forside For abonnenter

Lære-ivrige afrikanere besøgte landmand

<p>Aron E. Byejwe og hans søn Arnos A. Byejwe har været ude og besøge en række forskellige landbrug under deres besøg i Danmark. Her er de på besøg hos mælkebonde Kurt Thusholt ved Sørvad. Fotos: Jens Bach.</p>

I denne uge besøger en far og søn fra Tanzania Sørvad for at se, hvordan dansk landbrug fungerer. De er med i et projekt, der skal åbne en landbrugsskole i hjemlandet.

0/0
Annonce
Holstebro

Brevstemmer i tusindevis: Mange har allerede sat deres kryds

TTH Herrer For abonnenter

Fra pløjemark til pokalbejler: Den første og eneste gang præsidenten græd efter en kamp

Livsstil For abonnenter

Kom inden for på Lunsdgaard Gods: Vini og Rudolf åbner gårdbutik, destilleri og bed &amp; breakfast

Kultur For abonnenter

Ny bog: Svenske Greta Thunbergs vej til at blive klimaaktivist

De fleste har hørt om 16-årige Greta Thunberg. Den unge, svenske kvinde, som fysisk ligner en lille pige, er blevet verdensberømt, siden hun begyndte sin skolestrejke for klimaet siddende uden for Sveriges Riksdag. Hun har talt i FN, mødt paven og er nomineret til Nobels fredspris. Men hvem er hun - inderst inde? Hvad har formet hende? Og hvad driver hende? Er det egne bekymringer, eller er det snarere forældrene og indflydelsesrige voksne? Det meste af det får man svar på i en ny bog ”Scener fra hjertet - et liv med klimaaktivisme og Aspergers”. Ifølge bogens forside er den skrevet af Greta sammen med far, Svante Thunberg, mor, Malena Ernman, og søster, Beata Ernman. Men den førende stemme er mor Malena, som skriver i jeg-form. Om sig selv, sin mand, og om sine døtre. Bagest i bogen bringes nogle af Gretas taler. Malena har været en feteret operasanger, grandprix-sangerinde m.m. og synger stadig. Faren har været skuespiller, men droppede karrieren, da han og Malena fik døtrene. Den lille familie har været hårdt udfordret af psykiske diagnoser. Malena skriver om sig selv, at hun fik diagnosen ADHD som 45-årig, at far Svante er gået gennem livet som en ”totalt stilsikker parodi på en person med Aspergers syndrom”, men aldrig har fået stillet en diagnose. Det har til gengæld døtrene. Lillesøster Beata har ADHD med træk af Aspergers, OCD (tvangshandlinger og tvangstanker) og ODD (adfærdsforstyrrelse knyttet til ADHD) Greta har Aspergers, højtfungerende autisme og har også været drevet af tvangstanker og tvangshandlinger. Hun er også ramt af såkaldte selektiv mutisme, hvor man kan have fine talefærdigheder i én sammenhæng, men være stum i andre. Da Greta går i 5. klasse holder hun op med at spise, bliver underernæret, men med udsigt til indlæggelse begynder hun langsomt at spise udvalgte fødevarer igen. Det viser sig også, at Greta har været mobbet i skolen, hvor hun er blevet holdt systematisk udenfor.

Holstebro

Faldt ned i brønd på gågaden: René kræver erstatning

Lemvig For abonnenter

Genslynget å flytter kommunegrænse: Både Lemvig og Holstebro skulle dog gerne holde størrelsen

Holstebro

Spidskandidat åbnede ny konto, og så slettede Facebook også den

Holstebro

EU-valgkampen var den hårdeste

Annonce