Annonce
112

Lam kvinde reddet ud af brændende hus af politiet

Arkivfoto: Morten Stricker

Struer: Ved et tilfælde var en politipatrulje i nærheden, da der mandag aften klokken 20.11 kom en melding om en brand i et rækkehus på Baunekrogen i Struer, og de var derfor hurtigt på stedet.

Heldigvis, kan man sige i dag, for betjentene observerede tyk røg i hele huset, og de fik at vide, at en 72-årig kvinde stadig befandt sig i rækkehusets soveværelse.

Kvinden er lam og kunne derfor ikke selv komme ud, forklarede adressens anden beboer til politiet ude foran det rygende hus.

Betjentene reagerede hurtigt og løb begge ind i huset, fandt den lamme kvinde og fik hende ud på gaden i sikkerhed. I samme øjeblik ankom ambulance og brandvæsen, og kvinden og husets anden beboer blev kørt til kontrol på sygehuset for røgforgiftning.

Brandvæsnet kunne på stedet konstatere, at nogle håndklæder, der var blevet lagt på komfuret, var skyld i branden. Der var ikke sket skade på ejendommen, og der var udelukkende tale om en voldsom røgudvikling.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er med at komme i gang

I både Holstebro og Lemvig kommuner har sundhedshuse været en vigtig del af dagsordenen de seneste år, ikke mindst fordi sygehuset i Gødstrup ligger langt væk, og der skal være nære sundhedstilbud. Samtidig gør situationen omkring de praktiserende læger det nødvendigt, at der nytænkes. Den tid er forbi, hvor der sidder en enkelt læge i en enkelt praksis. Ja, det går så længe, de nuværende læger fortsætter. Men når de stopper, kan de umuligt skille sig af med deres praksis, fordi ingen nye læger vil sidde alene. Derfor er det en god idé med et godt fagligt klima med flere praktiserende læger og gerne i et miljø, hvor der er mange andre sundhedsfaglige ekspertiser. Det har været naturligt at diskutere disse ting i Holstebro og Lemvig, fordi man enten har et forhenværende eller snart får et forhenværende sygehus, og man derfor i forvejen har en dialog med regionen omkring disse ting. Struer Kommune er vel mest sammenlignelig med Lemvig, når vi taler kommunestørrelse, og som vi har kunnet læse i aviserne i sidste uge, så er der også her akutte udfordringer med at få besat lægepraksis. I søndagsavisen blev regionen spurgt til udfordringen, og her var opfordringen, at man i Struer snarest får sat sig sammen, så man netop kan skabe sådan et sundhedshus med flerlægepraksis, så man får skabt det miljø, der skal til, for at man bevarer de sundhedsfaglige tilbud i byen. OK, der er ikke så langt til Holstebro fra Struer, som der er fra Lemvig. Men alligevel er det vigtigt for købstaden, at man bevarer disse tilbud "hjemme". Derfor må kommunen hurtigst muligt tage initiativ til at følge opfordringen fra regionen. Få de praktiserende læger og regionen engageret i at finde sådan et sted, hvor der kan skabes et sundhedscenter, og få diskuteret, hvad der kan være i det af kommunale, regionale og private initiativer. Og det er med at komme i gang. Erfaringen viser, at det tager rigtig lang tid både at finde samarbejdet, indholdet, men så sandelig også en finansiering, hvor det kræver store investeringer på flere års budgetter, før man har et økonomisk grundlag. Og så skal regionen også overbevises om, at der skal findes penge. Det tager også tid.

Annonce