Annonce
Holstebro

Lægerne har travlt: - Vi har brugt vores tider før jul

Flere læger i Holstebro melder om lange ventetider. Arkivfoto
På flere klinikker i Holstebro har lægerne så travlt i december måned, at de ikke har ledige tider før til januar, såfremt det ikke er akuttider, det drejer sig om.
Annonce

Holstebro: Ønsker du ikke at sidde i kø eller få en akuttid, og er det en helt almindelig lægekonsultation, du skal reservere, så kan du her i starten af december godt begynde at finde næste års kalenderbog frem.

For flere almen praktiserende læger i Holstebro har først tid til nye patienter i 2020. Det fremgår af en rundringning, avisen har foretaget.

Hos lægerne H Bondesen og J Houe i Østergade har den ene af lægerne først tid til nye patienter i det nye år. Den anden - Jakob Houe, har lige nu 14 dages ventetid på en konsultation.

- Det er faktisk det korteste, det har været længe, siger han.

Han henviser til, at lægerne får mere og mere travlt, som følger af at de skal varetage stadigt flere og flere opgaver med blandt andet opfølgningsforpligtelser på sygehusindlæggelser. Det fører til, at han og mange andre læger i området over årene har fået en meget længere arbejdsdag. For hans eget vedkommende en arbejdsdag, der ofte starter før klokken seks om morgenen og varer langt ud på eftermiddagen.

Annonce

Alle tider væk før jul

Hos Lægerne i Center for Sundhed oplever praktiserende læge, Jørgen Buch, december-travlheden:

- Vi har brugt vores tider før jul, siger han og forklarer videre:

- Og får vi et afbud, så er det ofte hurtigt væk igen med det samme, siger han og tilføjer, at ventetiden hedder 3-4 uger.

Dog med det forbehold, at det ligesom hos andre klinikker stadig er muligt at få en akuttid. Ligesom ventetiden på at komme til en uddannelseslæge er væsentligt lavere - nemlig en til to dage.

Jørgen Burch forklarer, at december altid er en travlt måned på klinikken på grund af månedens mange helligdage, hvor der ikke er en læge på arbejde.

Det er dog ikke kun i december, at klinikken har oplevet travlhed:

- Det har vi haft hele året rundt, fordi vi får flere og flere konsultationer. Det giver længere og længere arbejdsdage, og det betyder, at vi ofte må sidde til langt ud på eftermiddagen med det sidste attest-arbejde, siger han.

Annonce

Udebliver

Hos Medassist, der driver de to klinikker i Færchhuset, Lægerne Lille Østergade og Lægerne Holstebro Centrum, oplever administrerende direktør Nils Høgalmen ligeledes, at december-travlheden har sat ind:

"Det er korrekt, at der er lidt ventetid til konsultation her i december. Der er altid lidt ekstra på denne tid af året med influenza osv., men jeg tror ikke, det er noget specielt akkurat i år," skriver han i et skriftligt svar til avisen.

Men patienterne kan selv være med til at nedbringe ventetiden ved at møde op. For for mange patienter udebliver, fortæller han:

- I vores ene klinik har vi haft 8-10 udeblivelser hver uge på det seneste. Det er konsultationstider, som går til spilde, og som måske skal genbookes til en ny tid, som igen forlænger ventetiderne, skriver han i et skriftligt svar til avisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce