og det kræver finansiering og handling, siger Kristian Gade.

Annonce
Holstebro

Lagt på is: Det er slut med Heidis friske fisk

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Så meget dyrere bliver din regning fra Vestforsyning: 'Elpriserne er historisk høje'

Holstebro For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Holstebro

Søren Gade har selv prøvet at være gruppeformand, og han hare store forventninger til Danielsen

Sport For abonnenter

Striktøjet blev fundet frem, da Lærke Christensen måtte sidde ude med corona - Onsdag leverede hun pragtpræstation mod Esbjerg

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Sport For abonnenter

Kampen minut for minut: Holstebro Håndbold klarede ikke umulig opgave

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Måske sæsonens bedste kamp trods nederlag

Erhverv

Ups: Lokalt pizzeria truet med retssag for at bruge bloggers foto på hjemmeside - nu må han punge ud

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Holstebro

Hallen skulle have været fyldt med liv, men nu har Martin følt sig nødsaget til at udskyde premieren på byens nye festival: - Det er jo helt vildt irriterende

Leder For abonnenter

Mens fronterne mellem øst og vest er trukket hårdt op i Ukraine, er der måske tøvejr på vej i Venstre

Holstebro

De tjener penge på at spærre folk inde: - Man kan ikke sige, at det har været en særligt god forretning de sidste to år

Annonce