Annonce
Struer

Længe ventet gensyn med hverdagen

Forstander Tage Jepsen stod klar med fane til at modtage eleverne på Venø Efterskole efter to lange måneders coronalukning. Foto: Johan Gadegaard
Efterskoleelever fra nær og fjern mødtes mandag eftermiddag igen på Venø Efterskole efter to måneders coronalukning
Annonce

Venø: Flaget hang dovent allerøverst oppe på flangstangen ved indgangen til Venø Efterskole mandag eftermiddag.

Ude foran stod lærerne og forstander Tage Jepsen klar til at modtage eleverne, der efter to måneders ufrivillig pause endelig kunne vende tilbage. Til seks intense uger, der afslutter skoleåret 2019/2020.

Seks uger med en anderledes hverdag i familier på fire, strikse regler om hygiejne og social afstand. Men trods alt tilbage til alt fællesskabet og alle kammeraterne.

- Vi er glade for den tillid, som samfundet har vist os. Nu skal vi og eleverne vise, at vi kan leve op til den, siger forstander Tage Jepsen.

For en måned siden så det ud til, at skoleåret var slut. Nu er situationen en helt anden. Vi er rigtigt glade og ydmyge over at vi kan komme i gang igen. Nu får vi så også lejlighed til at øve og træne, hvis restriktionerne er de samme efter sommerferien.

Tage Jepsen, forstander, Venø Efterskole

Annonce

Ny hverdag

Han og lærerstaben har brugt de seneste par uger til at blive klar til en ny hverdag.

- Det er klart, at eleverne skal vænne sig til en ny måde at være sammen på. Men vi vil gøre alt for at skabe seks ugers afslutning på deres skoleår, hvor glæde og udfordringer er i højsædet, siger Tage Jepsen.

For eleverne har de to måneder især været et farvel til linjefagene. Fag, der for nogle vedkommende var helt afgørende for at vælge efterskolen. Derfor er målet for skolen da også at have fokus på surfing og sejlads, skriveriet, kunsten og friliuftslivet.

- Vi var i forvejen rigtigt godt med i grundfagene, som af gode grunde har været i fokus i fjernundervisningen under coronalukningen. Så eleverne kan godt se frem til mange timer med deres linjefag, siger Tage Jepsen.

Annonce

Fuld tillid

Ifølge forstanderen, så ligger udfordringen de kommende uger i at finde en fællesnævner, især i fritiden på skolen.

- Nogle elever frygter nærmest, at det er et fængsel, de vender tilbage til. Vi vil skabe en god hverdag og møde dem positivt og med glæde.

- Det er lidt af et dilemma, at eleverne kommer fra steder, hvor coronaen og restriktionerne er blevet tolket forskelligt. Fra en mere løs struktur til noget, der minder om isolation. Men vi vil ikke møde eleverne med formaninger. I stedet vil vi se muligheder frem for begrænsninger.

Hvad med smittefare?

- Jeg er ikke bange, og jeg har fuld tillid til myndighederne, eleverne og vores lærere, siger Tage Jepsen.

Fra nær og fjern kom eleverne mandag tilbage til Venø Efterskole efter den lange nedlukning. Foto: Johan Gadegaard
Annonce

En lille familie

På efterskolen skal eleverne opholde sig i såkaldte familier, og på Venø Efterskole defineres en familie som et værelse med fire elever.

Værelset og familien er basen de kommende fire uger. Her er der plads til at være tætte. Men på tværs af familierne skal den sociale afstand holdes.

- For en måned siden så det ud til, at skoleåret var slut. Nu er situationen en helt anden. Vi er rigtigt glade og ydmyge over, at vi kan komme i gang igen. Nu får vi så også lejlighed til at øve og træne, hvis restriktionerne er de samme efter sommerferien, siger Tage Jepsen.

Til den tid er der udsigt til endnu en fuld skole af håbefulde elever.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Tea er ny i ligatruppen: - Det har været ti tusind gange federe, end jeg regnede med, og jeg havde altså høje forventninger

Annonce