Annonce
Læserbrev

Læserbrev: En overraskende og sørgelig nyhed

Annonce

Debat: En overraskende og sørgelig nyhed i Dagbladet her den 4. maj. Fremover skal Lokalarkivet på Holstebro Museum drives af frivillige uden fastansatte og uden lønkroner.

Det er ikke rimeligt, at der på et stort museum, som lige er blevet tilbygget og udstillingerne moderniseret for et stort millionbeløb, at der ikke er plads til en gennemgående arkivledelse.

Det er rigtigt, at mange små lokalarkiver er baseret på frivillige medarbejdere, men arkivet i Holstebro er det store samlende arkiv for hele kommunen, som nyhedsmedier og lokalhistorisk interesserede trækker på.

Her i Tvis har vi også en frivillig interessegruppe for lokalhistorie. Vi placerer vores udgivelser (billeder og historier) på nettet, men alle arkivalier, vi får indleveret bliver anbragt på arkivet i Holstebro. Her bliver det professionelt katalogiseret og opbevaret beskyttet mod indbrud, vand og ild. Her kan vi trække på arkivalierne og få hjælp på arkivet, når vi skriver vores historier.

En by af Holstebros størrelse med et meget stort arkivmateriale og en lang historie (750-års jubilæum i 2024) har brug for et lokalarkiv med en fast og gennemgående ledelse med de faglige kompetencer på området. Så kan det være udmærket at supplere med engagerede frivillige.

Det er ikke rimeligt, at der ikke er plads til en gennemgående arkivledelse på Lokalhistorisk Arkiv, mener Bent Bak. Arkivfoto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Holstebro

Og derhjemme havde han doping

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Åbningen af Klimatorium udskudt

Holstebro

Værktøjstyven kom på knallert

Annonce