Holstebro

Lån et menneske på biblioteket

Torsdag kan man låne en bog af kød og blod og spørge om alt, når Menneskebiblioteket kommer til Holstebro. Pressefoto.

Holstebro: Hvis man går rundt og tænker på, hvordan det er at være hjerneskadet eller have haft et misbrug, er der mulighed for at få svar, når Menneskebiblioteket torsdag kommer til Holstebro Bibliotek.

Her står 15 frivillige personer klar til at fortælle deres livshistorier med henblik på at nedbryde tabuer.

- Man tænker nok ikke altid, at man har fordomme, men alligevel går man med nogle tanker om, hvordan en bestemt gruppe mennesker er, siger Lone Vestergaard fra Holstebro Bibliotek.

Ideen med Menneskebiblioteket er, at man låner en "bog" i en halv time, og så kan man stille sine spørgsmål.

- Det kan godt være lidt grænseoverskridende at sidde og snakke med en, man ikke kender, men her har man mulighed for at gøre det over en kop kaffe på tomandshånd, siger Lone Vestergaard.

Der er blandt andet mulighed for at snakke med en psykisk sårbar, en tidligere ludoman og en ung med kræft.

Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Rock i Holstebro er gået konkurs

Leder For abonnenter

Grøn alliance mellem regeringen og Dansk Industri giver håb

På torsdag fremlægger bestyrelsen i foreningen, som arbejder på at få rejst en folkeskov på et lidt over otte hektar stort areal umiddelbart syd for bygrænsen i Struer, et konkret forslag for medlemmerne, når der under en generalforsamling også skal vælges ny formand. Efter cirka halvandet års dødvande, er foreningen med opbakning fra et snævert flertal i byrådet klar til at få realiseret planerne, som blev lanceret af Alternativet i forbindelse med valgkampen op til kommunalvalget i 2017. Struer kommer dermed med på kortet, hvor man kan se, hvordan de danske folkeskove tager form, og under en landsindsamling, som var arrangeret i et samarbejde med TV2 blev der i lørdags samlet penge nok ind til næsten en million træer, som vil blive plantet på dansk jord inden for den nærmeste fremtid. En symbolsk handling, når regnskovene i både Brasilien og Indonesien står i flammer, og de tyske skove sygner hen under klimapres med både stigende temperaturer og lange perioder med tørke. Men en vigtig handling, som da også vækker opsigt på den internationale scene. Nu skal de store tandhjul så også bare falde i hak, og med de seneste udmeldinger fra både regereringen og Dansk Industri er der håb om, at vi endelig ser handling bare de mange ord om at ville gøre en indsats for at reducere CO2-udslippet og sende Danmark i front, når det gælder klimavenlige løsninger og bæredygtig teknologi. DI er således klar med en 2030-plan og godt 150 konkrete forslag, som kan bringe Danmark i front på den grønne omstilling - samtidig med, at der bliver skabt 120.000 nye job og dansk velstand bliver øget med mindst 110 milliarder kroner. Nu skal landbruget bare med, og politikerne skal finde løsninger i en transportsektor, hvor vi stadigvæk savner konkrete forslag fra en regeringen, som fortjener ros for de høje ambitioner og den seneste udmelding om at ville afsætte en milliard ekstra til forskning i klimavenlig teknologi i 2020. Samtidig giver det håb om at kunne samle et bredt flertal omkring klimaindsatsen i Folketinget, når selv Dansk Folkeparti meldte sig klar med en klimapolitik under weekendens landsmøde.

Annonce