Annonce
Lemvig

Løkke tilbage i Thyborøn i høj sol

Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen var søndag til torskegilde i Thyborøn. Han var tilbage efter et års pause. Han var beæret over fremmødet. Foto: Lars Hedegaard
Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen glædede sig meget over fremmødet til den sjette udgave af torskegilde til fordel for arbejdet i LøkkeFonden.

Thyborøn: Solen stod søndag middag højt over Thyborøn og resten af Danmark.

Langt de fleste steder i landet blev der meldt om vindstille, men det passer ikke altid på Thyborøn.

Det måtte tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen også erkende, da han åbnede bildøren i Thyborøn.

For sjette gang var der kaldt til torskegilde til fordel for LøkkeFonden, der støtter drenge på kanten.

- Vinden var lidt skarpere, end jeg havde regnet med, men det er altid dejligt at være tilbage i Thyborøn og holde torskegilde til fordel for Løkkefonden. Jeg er her jo mest om vinteren, men i sommer var jeg her også på privat besøg hos Anders og Signe. Fisken smager også godt om sommeren, siger Lars Løkke Rasmussen, der tog turen rundt og hilste på alle gæster, der som tak for torsk, øl, snaps og andre lækkerier alle havde doneret 500 kroner til fonden.

Annonce

Beæret

Der var næsten ingen tomme pladser i Fiskehallen. Klokken var ikke meget over 13,00, inden torsken kom på bordet.

- I dag er det nøjagtig seks år siden, at vi var inviteret til det første torskegilde her i Fiskehallen hos Anders og Signe. Dengang var Løkkefonden en ny fond. I dag samler vi omkring 11 millioner kroner ind om året. Jeg er meget glad for at være tilbage efter et års pause, siger Lars Løkke Rasmussen, der kunne genkende mange af gæsterne.

- Jeg er beæret over fremmødet og støtten til Løkkefonden, siger Lars Løkke Rasmussen, der blev budt velkommen af storfisker John-Anker Hametner Larsen, der i sin tid tog initiativet.

Og det blev en succes med indsamlingsrekord på 411.000 kroner.

Men denne søndag var der meget lidt snak om kvotekonger, samråd og lidt for tætte bånd mellem Løkke og fiskerne. På den måde var der vindstille i Thyborøn.

2019 blev alt andet end vindstille for Lars Løkke Rasmussen, der måtte sige farvel til både statsministerposten og formandsposten i Venstre.

- Det har givet mig lidt mere tid til at arbejde for Løkkefonden. Et af de nye initiativer er, at vi til september laver et projekt for erhvervsfolk, hvor vi skal køre en af etaperne fra Tour de France, siger Lars Løkke Rasmussen, der glæder sig meget over, at Tour de France-direktør Christian Prudhomme har involveret sig i sagen til fordel for LøkkeFonden.

Christian Prudhomme og Lars Løkke Rasmussen havde flere møder i den periode, hvor det lykkedes at få Tour de France til Danmark i 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lyden af image-tab

Mens Struer Kommune forsøger at markedsføre sig som Lydens By, er det lige nu lyden af den ene dårlige historie efter den anden, som rammer byen og ikke mindst dens borgere. I januar var det den tidligere kommunaldirektør Mads Gammelmark, der kom i søgelyset, da det kom frem, at han havde brugt det kommunalt udleverede kreditkort til utal af privathævninger. Op til sidste weekend blev havnechefen så fritaget for tjeneste, da kommunen havde ”mistanke om uretmæssigheder i ansættelsen", som formuleringen lød. Og tirsdag var den gal igen, igen. Nu kom det frem, at flere chefer i kommunen havde brugt deres kommunale kreditkortet til formål, det er mere end vanskeligt at se det kommunale formål med. Hvorfor skal skatteyderne eksempelvis betale for et barbesøg i Vejle? Ret skal være ret, det er ude i småtingsafdelingen, at der er fundet uregelmæssigheder for i den seneste sag, der er kommet i kølvandet på Gammelmark-sagen. Men den er sammen med de andre sager med til at tegne et billede af, at der ikke har været ret meget styr på bilagene i kommunens top. Tidligere borgmester Mads Jakobsen (V) ærgrer sig forståeligt nok over sagerne:"Der sker rigtig mange gode ting i Struer, og det her kommer bare til at skygge for det, og det, synes jeg ikke, Struer fortjener”, siger han gårsdagens avis. Det har Mads Jakobsen ret i. Borgerne fortjener det hvert fald ikke. De har ikke kommunale kreditkort, og de har intet ansvar for den svigtende kontrol. Borgerne kan bare se til, mens deres kommune bliver sat i forbindelse med den ene dårlige sag efter den anden, som involverer personer, der har siddet i betroede offentlige stillinger. Retfærdigt eller ej, så koster sagerne i form af et stort overtræk på kommunens image-konto. Man må for borgerne håbe, at der ikke ligger flere skeletter og venter på at falde ud af de kommunale arkivskabe, og at en ny kommunaldirektør kan være med til at få sat en stopper for problemerne. Der er trods alt en grænse for, hvad man kan holde til at høre på og om - også i Lydens by.

Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Annonce