Annonce
Holstebro

Lån et menneske på biblioteket

Torsdag kan man låne en bog af kød og blod og spørge om alt, når Menneskebiblioteket kommer til Holstebro. Pressefoto.

Holstebro: Hvis man går rundt og tænker på, hvordan det er at være hjerneskadet eller have haft et misbrug, er der mulighed for at få svar, når Menneskebiblioteket torsdag kommer til Holstebro Bibliotek.

Her står 15 frivillige personer klar til at fortælle deres livshistorier med henblik på at nedbryde tabuer.

- Man tænker nok ikke altid, at man har fordomme, men alligevel går man med nogle tanker om, hvordan en bestemt gruppe mennesker er, siger Lone Vestergaard fra Holstebro Bibliotek.

Ideen med Menneskebiblioteket er, at man låner en "bog" i en halv time, og så kan man stille sine spørgsmål.

- Det kan godt være lidt grænseoverskridende at sidde og snakke med en, man ikke kender, men her har man mulighed for at gøre det over en kop kaffe på tomandshånd, siger Lone Vestergaard.

Der er blandt andet mulighed for at snakke med en psykisk sårbar, en tidligere ludoman og en ung med kræft.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det var kun de pæne ord

I de seneste år har folketingspolitikerne fra mange partier nærmest stået i kø ved Høfde 42, hvor de har lovet, at der skulle ske noget, og de ville foreslå, der skulle mange penge af til oprensningen. På samtlige vælgermøder på Lemvigegnen op til det seneste folketingsvalg var der ikke et eneste parti, der ikke mente, der skulle sættes penge af, og det skulle være nu. Ikke mindst partier, som i dag er en del af regeringsgrundlaget, har været i offensiven for at fortælle, at her var de i front, og de ville arbejde for pengene til ikke blot Høfde 42, men alle generationsforureningerne i Danmark. Så kom finanslovforslaget. Og hvad indeholdt det? Ikke en krone til Høfde 42 endsige til andre af generationsforureningerne. Skuffende må man sige - ja, vel nærmest utroværdigt. Når man nu har fået magt til at gøre, som man har agt, så er det sølle, at man prioriterer anderledes, end hvad man har sagt, da det gjaldt om at skaffe stemmer til valget. Men det viser endnu en gang, at når det kommer til toppolitik på Christiansborg, så fylder det ikke meget, hvad der optager sindene i de dele af landet, der ligger langt væk fra Christiansborg. Derfor er man måske heller ikke så overrasket. Høfde 42-problematikken er flere gange tidligere sendt til hjørnespark, når der skulle findes penge - uanset de mange gyldne ord, der er blevet sagt på forhånd. Men måske troede man mere på det denne gang, fordi også Region Midtjylland havde taget teten og sat penge af til, at nu skal der ske noget, inden klimaudfordringerne gør, at depotet bliver oversvømmet med flere storme og stigende vandstand. Men heller ikke regionsrådsmedlemmerne kunne påvirke deres egne partiers topfolk til at prioritere det at få ryddet op. Og hvad lyder svaret så, når man spørger politikerne om, hvad der nu skal ske? Jo, de vil arbejde hårdt på, det kommer på næste års finanslov. Hvem er det lige, der vil tro på, at det så vil ske? Det kræver en ualmindelig stor optimisme.

Erhverv

Ny chef i spidsen for lokal bank

Annonce