Annonce
Holstebro

Landboforening i brev til minister: Det er nu, der skal sikres mod ulven

"En række af vores medlemmer oplever, at ulven er et forsat alvorligt problem i forhold til muligheden for at have udegående husdyr", lyder det i brevet til miljøministeren. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Ulvesikkert hegn kan måske lyde enkelt for folk, der bor i København, men det er det ikke, og der er brug for politisk handling, siger landboformand.

Holstebro: Det begynder at nærme sig, at flere husdyravlere skal have deres dyr udenfor på græs.

Med det er det også ved at være sidste udkald i forhold til at få styr på de ulvesikre hegn rundt omkring. For kommer det ikke op i tide, risikerer husdyravlerne at få besøg af ulven.

Sådan lyder bekymringen for Kristian Gade, der er formand for Holstebro-Struer Landboforening, som derfor har sendt et brev til miljøministeren, hvor der kaldes på handling.

Annonce

- Der er nødt til at komme hegn op, og det skal være noget, der virker. Der har længe været talt om de her hegn, så det er bare med at få det sat i værk, siger formanden for Holstebro-Struer Landboforening, Kristian Gade.

De ulvesikre hegn har ekstra tråde i forhold til almindeligt hegn, og det kræver nye pæle og et nyt setup, så husdyravlerne kan sætte hegnet op. Og i brevet lyder det blandt andet, at der kan være økonomiske udfordringer med ulvesikringen, da der på trods af tilskudsordninger ikke altid er en fuldkommen omkostningsdækning.

- Det kan måske lyde enkelt for folk, der bor inde på Nørrebro i København, men det er det altså ikke bare, og det er noget, der koster mange penge, så der skal ske noget fra politikerne, hvis vi skal have det til at virke i praksis, siger Kristian Gade.

Skal være sikkert

Brevet til ministeren er sendt i fællesskab med foreningerne Landbrug og Fødevarer, Vestjysk Landboforeninger og Familielandbruget Vestjylland.

I brevet står der blandt andet, at ”som situationen er nu, opleves den ganske uholdbar for en række husdyrholdere, og vi ved, at mange overvejer, om de overhovedet vil have udegående dyr fremover.”

- Politikerne vil jo også gerne have, at der bliver afgræsset af dyr, men hvis det skal ske, skal man som fåreavler kunne sende sine får sikkert på græs, og det kræver finansiering og handling, siger Kristian Gade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Struer

47-årig familiefar omkom i redningsforsøg - forsøgte at svømme ud til to børn i en gummibåd

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce