Annonce
Holstebro

Lørdag var de fire, søndag tre, og nu er der kun en borgmesterkandidat tilbage

- Jeg vil gerne kunne koncentrere mig om at passe mine opgaver såvel i Holstebro Kommune, KL og i andre sammenhænge fuldt og helt, siger Jens Kristian Hedegaard. Arkivfoto: Morten Stricker
Venstres gruppeformand Jens Kristian Hedegaard dropper sit kandidatur som Venstres borgmesterkandidat. Nu er kun Kenneth Tønning tilbage.
Annonce

Holstebro: Hvad der skulle have været en demokratisk kamp om at blive Venstres borgmesterkandidat ved næste års kommunalvalg, ender nu med at blive en kåring af den enlige tilbageværende kandidat.

Onsdag har Venstres nuværende gruppeformand og borgmesterkandidat ved det seneste kommunalvalg, Jens Kristian Hedegaard, også valgt at trække sig, og dermed er feltet gået fra, at Venstre havde fire borgmesterkandidater i lørdags, til at der kun er Kenneth Tønning tilbage:

- Der er sket ting i mit private liv og arbejdsliv, der har fået mig til at drage den konklusion, at jeg ikke vil stille op som borgmesterkandidat igen, siger Jens Kristian Hedegaard.

Hvad det er for private ting, ønsker Hedegaard ikke at uddybe.

- Men jeg har det sådan, at skulle jeg være borgmesterkandidat igen, så skulle jeg kunne gøre det 100 procent. Det er der en risiko for, at jeg ikke kan. Derfor er jeg kommet frem til denne beslutning, siger han.


Jeg er afklaret. Hvis man skal være borgmesterkandidat, så skal man være det 100 procent. Det kan man ikke gøre halvt

Jens Kristian Hedegaard


Men det vidste du vel også for 14 dage eller en måned siden? Hvorfor melder I kandidater fra som faldende dominobrikker i løbet af fire dage?

- Jeg kan kun tale på egne vegne. Min beslutning er min egen, og den melder jeg ud nu. Der er som sagt sket ting privat og arbejdsmæssigt, der gør, at jeg er kommet til den konklusion, at jeg ikke vil være borgmesterkandidat igen, siger Hedegaard.

Kan du se, at det ser koordineret ud?

- Som sagt, jeg kan kun tale for mig selv. Men det kan have den logik, at vi i løbet af ugen skulle planlægge de møder med kandidatpræsentationer, som medlemmerne så skulle deltage i, siger Hedegaard.

Annonce

Jeg er afklaret

Jens Kristian Hedegaard erkender, at beslutningen ikke har været let:

- Men jeg er afklaret. Hvis man skal være borgmesterkandidat, så skal man være det 100 procent. Det kan man ikke gøre halvt, siger han.

Hedegaard har dog ingen planer om at trække sig fra politik. Hverken på den korte eller den lange bane.

- Jeg vil gerne kunne koncentrere mig om at passe mine opgaver såvel i Holstebro Kommune, KL og i andre sammenhænge fuldt og helt, siger han.

Han fortæller også, at han planlægger at genopstille til byrådet, hvis medlemmerne ønsker det.

Jens Kristian Hedegaard peger nu som de to øvrige frafaldende borgmesterkandidater på den enlig tilbageværende kandidat, Kenneth Tønning.

- Jeg bliver. Vi kommer ikke til at stå i den situation, at vi ikke har nogen borgmesterkandidat i morgen. Jeg var afklaret fra starten af. Jeg er glad for, at de andre kandidater alle peger på mig. Det er altid bedst at have et stærkt mandat bag sig, siger Kenneth Tønning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro For abonnenter

Omtvistede minkgrave: Ny tvivlsom lov kan lovliggøre minkgrave - men måske i strid med grundloven

Annonce