Annonce
Sport

Løchte afløser Carlsen som Davis Cup-kaptajn

Peter Cziborra/Ritzau Scanpix
Frederik Løchte Nielsen afløser Kenneth Carlsen på herrelandsholdet, hvor han bliver spillende kaptajn.

Frederik Løchte Nielsen bliver kaptajn for Davis Cup-holdet.

I en pressemeddelelse skriver Dansk Tennis Forbund, at Løchte afløser Kenneth Carlsen på herrelandsholdet i det kommende opgør mod Puerto Rico i marts og fremover.

Løchte fik debut for Davis Cup-holdet i 2003 og har været med hvert år siden 2005. Han går derfor ind til opgaven med en vis erfaring.

- Tiden er rigtig, og jeg har sagt ja, fordi jeg føler, jeg kan gøre et godt arbejde. Det er en stor ære at være kaptajn for mit land, siger Løchte i meddelelsen.

- Davis Cup har altid været topprioritet for mig og kilde til mest glæde og de bedste tennisminder, så jeg glæder mig til at fortsætte på holdet i en ny rolle og forhåbentlig være med til at skabe nye gode tider for holdet og dansk tennis.

Den nye rolle betyder imidlertid ikke, at Frederik Løchte Nielsen stopper karrieren. På landsholdet bliver han spillende kaptajn, der som udgangspunkt kun er med i double.

36-årige Løchte ser lyst på holdets Davis Cup-fremtid.

- Det er en fantastisk spændende tid for dansk tennis. Vi har en gruppe af virkelig gode spillere, der er gået igennem det amerikanske college-system, samt de bedste juniorer vi måske nogensinde har haft.

- Jeg tror, vi har en kombination, der på sigt kan spille Davis Cup Finals, og det er vores ambition, siger han.

Kenneth Carlsen har været kaptajn for Danmark siden debuten i marts 2009. Han føler, at holdet er et godt sted ti år senere.

- De seneste år har jeg været i gang med at forny holdet med yngre kræfter. Spillere, jeg både på nuværende tidspunkt og tidligere har været træner for, og som jeg mener, har potentialet til at bringe Davis Cup-holdet helt op i toppen af verdenseliten.

- Jeg havde glædet mig meget til denne rejse. Jeg ønsker det danske Davis Cup-hold alt det bedste og glæder mig til at se dem opfylde deres kæmpe potentiale, siger Kenneth Carlsen.

Tennisforbundet oplyser desuden, at Martin Linnet Killemose er ansat som træner for Davis Cup-holdet.

/ritzau/

Annonce
Dansk Tennis Forbunds pressemeddelelse om Frederik Løchte Nielsen på forbundets hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom efter dem. Hårdt

Bedst som man troede, at man havde set det meste, så dukker der endnu en sag op om misbrug af offentlige midler. Denne gang i Forsvaret, hvor anklagemyndigheden mener at kunne bevise, at civile erhvervsdrivende har kunnet bestikke sig til lukrative vedligeholdelseskontrakter betalt af skatteyderne. Sagen - sammen med andre lignende sager - sætter desværre et stort spørgsmålstegn ved, hvor godt det offentlige egentlig har styr på de penge, som borgerne har betroet dem. I Socialstyrelsen kunne Britta Nielsen gennem mange år berige sig selv - og det har udvalgte medarbejdere i Forsvarets Ejendomsstyrelse sandsynligvis også kunnet. To medarbejdere i Forsvaret er allerede tiltalt i en sag, der ligger tre år tilbage. Og yderligere sigtelser kan være på vej i en ny sag, der begyndte med, at en økonomimedarbejder ved et installationsfirma i Holstebro råbte vagt i gevær over for Rigsrevisionen. Midt det mørke og rod som er ved at blive afdækket, kan den tidligere økonomimedarbejder holde hovedet og fanen højt. Det er sandsynligvis takket være ham, at sagerne kommer frem i lyset, så det forhåbentligt bliver muligt også at stille de ansvarlige til ansvar. Desværre ryster sådanne sager ikke bare den enkelte afdeling, hvor svindlen er begået. Den rammer i det her tilfælde hele Forsvaret og alle de mennesker, der er ansat. Det er naturligvis bunduretfærdigt - men mistanken om urent spil er svær at viske bort igen, og derfor er der også kun en løsning, og det er at komme juridisk efter de ansvarlige - og komme efter dem hårdt. Vores samfundsmodel bygger på en høj grad af tillid. Både til hinanden men også til de myndigheder, der forvalter en af verdens højeste skatteprocenter. Forsvinder tilliden, så bliver det både vanskeligere at være borger og myndighed. Heldigvis var det moralske kompas rigtigt indstillet hos den unge mand, der gik til Rigsrevisionen og politiet med sin bekymring. Det kan alle, der læser bare lidt i Rigsrevisionens beretning om sagen, konstatere ved selvsyn.

Annonce