Annonce
Kultur

Løkke vil besvare de spørgsmål, som pressen ventede forgæves på

- Vores samarbejdspartner Tikko er gode til at finde de aktuelle foredragsholdere såsom Daniel Rye og Sofie Linde, som vi også får besøg af, siger direktør for Musikteatret Holstebro, Anders Jørgensen, om et sjældent visit i form af en aktiv politiker, nemlig forhenværende statsminister Lars Løkke Rasmussen. Arkivfoto: Scanpix
Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen besøger Musikteatret Holstebro næste år.

Holstebro: Blandt koncerter, musicals og andre foredrag dukker et på én gang velkendt og usædvanligt ansigt op i Musikteatret Holstebros program for april næste år.

Nok er nu tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vant til at være her, dér og alle vegne, men det hører alligevel til sjældenhederne, at en aktiv politiker lægger vejen forbi musikteatret.

Det sker den 21. april næste år. Mere end halvdelen af de omkring 1200 billetter er allerede væk.

- Foredraget er bygget op omkring en samtale om en ny bog (Befrielsens Øjeblik, som udkom under valgkampen, red.). Der vil være snak, ligesom jeg forventer, at der bliver mulighed for publikum til at komme med spørgsmål, siger direktør for Musikteatret Holstebro, Anders Jørgensen.

Seancen er bygget op omkring et interview med bogens forfatter Kirsten Jacobsen, og her loves der, at "du også selv får adgang til at stille de spørgsmål, som pressen ventede forgæves på, da han lørdag, den 31. august tog afsked med dansk top-politik efter et skelsættende og historisk hovedbestyrelsesmøde i Venstre."

- Jeg tror, der mest vil blive fortalt om statsminister-tiden samt komme anekdoter fra den periode, hvorimod jeg tror, at der vil blive skøjtet mere udenom "virkelighedens verden" i dag. Det bliver først og fremmest fornøjeligt, forventer jeg, siger Anders Jørgensen.

Billetprisen er 319 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Gymnasium og Klimatorium

Byggeriet af Klimatorium i Lemvig foregår fortsat mest under jordhøjde. Men mens byggeriet vil rejse sig i løbet af de kommende måneder og blive et synligt tegn på, at Lemvig Kommune satser på, at klimaudfordringerne skal blive til et vækstpotentiale frem for et problem, så arbejdes der på tiltag, som skal samarbejde med Klimatorium. I lørdags kunne vi fortælle om det nyeste initiativ, som får forbindelse til Klimatorium. Lemvig Gymnasium vil lave en klima-linje, hvor Klimatorium er en samarbejdspartner. Det er det første gymnasium i landet, der sætter ord og handling bag, at klimaet er en vigtig del af den nære fremtids udfordringer. Det er et eksempel på det, Klimatorium gerne skal udvikle, nemlig ideer og projekter, som skal sætte Vestjylland på dagsordenen. Klimatorium har allerede givet omtale andre steder på kloden. På New Zealand vil man lave noget tilsvarende efter et besøg i Lemvig. Og vi har for eksempel her i bladet kunnet fortælle om en amerikansk klummeskriver, der opfordrede præsident Trump til at kigge mod Lemvig for netop at lave sådan et tiltag for at sætte gang i, at man også i USA får lavet problemerne med klimaet om til noget positivt. En betingelse for, at Klimatorium bliver en succes, er, at man skaffer sig samarbejdspartnere, som netop vil bruge bygningen i Lemvig som det sted, hvor man sammen med andre vil udvikle idéer - og det skulle gerne være til gavn for det lokale erhvervsliv, som kan være medspillere. Lakmusprøven er, om det lykkes at skaffe de partnere, der skal til, for at etape 2 kan bygges af private investorer, efter det er Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand, der står for den første etape. At Lemvig Gymnasium har set muligheden for, at det er vestjyske studenter, der skal gå forrest med en studenterhue med klimabånd, er med til at styrke omtalen og interessen for Klimatorium, allerede inden byggeriet står klar. Efter sommerferien skulle 1. etape af det markante byggeri så være klar til at blive indviet, og så er det, vi med spænding venter på, om folkene bag kan melde ud, at nu er interessen så stor, at en privat investor kan lade håndværkerne fortsætte med at få hele projektet gjort færdigt.

Annonce