Annonce
Erhverv

Lærere er gode til at tage vare på hinanden

Fagchef Michael Laursen mener, der er flere årsager til, at lærerne i Lemvig Kommune har landets laveste sygefravær. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Fagchef mener, det er selvforstærkende for et godt arbejdsmiljø at lærere har lavt sygefravær
Annonce

Lemvig: Der flere, men ikke nogen entydig forklaring på, at lærerne i Lemvig Kommune sammen med kollegerne i Skive har det laveste sygefravær i landet.

Det mener Michael Laursen, der er fagchef for læring i Lemvig Kommune.

- Der er generelt et lavt sygefravær blandt de ansatte i kommunen. Og det smitter også af blandt lærerne. Men generelt tror jeg, at medarbejderne er gode til at tage vare på hinanden, at arbejdsmiljørepræsentanterne er gode til at tage hånd om de problemer, der måtte være, og at ledelserne på skolerne er gode til at tilrettelægge en arbejdsdag, så medarbejderne har en glæde ved at komme på arbejde. Det er tal, vi skal glæde os over og være stolte af, siger han.

Ifølge en opgørelse fra Kommunernes Landsforening var lærerne i 2018 kun syge i 2,7 procent af den samlede arbejdstid.

Fagchefen tror, at geografien kan være en faktor i det lave sygefravær blandt lærerne.

- Jeg tror, at der her i Nordvestjylland er en stolthed over at passe sit arbejde, og derfor ikke så let melder sig syg som andre steder, siger Michael Laursen, som peger på, at det lave sygefravær også kan være en selvforstærkende effekt.

- Hvis der er et lavt sygefravær, så smitter det også af på kollegerne. Møder man ind til en hverdag med mange vikarer, bliver arbejdsmiljøet også dårligere, mens der er mere ro på, når kollegerne også er på arbejde, siger han.

Samtidig peger Michael Laursen også på, at der har været ro på skoleområdet i både 2018, hvor tallene stammer fra, samt i 2019. Der har ikke været sparerunder på kommunal side, og der har heller ikke været ny lovgivning, som lærerne har skullet forholde sig til. Det er nogle af de faktorer, der kan være årsagen, hvis sygefraværet er højt.

Han tror også på, at eleverne får gavn af, at lærerne ikke lægger sig syge.

- Jo færre vikartimer eleverne oplever, jo mere rolige vil eleverne også være. På den faglige del kan det være fint at have en vikar, der kan tage over. Men uden at kunne bevise det, er jeg overbevist om, at der er en kobling mellem, at eleverne er sammen med de velkendte lærere, og det er tryghedsskabende at kende rammerne og lærerne, siger fagchefen.

Michael Laursen vil også arbejde for, at sygefraværet fremover kommer til at ligge på et lavt niveau.

- Et lavt sygefravær er også en indikator for, at arbejdsmiljøet er godt, og derfor er det også vigtigt, at vi holder fast i det, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Sparekassen støtter hurtige Mikkel

Annonce