Annonce
Sport

- Lad os spille kampen, og så må vi se, hvad der sker

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen har tidligere sagt, at han træder tilbage, hvis han ikke formår at få Louise Burgaard og holdkammeraterne videre fra den indledende VM-gruppe. Den melding er ikke længere så kategorisk. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Landstræner Klavs Bruun Jørgensen vil have fredagens skæbnekamp mod Frankrig overstået, inden han tager stilling til, hvad der skal ske fremadrettet. Det kategoriske er pillet ud af hans melding om træde tilbage, hvis Danmark ryger ud. Louise Burgaard advarer mod fransk klubkammerat.

JAPAN - KUMAMOTO: Fredagens altafgørende VM-kamp mod Frankrig kan blive den sidste store betydende kamp med Klavs Bruun Jørgensen som landstræner.

- Jeg sagde op til slutrunden, at hvis jeg ikke følte, at jeg kunne flytte holdet, og forbundet ikke mente, at jeg stadig er den rette, så er jeg klar til at træde tilbage.

Det holder landstræneren fast i, men han siger nu ikke længere i utvetydige vendinger, at det er farvel og tak, hvis Danmark ikke slår Frankrig og ryger ud af VM inden mellemrunden.

- Det skal give mening. Og det synes jeg, at det gør. Lad os nu spille den her kamp, og så må vi se, hvad der sker. Den snak må vi tage bagefter, lød meldingen fra Klavs Bruun Jørgensen, da der torsdag blev lagt sidste hånd på forberedelserne til fredagens gyser.

Og modstanderen er altså Frankrig. Det er altså de forsvarende Europa- og Verdensmestre, og det er bare hård kost.

- Kampen er altafgørende. Det er fortsæt eller slut, men sådan er gamet. Vi vidste, at vores pulje var hård, og når vi kigger tilbage, er vi ærgerlige over, at vi ikke har et, to eller tre point mere.

- Vores perioder med for mange fejl og brændte chancer har kostet. Jeg glæder mig over, at præstationen mod Brasilien var god. Den bygger vi videre på. Jeg føler i hvert fald, at vi er klar.

Annonce
Det er fortsæt eller slut, men sådan er gamet.

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen

Pas på Grace Zaadi

Det er Louise Burgaard også. Hun spiller til daglig i Metz, hvor hun er holdkammerat med Grace Zaadi, der er den store motor og kreatør på det franske hold.

- Hun er hjernen på vores klubhold og er en komplet spiller. Som playmaker er hun selv farlig, god til at sætte sine backs op og sindssyg stærk i vurderingsspillet.

- Når man tror, at man har lukket hende ned, kommer der en finurlig aflevering til fløj eller streg. Hende skal vi forsøge at få styr på, men de har mange dygtige individualister, forklarer Louise Burgaard.

Den danske højre back tror dog på sejr i den altafgørende kamp.

- Ja, selvfølgelig. Vi gjorde det godt mod Brasilien, og jeg er specielt glad for, at vi fik kampen lukket og vandt sikkert. Der er mange gode ting, som vi skal tage med videre. Men jeg siger bare, at vi skal spille godt for at slå Frankrig – og det har vi tænkt os at gøre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
FCM

Priske efterlyser vinderkultur hos ulvene

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Annonce