Annonce
Struer

Læserbrev: Hvorfor kan ungdomsskolen ikke bare blive?

Et af de rigtig gamle billeder - det er fra 2007 - af Borgerskolen i Struer. Arkivfoto: Mette Mørk
Susanne Q. Steffensen går med et læserbrev aktivt ind i debatten om, hvor Struer Ungdomsskole skal have til huse i fremtiden
Annonce

Struer: "Ungdomsskolen skal forblive på den gamle Borgerskole".

Sådan lyder budskabet i et læserbrev, avisen har fået tilsendt af Susanne Q. Steffensen fra Struer. Hun melder sig dermed ind i en debat, som for nylig fik nyt liv, da SF meldte ud, at partiet ikke mener, at Struer Ungdomsskole skal ligge i forbindelse med en folkeskole.

Det var ellers forslaget i forbindelse med Struer Kommunes helhedsplan for 0 til 18-års området, hvor der blev peget på Parkskolen i Struer som nyt hjem for ungdomsskolen.

Beslutningen endte med at blive skudt til hjørne, og politikerne i børne- og uddannelsesudvalget er nu i gang med en større proces i bestræbelserne på at finde frem til, hvad det egentlig er, den lokale ungdomsskole skal kunne, og hvor den skal ligge.

Susanne Q. Steffensen er ikke i tvivl om det sidste.

"Jeg synes personligt, at det vil være en rigtig dårlig idé at flytte Struer Ungdomsskole fra sin nuværende placering - nemlig i dejlige lokaler på den gamle Borgerskole, som har så meget atmosfære og masser af plads," skriver hun i sit læserbrev.

Jeg synes personligt, at det vil være en rigtig dårlig idé at flytte Struer Ungdomsskole fra sin nuværende placering - nemlig i dejlige lokaler på den gamle Borgerskole, som har så meget atmosfære og masser af plads.

Susanne Q. Steffensen, Struer

Annonce

Det er for dyrt

Susanne Q. Steffensen byder i stedet ind med, at man jo kunne overveje at renovere den gamle skole, "som er en utrolig smuk bygning."

I læserbrevet skriver hun direkte:

"Hvorfor skal der ALTID rives ned og bygges nyt. Prisen bliver sikkert den samme, om man renoverer den eksisterende ungdomsskole, eller man bygger nyt."

Spørger man formand for børne- og uddannelsesudvalget i Struer Kommune, Peter Vestergaard (R), så er beslutningen om at flytte ungdomsskolen fra sin nuværende placering en, der blev truffet, før han blev valgt til byrådet.

Grundlæggende handler den dog ifølge formanden om, at bygningen er blevet vurderet til at være for dyr at renovere og holde ved lige, hvis den skal kunne leve op til nutidens standarder.

Planen er derfor, at der pr. 1. januar 2021 skal være en plan for, hvor Struer Ungdomsskole så skal være. Indtil da bliver ungdomsskolen, hvor den er. Det er i hvert fald planen, som den ser ud lige nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce