Annonce
Lemvig

Læge-situationen fyldte

Læge-spørgsmålet optog interessen blandt de fremmødte. Foto: Lars Kamstrup
Sådan ser lægedækningen ud set fra regionens synspunkt
Annonce

Lemvig: De praktiserende læger fyldte naturligvis en del på borgermødet omkring det kommende sundheds- og akuthus, som jo bliver suppleret af en lægepraksis med flere læger.

Formanden for regionens udvalg for nære sundhedstilbud gav en kort status-rapport, som fortalte, at fra i dag 1. maj er det private firma Nordic Medicare startet i Bøvlingbjerg. I Lemvig stopper Trine Dahlgaard 30. juni, mens Bruno Christensen stopper 1. september. Nordic Medicare stopper 31. august.

- 1. september starter regionsklinikken så. Vi har, som I har kunnet læse i dagspressen, syv ansøgere til de fem stillinger. Vi har haft samtaler, og nu skal der findes en læsning, som vi så melder ud. Patienterne hos Trine Dahlgaard bliver tilknyttet Nordic Medicare frem til 1. september, hvor de så overgår til regionsklinikken, forklarede hun.

Der var også spørgsmål til den kommende klinik fra salen denne aften. Hvordan sikrer man sig stabilitet og ikke stor udskiftning? Hvordan bliver strukturen? Er der en med et overordnet ansvar for klinikken? Hvordan med det tværfaglige samarbejde med det øvrige personale i akut- og sundhedshuset?

- Nu skal man tænke på, vi er forskellige, og det er ikke lige vigtigt for os alle sammen, at vi har den samme læge hver gang. Jeg er for eksempel selv ligeglad, for jeg kommer der ikke tit, og jeg skal bare have svar på det, jeg spørger om. Men andre som småbørn-familier, ældre kronikere og psykisk svage har et andet behov for at have den samme læge hver gang, så her må vi differentiere, mente Annette Roed.

Omkring organisationen sagde Ida Götke fra Hospitalsenhedne Vest, at man havde placeret regionsklinikken under afdelingen Klinisk Socialmedicin, for her lå den naturligt, og dermed havde man ansvaret her.

- Men ellers skal vi lige først have ansat nogle læger, inden vi kan gå videre med de praktiske ting. Uden læger ingen klinik, sagde hun

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Høsten skydes i gang om få dage

Annonce