Holstebro

Længste venteliste nogensinde: Alt udsolgt til Holstebro Cup

4500 håndboldspillere, trænere og ledere er klar til at indtage Holstebro. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Alt er udsolgt til den 38. udgave af Holstebro Cup. 54 hold står på venteliste til det store håndboldstævne.

Holstebro: Påske er synonym med håndbold i Holstebro.

Det er 4200 ungdomsspillere, ledere og forældre, der fra torsdag indtager byen.

Meget tidlig fredag morgen bliver de første kampe spillet, og en stribe hold kom for sent. Det betyder, at alt er udsolgt. Ikke mindre end 54 hold står på venteliste.

- Det er den længste venteliste, vi har haft. Det er ærgerligt, at der ikke er plads til alle hold, men det er også positivt, at klubberne meget gerne kommer igen år efter år. De ved, at det fungerer. Der er mad til tiden osv., siger formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen.

Formanden kan godt ærgre sig over, at flere hold forsøger flere krumspring for at komme med ind i turneringen.

- Vi forsøger at henvise til andre påskestævner i blandt andet Skive og AGF, siger Karsten Marcussen, der glæder sig over, at der stadig er et stærkt team af frivillige fra den arrangerende klub HH 90. Den stab arbejder i mange måneder med at få stævnet til at køre.

Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, ser frem til en ny udgave af Holstebro Cup. I år er der en venteliste på 54 hold. Foto: Johan Gadegaard

2600 timers frivillighed

Dertil kommer behovet for frivillige, når selve stævnet kører. Der er ikke mindst brug for folk, når 4200 skal have noget at spise. Tidtagning i de 21 haller stiller også krav om mange frivillige. Dertil kommer vagter rundt omkring på de ni skoler, hvor deltagerne overnatter.

- Vi mangler stadig frivillige. Vi har brug for 30 mere til tidtagning og 15 til bespisning. Det er langt fra det værste år, da vi stod og manglede 125 torsdag morgen inden starten. Vi tager gerne mod flere frivillige, ellers må vi andre løbe lidt stærkere, siger stævneformand Karsten Marcussen, der i påskedagene møder ind klokken 03.30 og kører hjem igen klokken 24.00.

Holstebro Cup har udregnet, at der på godt tre døgn laves 2600 timers frivillig arbejde i forbindelse med stævnet.

En væsentlig grund til, at Holstebro Cup er udsolgt er, at de mange hold duellerer hold, som har samme styrke som dem selv.

- Det er jo en kæmpe oplevelse for spillerne i C-rækken, at de får præmier som dem i A-rækken. Det koncept er vi stolte af, og det virker. I en tid med stor fokus på eliten, har vi bevist, at et stævne med plads til bredden, og hvor klubberne kan være sammen på tværs af niveauer, er populært. Det glæder vi os over, siger Holstebro Cup-formanden.

I år er der rekordmange hold fra Tyskland. Dertil kommer deltagere fra Sverige, Norge, Schweiz og Danmark. Der skal spilles 2100 kampe, inden vinderne er fundet søndag eftermiddag.

0/0
Annonce
HB For abonnenter

HB videre efter overtids-drama: Én kamp fra at indløse billet til jyllandsserien

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Nyt ulvepar har fået seks hvalpe i Stråsø Plantage

HB

Matias skifter 1. division ud med HB

Erhverv For abonnenter

Fødselar med mod på meget mere

Struer

Kommunaldirektør: Min fejl, at byrådet ikke blev informeret

Struer

Nu kan de sikre kysten

Erhverv

Restaurant Sprød serverer millionunderskud: Her er tre årsager til de røde tal

112 For abonnenter

Formand for dyreværnsforening: Det største svineri mine frivillige har set

Holstebro

Efter hesteherpes: Sportsrideklub får ophævet karantæne

112

Politiet leder efter butikstyv

Annonce