Annonce
Lemvig

Lad robotten tørre røv: Mangel på hænder skaber behov for moderne teknologi

Socialdemokratiet finder det urimeligt, at de ældre selv skal købe en robotstøvsuger. Arkivfoto

Den moderne velfærdsteknologi kom endnu engang til debat, da Socialdemokratiet i Lemvig holdt generalforsamling

Lemvig: Den moderne teknologi er kommet for at blive, og den skal udnyttes endnu mere.

Det gav socialdemokraten Lone Pilgaard Sørensen flere eksempler på, da hun på partiets generalforsamling talte om sit arbejde i socialudvalget. Hun forklarede, hvordan de unge flytter fra området samtidigt med, at de ældre bliver tilbage. Derfor er der allerede nu problemer med at skaffe de hænder, der skal bruges til at passe de ældre - og det vil kun blive et voksende problem de kommende år.

- Der bliver altså flere opgaver til færre hænder, og derfor vil vi arbejde mere med velfærdsteknologi, forklarede hun og varslede samtidigt en række møder, hvor politikerne inviterer borgerne til debat om emnet.

Hun forklarede, hvordan man allerede nu undersøger muligheder for at bruge forskellige sensorer, der registrerer døgnrytmer og gør det muligt at vende en dårlig rytme. Sensorer kan også placeres i en ble og sladre om, hvornår den bør skiftes. Der er også tale om at give gode råd over en skærm og på den måde skabe tryghed.

- Og det næste bliver måske skylle- og tørretoiletter, så man ikke behøver få nogen til at tørre sig bagi, forklarede hun.

På det seneste er det dog debatten om robotstøvsugere, der har optaget partiet, og derfor blev emnet også vendt på generalforsamlingen. Lone Pilgaard Sørensen fortalte, hvordan et flertal blandt byrådspolitikerne har bestemt, at man skal gøre brug af robotstøvsugere i hjemmeplejen, men at de ældre selv skal betale for robotstøvsugeren.

- Det bliver betragtet som almindeligt indbo, men det mener jeg ikke, det er. Jeg mener, vi skulle have brugt 700.000 kroner til at købe robotstøvsugere til de ældre, men sådan bliver det ikke, siger hun.

Alternativet for de ældre er, at der ikke bliver støvsuget, hvis hjemmehjælperen ikke har en robotstøvsuger til rådighed. Lone Pilgaard Sørensen lagde ikke skjul på, at hun ventede klager over manglende rengøring hos de ældre, når den nye teknologi bliver taget i anvendelse.

Mads Johan Jensen, der deltog i generalforsamlingen, kommenterede indlægget.

- Robotstøvsugere kan ikke komme rundt i hjørnerne alligevel, og ingen vil gøre rent efter det. Desuden skal man investere i nye møbler, hvis man skal have en robotstøvsuger til at køre rundt.

Byrådsmedlem Kenneth Bro medgav, at en robotstøvsuger ikke behøver være en god løsning.

- Vi har ikke sagt, det er en god ide med robotstøvsugerne. Vi siger bare, det ikke er en god ide at tvinge de ældre til at købe en robotstøvsuger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Udvider kapacitet: To testcentre bliver til tre på mandag

Annonce