Annonce
Holstebro

Lægerne har travlt: - Vi har brugt vores tider før jul

Flere læger i Holstebro melder om lange ventetider. Arkivfoto
På flere klinikker i Holstebro har lægerne så travlt i december måned, at de ikke har ledige tider før til januar, såfremt det ikke er akuttider, det drejer sig om.

Holstebro: Ønsker du ikke at sidde i kø eller få en akuttid, og er det en helt almindelig lægekonsultation, du skal reservere, så kan du her i starten af december godt begynde at finde næste års kalenderbog frem.

For flere almen praktiserende læger i Holstebro har først tid til nye patienter i 2020. Det fremgår af en rundringning, avisen har foretaget.

Hos lægerne H Bondesen og J Houe i Østergade har den ene af lægerne først tid til nye patienter i det nye år. Den anden - Jakob Houe, har lige nu 14 dages ventetid på en konsultation.

- Det er faktisk det korteste, det har været længe, siger han.

Han henviser til, at lægerne får mere og mere travlt, som følger af at de skal varetage stadigt flere og flere opgaver med blandt andet opfølgningsforpligtelser på sygehusindlæggelser. Det fører til, at han og mange andre læger i området over årene har fået en meget længere arbejdsdag. For hans eget vedkommende en arbejdsdag, der ofte starter før klokken seks om morgenen og varer langt ud på eftermiddagen.

Annonce

Alle tider væk før jul

Hos Lægerne i Center for Sundhed oplever praktiserende læge, Jørgen Buch, december-travlheden:

- Vi har brugt vores tider før jul, siger han og forklarer videre:

- Og får vi et afbud, så er det ofte hurtigt væk igen med det samme, siger han og tilføjer, at ventetiden hedder 3-4 uger.

Dog med det forbehold, at det ligesom hos andre klinikker stadig er muligt at få en akuttid. Ligesom ventetiden på at komme til en uddannelseslæge er væsentligt lavere - nemlig en til to dage.

Jørgen Burch forklarer, at december altid er en travlt måned på klinikken på grund af månedens mange helligdage, hvor der ikke er en læge på arbejde.

Det er dog ikke kun i december, at klinikken har oplevet travlhed:

- Det har vi haft hele året rundt, fordi vi får flere og flere konsultationer. Det giver længere og længere arbejdsdage, og det betyder, at vi ofte må sidde til langt ud på eftermiddagen med det sidste attest-arbejde, siger han.

Udebliver

Hos Medassist, der driver de to klinikker i Færchhuset, Lægerne Lille Østergade og Lægerne Holstebro Centrum, oplever administrerende direktør Nils Høgalmen ligeledes, at december-travlheden har sat ind:

"Det er korrekt, at der er lidt ventetid til konsultation her i december. Der er altid lidt ekstra på denne tid af året med influenza osv., men jeg tror ikke, det er noget specielt akkurat i år," skriver han i et skriftligt svar til avisen.

Men patienterne kan selv være med til at nedbringe ventetiden ved at møde op. For for mange patienter udebliver, fortæller han:

- I vores ene klinik har vi haft 8-10 udeblivelser hver uge på det seneste. Det er konsultationstider, som går til spilde, og som måske skal genbookes til en ny tid, som igen forlænger ventetiderne, skriver han i et skriftligt svar til avisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Struer

Kommunaldirektør sagde op på grund af sygdom: Nu er han sigtet for kreditkortsvindel

Annonce