Annonce
Lemvig

Læge-situationen fyldte

Læge-spørgsmålet optog interessen blandt de fremmødte. Foto: Lars Kamstrup
Sådan ser lægedækningen ud set fra regionens synspunkt

Lemvig: De praktiserende læger fyldte naturligvis en del på borgermødet omkring det kommende sundheds- og akuthus, som jo bliver suppleret af en lægepraksis med flere læger.

Formanden for regionens udvalg for nære sundhedstilbud gav en kort status-rapport, som fortalte, at fra i dag 1. maj er det private firma Nordic Medicare startet i Bøvlingbjerg. I Lemvig stopper Trine Dahlgaard 30. juni, mens Bruno Christensen stopper 1. september. Nordic Medicare stopper 31. august.

- 1. september starter regionsklinikken så. Vi har, som I har kunnet læse i dagspressen, syv ansøgere til de fem stillinger. Vi har haft samtaler, og nu skal der findes en læsning, som vi så melder ud. Patienterne hos Trine Dahlgaard bliver tilknyttet Nordic Medicare frem til 1. september, hvor de så overgår til regionsklinikken, forklarede hun.

Der var også spørgsmål til den kommende klinik fra salen denne aften. Hvordan sikrer man sig stabilitet og ikke stor udskiftning? Hvordan bliver strukturen? Er der en med et overordnet ansvar for klinikken? Hvordan med det tværfaglige samarbejde med det øvrige personale i akut- og sundhedshuset?

- Nu skal man tænke på, vi er forskellige, og det er ikke lige vigtigt for os alle sammen, at vi har den samme læge hver gang. Jeg er for eksempel selv ligeglad, for jeg kommer der ikke tit, og jeg skal bare have svar på det, jeg spørger om. Men andre som småbørn-familier, ældre kronikere og psykisk svage har et andet behov for at have den samme læge hver gang, så her må vi differentiere, mente Annette Roed.

Omkring organisationen sagde Ida Götke fra Hospitalsenhedne Vest, at man havde placeret regionsklinikken under afdelingen Klinisk Socialmedicin, for her lå den naturligt, og dermed havde man ansvaret her.

- Men ellers skal vi lige først have ansat nogle læger, inden vi kan gå videre med de praktiske ting. Uden læger ingen klinik, sagde hun

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Prisen for teknologivirksomhedernes indtog

Jysk Fynske Medier, som også står bag udgivelsen af denne avis, offentliggør i dag, at koncernen lukker ugeavisen "Vinderup Avis". Lukningen sker som en direkte konsekvens af et faldende annoncemarked, som i flere år været med til at underminere grundlaget for at drive lokal, annoncefinansieret avis. Det er rigtig ærgerligt for lokalsamfundet, når der ikke længere er plads til avisen. Ligesom det er ærgerligt, når isenkræmmeren, bageren eller posthuset lukker på grund af for lav omsætning. Der er ikke noget positivt at sige om lukningen af avisen, som har sine rødder langt tilbage i 1900-tallet. Men for avislæsere og vogtere af det lokale demokrati og den lokale sammenhængskraft er Vinderup heldigvis stadig godt hjulpet. Vinderup ligger lige i smørhullet, hvor to medievirksomheder fortsat driver deres aviser. Dagbladet Holstebro udkommer selvsagt i området, ligesom Skive Folkeblad også interesserer sig for den del af Holstebro Kommune. Desuden kommer de to store ugeaviser Holstebro Onsdag og Skive Folkeblads "Midt på ugen" i området. Så vi kan godt pakke det værste sortsyn på nærdemokratiets vegne lidt til side. Men udviklingen vidner om, at der er sket et skred. Når annonceomsætningen flytter til det digitale område, flytter langt størstedelen desværre også ud af landet. I 2018 stod Google og Facebook alene for 61 procent af den digitale, danske annonceomsætning. Og modsat omsætningen i danske medievirksomheder, bruger Google og Facebook ikke deres penge til at skabe indhold, som styrker demokrati og sammenhængskraft i lokalområdet. Derfor har vi set en massiv konsolidering på ugeavismarkedet gennem flere år. I større byer, hvor der før var flere selvstændige aviser, er der kun en tilbage, og de mindste har det svært. Vinderup Avis udkommer for sidste gang om en uge, men Vinderup er stadig en vigtig del af Holstebro Kommune og en helt selvfølgelig del af dette dagblads dækningsområde.

Annonce