Annonce
Lemvig

Løbsk bil kvadrede ind i borde og stole

Havnegade i Lemvig. Arkivfoto: Johan Gadegaard
19-årig kvinde ville lukke vinduer i bilen - og det gik helt galt

Lemvig: Meningen var egentligt god nok, da en 19-årig pige natten mellem lørdag og søndag satte sig bag rattet i en bil. Det endte dog helt galt, og i dag sidder hun tilbage med en sigtelse for spritkørsel samt et klemt ben.

Uheldet skete klokken 02.32 natten til søndag, da den 19-årige ville rulle vinduerne op i en bil, der stod parkeret på Havnegade i Lemvig. Derfor satte hun sig ind på førersædet, men det venstre ben holdt hun fortsat på fortovet. Idet hun drejede tændingen for at få strøm på bilen, startede bilen og begyndte at køre. Den fortsatte 40-50 meter ind gennem nogle borde og stole og beskadigede også et skilt. Undervejs fik den 19-årige klemt et ben. Kørselen stoppede, da det lykkedes ejeren af bilen at hoppe ind og påvirke tændingen, så bilen igen stoppede.

Den tilkaldte politipatrulje måtte efterfølgende konstatere, at den 19-årige - trods de uheldige omstændigheder - faktisk havde kørt bil i spirituspåvirket tilstand. Derfor blev hun taget med og fik udtaget en blodprøve, der senere skal vise den nøjagtige promille. I mellemtiden er hun blevet sigtet for spirituskørsel samt for de skader, bilen har lavet på skilte, borde og stole.

Ifølge politiet kom ingen ud over den 19-årige pige til skade ved den uheldige kørsel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lyden af image-tab

Mens Struer Kommune forsøger at markedsføre sig som Lydens By, er det lige nu lyden af den ene dårlige historie efter den anden, som rammer byen og ikke mindst dens borgere. I januar var det den tidligere kommunaldirektør Mads Gammelmark, der kom i søgelyset, da det kom frem, at han havde brugt det kommunalt udleverede kreditkort til utal af privathævninger. Op til sidste weekend blev havnechefen så fritaget for tjeneste, da kommunen havde ”mistanke om uretmæssigheder i ansættelsen", som formuleringen lød. Og tirsdag var den gal igen, igen. Nu kom det frem, at flere chefer i kommunen havde brugt deres kommunale kreditkortet til formål, det er mere end vanskeligt at se det kommunale formål med. Hvorfor skal skatteyderne eksempelvis betale for et barbesøg i Vejle? Ret skal være ret, det er ude i småtingsafdelingen, at der er fundet uregelmæssigheder for i den seneste sag, der er kommet i kølvandet på Gammelmark-sagen. Men den er sammen med de andre sager med til at tegne et billede af, at der ikke har været ret meget styr på bilagene i kommunens top. Tidligere borgmester Mads Jakobsen (V) ærgrer sig forståeligt nok over sagerne:"Der sker rigtig mange gode ting i Struer, og det her kommer bare til at skygge for det, og det, synes jeg ikke, Struer fortjener”, siger han gårsdagens avis. Det har Mads Jakobsen ret i. Borgerne fortjener det hvert fald ikke. De har ikke kommunale kreditkort, og de har intet ansvar for den svigtende kontrol. Borgerne kan bare se til, mens deres kommune bliver sat i forbindelse med den ene dårlige sag efter den anden, som involverer personer, der har siddet i betroede offentlige stillinger. Retfærdigt eller ej, så koster sagerne i form af et stort overtræk på kommunens image-konto. Man må for borgerne håbe, at der ikke ligger flere skeletter og venter på at falde ud af de kommunale arkivskabe, og at en ny kommunaldirektør kan være med til at få sat en stopper for problemerne. Der er trods alt en grænse for, hvad man kan holde til at høre på og om - også i Lydens by.

Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Annonce