Annonce
Debat

Læserbre: Udligning - ikke et spørgsmål om dem og os

Lars Kirkegaard Christiansen har skrevet følgende læserbrev.

Annonce

Debat: Det er rigtig ærgerligt, hvis debatten om kommunal udligning bliver en kamp mellem dem og os. Man må kunne se, at samfundet hele tiden ændrer sig, og man må lave nogle tiltag som stabiliserer økonomien. Markedskræfternes frie spil medfører en usund økonomisk logik.

I gamle dage havde hvert sogn de fleste ting som købmand og mejeri med videre, og de betalte skat der, hvor de virkede. I dag er det landsdækkende forretninger, virksomheder, banker med mere, som har hovedsæde i de største byer, og betaler skat der. De højest lønnede medarbejdere arbejder i de største byer. Det ses blandt andet på huspriserne. Lige så meget de stiger i de store byer, ligeså meget falder de i de små byer, Det er også omfordeling, som sender en masse negative signaler, som for eksempel, at det er for dumt at investere udenfor de store byer, og ATP og pensionspenge, som vi alle har sparet op til, bruges i de største byer. Værdien af flere offentlige ansatte i hovedstaden skønnes at være 30 milliarder kroner, hvoraf der omfordeles 13 milliarder i udlignings reformen. Der er nogle borgmestre i Københavns området utilfredse med, jeg mener de skal være glade for det, for det er med til at holde hele landet i gang og i sidste ende sikre et højt aktivitets niveau i hovedstaden.

Hvis man forestillede sig, at Norge var en del af det danske kongerige med al det olie, de har, ville der være meget store investeringer i København. De ville være meget dygtige og foretagsomme, men der er ingen her til lands som ville give så meget i støtte til for eksempel mælkeproduktion og andre ting, som nordmændene gør. Så der ville ikke bo ret mange folk i Norge, for hvad skal de lave der?. De kan være glade for at de er selvstændige.

Enhver storby kræver et opland. Forsvinder den bliver byen bare opland for andre større byer. Kapitalen skal nok bevæge sig ind til de store byer.

Man kunne lave hele Danmark som én kommune. Vil man ikke det må man have en udligningsordning, og efter som samfundet ændrer sig må denne tilpasses. Ideen med dette er ikke kun at lave socialpolitik, men også at sikre, at kapitalen er i bevægelse, så samfundet holdes igang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Faerch kæmper om plastprisen

Struer

Værtshuset Bubsi er nu åbent igen

Struer

Struer er næsten en smittefri ø

Annonce