Annonce
Holstebro

Løse hunde kan skræmme det naturlige dyreliv væk

- Jeg synes da også, at de med hund skulle nyde synet af det vilde dyreliv i stedet for at lade hundene jagte de stakkels dyr, siger Hanne Munch. Foto: Johan Gadegaard
Når en hund får lov til at slå sig løs i skoven, kan det stresse de dyr, der holder til i den. I sidste ende kan det være med til at jage dyrene væk fra skoven, fortæller vildtkonsulent ved Naturstyrelsen Vestjylland.

Holstebro: Fra sin have på Alstrupvej kan Hanne Munch kigge ud over et stort grønt område med plads til mange af naturens forskellige dyr.

Hun kan også følge med, når mange går tur med hunden i det område, og her er det langt fra alle, der er lige gode til at huske hundesnoren. Det skaber bekymring, for det kan have konsekvenser for de dyr, der holder til i naturen.

- Der lever fasaner, harer og andre dyr her, og de bliver stressede af de løse hunde. Forleden så jeg en hund løbe efter tre små hareunger, og det er da synd, siger hun.

Når hun går tur i skoven ved Sir Lyngbjerg, er billedet det samme. Hundene får lov til at løbe frit, og selvom de fleste vil sige, at de har godt styr på deres hund, er det ifølge Hanne Munch ikke altid tilfældet.

Stresser de vilde dyr

Dyrene, der holder til i naturen, har ikke noget imod, at mennesker cykler, løber og går ture på stierne. Men når hundene slippes løs, bliver situationen en anden. Sådan lyder det fra vildtkonsulent ved Naturstyrelsen Vestjylland, Jens Henrik Jakobsen.

- Dyrene i skoven er trygge ved det forudsigelige. De er vant til, at mennesker færdes på stierne, men når en hund løber frit rundt, og måske løber væk fra stierne, bliver det uforudsigeligt, og det stresser dyrene, siger han.

Det kan i sidste ende få den konsekvens, at dyrene trækker sig væk fra de områder, hvor de ved, at de kan løbe ind i en hund.

- Der er jo en risiko for, at de bliver jaget væk. I værste fald kan nogle af de mindre dyr blive bidt ihjel af hundene, og så er det klart, at de vil søge mod steder, hvor der er mere sikkert, siger Jens Henrik Jakobsen.

Annonce

Ubetænksomhed

Hanne Munch lufter selv hund for sin søn, og selvom det kan være rart for hunden, har hun svært ved at forstå, hvorfor det er nødvendigt at slippe tøjlerne og lade hunden få frit løb.

- Jeg tror da helt sikkert, at min søns hund vil synes, det var sjovt at løbe efter vildt, men det får den altså ikke lov til. Hvis man vil have den til at løbe løst rundt, må man tage i hundeskoven, siger hun.

Hun har flere gange nævnt snoren for nogle af de hundeluftere, hun møder. Her får hun både gode og dårlige tilbagemeldinger.

- Der er nogle, der tager det til sig, og fortæller mig, at det havde de slet ikke tænkt på. Så jeg tror, at der er mange, der ikke er klar over, hvad det gør ved dyrelivet, når en hund løber frit rundt, siger hun.

Det kan give en bøde på 2000 kroner, hvis man ikke holder sin hund i snor.

Annonce
Holstebro

Forældre i tvivl om vaccination af deres børn: - Vi vakler simpelthen sådan, om vi skal eller ikke skal

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

TTH tabte for femte gang i seks kampe: - Det var langt under det niveau, vi skal have

Sport For abonnenter

Videoanalyse og liveblog: TTH tabte på udebane til oprykkerne fra Skive

Holstebro

26-årig fængslet for at trække køkkenkniv, sætte den mod nakken af en person og sige: 'I will fucking kill you'

Erhverv

Tre butikker ser tilbage på Black Friday og frem mod en hverdag med mundbind: Det værste er faktisk de ting, vi begynder at have i restordre

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Holstebro For abonnenter

Byrådets længst siddende medlem røg ud, og det er glædeligt

Sport For abonnenter

Karakterbogen: En stor sump af middelmådige præstationer

Vestjylland For abonnenter

Kronprinsen og fodboldstjernerne går i tøj fra Ringkøbing: Frederik og Casper sælger eksklusive jakker til de kendte

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Holstebro

26-årig anholdt for at gribe køkkenkniv og true tre personer på livet, da de bad ham skrue ned for musikken

Struer For abonnenter

De skiltes som uvenner, men efter 82 år er de igen de bedste venner på plejehjemmet: - Jeg blev sgu sur, da han sagde, at jeg lugtede af ko

Leder For abonnenter

Lad det blive ved pas og mundbind - den sunde fornuft kan sagtens klare resten

Annonce