Annoncørbetalt indhold

Låneguide - Gode råd til førstegangskøberen

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Boligkøb hører som oftest under en af de største investeringer i dit liv. Dertil følger en række store beslutninger og overvejelser - og i langt størstedelen af alle boligkøb, kræves der et boliglån. Er du helt ny på lånemarkedet, kan det derfor være svært at finde hoved og hale i dine finansieringsmuligheder for boligkøb. Som førstegangskøber kan det nemlig være svært at gennemskue alle de mange regler og koncepter, der er forbundet med lån til bolig. Derfor har vi opstillet en låneguide, der klæder dig på til dit næste boligkøb.


Annonce

Sådan fungerer et lån til bolig

Med de danske boligpriser er det ganske almindeligt at optage lån i forbindelse med boligkøb. For at forstå, hvordan et boliglån fungerer, kan man groft sagt dele lånet op i tre kategorier; Realkreditlån, egenbetaling og boliglån. I Danmark er vi så privilegeret, at det er muligt at låne op l 80 % af handelsværdien på boligen ved et såkaldt realkreditlån. Ved et realkreditlån skal du desuden selv kunne finansiere 5 % i udbetaling. De resterende 15 % kan du ansøge om at låne i banken ved et såkaldt boliglån. Får du afslag på din låneansøgning af banken, skal du selv kunne betale denne bid af lånet kontant.


Vælg et lån, der giver ro i maven

Den billigste måde at finansiere en bolig er ved et realkreditlån, da denne låneform lægger op til størst fleksibilitet sammenlignet med et traditionelt banklån. Du skal dog være opmærksom på, at der findes flere forskellige typer af lån under realkreditlånet herunder afdragsfrie lån, rentetilpasningslån og fastforrentede lån. Disse forskellige lånetyper tilbyder vidt forskellige renter, gebyrer og vilkår. Derfor er det en god idé at prissammenligne for at finde frem til det billigste realkreditlån. Når du er på udkig efter det rette realkreditlån skal du blandt andet tage højde for;


  • Rentetype herunder fast, variabel eller variabel med renteloft. 
  • Lånets løbetid
  • Realkreditinstituttets bidragssatser
  • Stiftelsesomkostninger
  • Eventuelt kurstab ved optagelse af lånet


Ovenstående er blot forhold, som du skal være opmærksom på, når du vælger dit lån. Om et lån er det rette for dig handler nemlig om flere ting. Det kan godt være, at du kan opnå en ydelsesbesparelse på kort sigt ved at vælge et variabelt forrentet lån - men omvendt er denne rentetype forbundet med en variabel og uforudsigelig rente. Har du derimod brug for sikkerhed i din økonomi, er det måske bedre at betale en lidt højere rente for et fastforrentet lån, der har en fastsat rente, der konstant i hele lånets løbetid. Du kan med fordel vælge det lån, der giver dig mest ro i maven.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.