Annonce
Sport

Løb vild tid til Royal Run: Rasmus var blandt de hurtigste

Rasmus Bøge Gregersen satte for nyligt rekord på 5000 meter, som han løb på 14 minutter og 30 sekunder. Foto: Michael Hyllested
Rasmus Bøge Gregersen, som har fået sin løbeopdragelse i Holstebro, blandede sig i toppen af feltet til 1 mil-løbet, da der 2. pinsedag blev afholdt Royal Run.
Annonce

København: Det er langt de færreste, som kan tilbagelægge en kilometer ligeså hurtigt som Rasmus Bøge Gregersen.

Da der mandag blev afholdt Royal Run i Danmarks største byer, var det både med bredden og eliten til stede. Rasmus Bøge Gregersen tilhører den sidste kategori, og det beviste han, da han skulle løbe 1-milsløbet, som er 1,6 kilometer langt.

Han tilbagelagde distancen på fire minutter og 16 sekunder, og han havde en kilometertid på to minutter og 39 sekunder. Det svarer til, at han løb de 1,6 kilometer med 22,5 kilometer i timen. En tid og en hastighed som formentligt ville få de fleste motionister til at spærre øjnene op.

Det rakte til en fjerdeplads blandt de 6451 deltagere, og han var blot to sekunder fra førstepladsen.

- Jeg kom med den indstilling, at hvis ikke jeg kom i top fem, så ville jeg godt nok være skuffet over mig selv. Det var sindssygt sjovt at løbe på landevej, for der er det bare fuld gas, siger Rasmus Bøge Gregersen, som normalvis konkurrerer i 800 meter på bane.

Der var en fantastisk stemning, og det er fedt, at der er noget for både elite- og breddeløbere. Det var fedt at se så mange tilskuere på ruten.

Rasmus Bøge Gregersen, løber

Annonce

Løberekord

Rasmus Bøge Gregersen har efterhånden været en habil løber i nogle år.

Da han for cirka seks år siden gik på Holstebro Gymnasium satte han løberekord, og det var også i den periode, at han vandt Storåløbet på 10-kilometerdistancen, ligesom at han til samme løb fik en 2. plads på 3 kilometer med en tid på ni minutter og 40 sekunder.

Han fik øjnene op for løb under skolernes motionsdag, og så tog det fart, da han som 18-årig blev enig med en gymnasiekammerat om at tage til marathon i Berlin.

- Jeg fandt ud af, at et marathon lige var langt nok, så jeg har holdt mig til de kortere distancer. Der er en del forskellige løb i Holstebro, som jeg har været med i, og det her med at komme ud og ræse har været en stor del af glæden for mig, siger 24-årige Rasmus Bøge Gregersen, som flyttede til Odense for at studere for tre år siden.

Annonce

Magisk grænse

Der er en magisk tidsgrænse, når man løber ét mil, som hedder fire minutter.

Hvis man kommer derunder, så er man blandt den absolutte top i verden på den distance. Det er dog ikke særligt realistisk på landevej, og det var heller ikke derfor Rasmus Bøge Gregersen valgte at stille til start i Royal Run.

- Der var en fantastisk stemning, og det er fedt, at der er noget for både elite- og breddeløbere. Det var fedt, at se så mange tilskuere på ruten, siger Rasmus Bøge Gregersen som løb Royal Run i Odense sidste år.

Rasmus Bøge Gregersen vandt 10-kilometerdistancen til Storåløbet i 2013 (hvor dette billede er fra). Arkivfoto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Begyndere kan starte her

Annonce