x
Annonce
Lemvig

Læge-situationen fyldte

Læge-spørgsmålet optog interessen blandt de fremmødte. Foto: Lars Kamstrup
Sådan ser lægedækningen ud set fra regionens synspunkt

Lemvig: De praktiserende læger fyldte naturligvis en del på borgermødet omkring det kommende sundheds- og akuthus, som jo bliver suppleret af en lægepraksis med flere læger.

Formanden for regionens udvalg for nære sundhedstilbud gav en kort status-rapport, som fortalte, at fra i dag 1. maj er det private firma Nordic Medicare startet i Bøvlingbjerg. I Lemvig stopper Trine Dahlgaard 30. juni, mens Bruno Christensen stopper 1. september. Nordic Medicare stopper 31. august.

- 1. september starter regionsklinikken så. Vi har, som I har kunnet læse i dagspressen, syv ansøgere til de fem stillinger. Vi har haft samtaler, og nu skal der findes en læsning, som vi så melder ud. Patienterne hos Trine Dahlgaard bliver tilknyttet Nordic Medicare frem til 1. september, hvor de så overgår til regionsklinikken, forklarede hun.

Der var også spørgsmål til den kommende klinik fra salen denne aften. Hvordan sikrer man sig stabilitet og ikke stor udskiftning? Hvordan bliver strukturen? Er der en med et overordnet ansvar for klinikken? Hvordan med det tværfaglige samarbejde med det øvrige personale i akut- og sundhedshuset?

- Nu skal man tænke på, vi er forskellige, og det er ikke lige vigtigt for os alle sammen, at vi har den samme læge hver gang. Jeg er for eksempel selv ligeglad, for jeg kommer der ikke tit, og jeg skal bare have svar på det, jeg spørger om. Men andre som småbørn-familier, ældre kronikere og psykisk svage har et andet behov for at have den samme læge hver gang, så her må vi differentiere, mente Annette Roed.

Omkring organisationen sagde Ida Götke fra Hospitalsenhedne Vest, at man havde placeret regionsklinikken under afdelingen Klinisk Socialmedicin, for her lå den naturligt, og dermed havde man ansvaret her.

- Men ellers skal vi lige først have ansat nogle læger, inden vi kan gå videre med de praktiske ting. Uden læger ingen klinik, sagde hun

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce