Annonce
Holstebro

Lægaard vil have CT-scanner til Center for Sundhed og holde Gødstrup skadesfri

- Det handler om, at CT-scanninger både er fremtiden, men også at patienter fra det nordvestjyske område kan slippe for at køre til Gødstrup, hvis de skal CT-scannes, siger Arne Lægaard (V). Arkivfoto: Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt
Gødstrup skal holdes skadesfri for de ekstraomkostninger, som de mange forsinkelser af supersygehuset har kostet Hospitalsenheden Vest, mener Venstre.

Nordvestjylland: Når politikerne i Region Midtjylland i den kommende tid skal forsøge at finde hinanden i budgetforhandlingerne, så bliver det blandt andet med et ønske fra Venstre om, at der indkøbes en CT-scanner til sundhedshuset i Holstebro.

Det fortæller Venstres regionsrådsmedlem Arne Lægaard (V):

- Det er ikke nogen vanvittig stor investering. Men det har været vanskeligt at skabe lydhørhed for, siger Arne Lægaard.

Annonce

Der er allerede sundhedshuse i regionen - eksempelvis Skive - der har en CT-scanner men ikke Holstebro:

- Det handler om, at de både er fremtiden, men også at patienter fra det nordvestjyske område kan slippe for at køre til Gødstrup, hvis de skal CT-scannes, siger Arne Lægaard.

Hospitalsenheden Vests dækningsområde er i forvejen dimensioneret til seks CT-scannere. Men de skal alle placeres i Gødstrup:

- Jeg er ikke ude på at fjerne én derfra. Jeg mener, at vi skal købe en ekstra, siger Arne Lægaard, der vurderer, at det vil være en investering på omkring 10 millioner kroner.

Patienterne skal ikke bøde

Mens han forudser, at det kan blive vanskeligt at skabe opbakning til indkøbet af en scanner til Holstebro, tror han til gengæld på, at partierne i regionen kan blive enige om at holde Gødstrup skadesfri for de ekstraomkostninger, som de mange forsinkelser af supersygehuset har kostet Hospitalsenheden Vest:

- I Venstre er vi enige om, at den udgift ikke må væltes over på patienterne eller personalet. Dem må vi tage fra den store kasse, siger Lægaard.

Ifølge hospitalsdirektør Poul Michaelsen koster hver måned, som Gødstrup bliver forsinket, omkring 10 millioner kroner, da Hospitalsenheden Vest skal drive sygehus fra to matrikler og ikke én.

Annonce
Holstebro

Tag kandidattesten her

Holstebro

Dorthe vil forsætte med at tatovere trods forbud fra EU: - Jeg føler mig pisset op og ned ad ryggen

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Virksomhed har stået for solid vækst i årrække - hemmeligheden er Jens' værdier og snusfornuften:  - Vi har aldrig købt en papkasse

Struer For abonnenter

Laurs er villig til at betale prisen: - De sendte min kone ud af landet, så fra på søndag er jeg tysker

Erhverv

Fra gårdbutik til gågade: Birte gør drømmen til virkelighed, og åbner tøjbutik på Østergade

Holstebro For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland

Holstebro

Overlægen, der selv blev patient, kommer med hård kritik af  test-systemet: I sætter mit liv på spil, når jeg skal stå i kø med syge

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Kultur

Transkønnet danserinde har hovedrollen i forestilling om verdens første kønsskifteoperation

Sport

Fremtiden ligger i Holstebro - både på og uden for banen: Jeg har nået en alder, hvor der skal mere til end bare at have et arbejde

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Struer

Kørte frem for rødt: Tog afsporet på station

Leder For abonnenter

Vi ved stadig ikke, om statsministeren kan stilles til ansvar i minksagen - men nu ved vi, at ministeriet kæmpede for at redde hendes og regeringens politiske liv

Erhverv

Få din burger bragt helt til døren: Madbude rykker ind i Holstebro

Annonce