Annonce
Holstebro

Lån et menneske på biblioteket

Torsdag kan man låne en bog af kød og blod og spørge om alt, når Menneskebiblioteket kommer til Holstebro. Pressefoto.

Holstebro: Hvis man går rundt og tænker på, hvordan det er at være hjerneskadet eller have haft et misbrug, er der mulighed for at få svar, når Menneskebiblioteket torsdag kommer til Holstebro Bibliotek.

Her står 15 frivillige personer klar til at fortælle deres livshistorier med henblik på at nedbryde tabuer.

- Man tænker nok ikke altid, at man har fordomme, men alligevel går man med nogle tanker om, hvordan en bestemt gruppe mennesker er, siger Lone Vestergaard fra Holstebro Bibliotek.

Ideen med Menneskebiblioteket er, at man låner en "bog" i en halv time, og så kan man stille sine spørgsmål.

- Det kan godt være lidt grænseoverskridende at sidde og snakke med en, man ikke kender, men her har man mulighed for at gøre det over en kop kaffe på tomandshånd, siger Lone Vestergaard.

Der er blandt andet mulighed for at snakke med en psykisk sårbar, en tidligere ludoman og en ung med kræft.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Lige nu: Voldsom brand i halmlade

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce