Annonce
Lemvig

Løvfaldsmessen er klar til stort rykind i weekenden

I weekenden er der Løvfaldsmesse i Harboøre. Arkivfoto: Morten Stricker
For 42. gang er der Løvfaldsmesse i Harboøre

Harboøre: Der er fuldt hus med stande til weekendens Løvfaldsmesse i Harboøre centeret, så nu mangler arrangørerne fra Harboøre IF blot, at der også bliver fuldt hus med gæster.

Det er Løvfaldsmesse nummer 42, og sidste år besøgte omkring 2200 gæster messen i løbet af de to dage, og det ligger tæt på det normale antal gæster.

Men der skulle arbejdes for, at standene blev fyldt op, lyder det fra udvalget bag messen.

- Vi har mærket, at der sker mere på gågaderne i Lemvig og i Thyborøn. Mange ejere står desuden alene med forretningen, og så er det svært at have kræfter til også at stille op til messe, hvor der skal bygges en stand op. Vi har også hørt fra en tidligere udstiller, at han hellere ville lave noget i egen forretning frem for at komme på messe. Så det har været en udfordring for os. Så meget desto mere glædeligt er det, at det er lykkedes for os at få fyldt op, siger Agnes Aagaard fra messe-udvalget i Harboøre IF.

Hun finder derfor de meget rosende ord frem til dem, der har sagt ja til at være med.

- Det er flot, at de vil gøre denne ekstra indsats, så de er en del af Løvfaldsmessen. Det er vigtigt for Harboøre IF, at der er opbakning fra både udstillere og gæster, da Løvfaldsmessen er med til at sikre aktiviteterne i Harboøre IF, siger Agnes Aagaard.

Den musikalske underholdning spreder sig vidt på Løvfaldsmessen i år, og det er også meningen.

- Der skal både være noget lokalt, og noget, der er kendt ude i landet, mener Agnes Aagaard fra arrangørgruppen i Harboøre IF.

Det kendte navn er Thyborøn-gruppen Grandfætters, som er på programmet hen mod slutningen. Det er klokken 15.00 søndag eftermiddag, og messen forhåbentlig er fyldt med messe-gæster. Grandfætters har slået sit navn fast som gruppe langt ud over lokalområdet de senere år.

Fra den helt lokale side er Harboøre Kirkes Børnekor, Brølet, og Gospel-kids. De er på programmet søndag klokken 13.00.

Og så er der Gårdsangerne fra Thy.

Så er der en del for børnene. Tante Andante møder op fra messens start. Man gentager også det krea-værksted, som man forsøgte sig med sidste år, hvor børnene kan male på sten, arbejde med perler og andret kreativt.

- Det var en stor succes sidste år, så det gentager vi.

Traditionen tro er der en stor tombola, hvor de erhvervsdrivende har bakket op med masser af præmier. Og traditionen følges med den gratis morgenkaffe med rundstykker, der indleder og trækker folk tidligt til Harboøre Centeret om søndagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

112

Stjal dåseøl og mad fra båd

Annonce