Annonce
Vinderup

Kylling-festival giver 100.000 kroner i overskud

Årets kylling-festival blev et tilløbsstykke, og den store tlstrømning gav grundlag for et rekordstort overskud. Arkivfoto: Lars Rask Vendelbjerg
Dagplejerne glæder sig allerede over udsigten til at få et nye legetårn til den store legeplads i lystanlægget.

Vinderup: - Det er fantastisk, at vi kan komme ud med så fine tal, som især skyldes stor opbakning fra sponsorer, mange besøgende og et hårdt arbejdende foreningsliv.

Siger Klaus Flæng, formand for Kylling Festivalen på udvalgets vegne om årets overskud på hele 100.000 kroner. Det er 20.000 kroner bedre end sidste år, og rekord i festivalens historie.

Omsætningen på en halv million kroner satte også rekord. Sidste år var omsætningen 360.000 kroner.

Annonce

Vi føler, at kylling-festivalen er trådt ud af skyggen fra kun at være en byfest til at være en festival, som flere rejser for at deltage i

Klaus Flæng, formand for Vinderup Kylling Festival

Musikken opgraderet

- Vi føler, at kylling-festivalen er trådt ud af skyggen fra kun at være en byfest til at være en festival, som flere rejser for at deltage i, siger formanden.

Han er overbevist om, at mere fokus på musikalske oplevelser har været med til at skabe rekorden. Det betød, at der var totalt udsolgt i festteltet.

Det var på forhånd aftalt, at en væsentlig del af overskuddet skal bruges til en renovering af legepladsen i Vinderup Lystanlæg. Derfor vækker det store overskud glæde blandt dagplejerne, der næste dagligt bruger legepladsen.

Nyt legetårn

- Vi har flere ønsker, blandt andet et nyt legetårn, så det glæder vi os rigtig meget til, siger dagplejer Helle Maarbjerg.

Klaus Flæng, (S) der er formand for Holstebro Kommunes tekniske udvalg, tror på, at et nyt legetårn kan stå klar i anlægget, når forårsvarmen for alvor slår igennem. Så der omkring 1. maj kan blive indvielse. Og han har højere ambitioner for lystanlægget.

- Jeg håber på, at vi til et projekt kan få flere midler både fra kommunen og fra fonde, så vi kan få op mod 250.000 kroner at investere, siger han.

Klaus Flæng foreslår blandt andet at udvide legepladsen med et grønt område til fri leg.

Dagplejerne har foreslået at bygge nye toiletter tæt på legepladsen som erstatning for forældede faciliteter ved fugleburene i anlægget.

- Jeg kan sagtens forstå deres ønsker, men det kan ikke lade sig gøre i øjeblikket. Det vil formentlig kræve investeringer på én til halvanden millioner kroner at gennemføre, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forhåbentlig kun forretten

Efter en vinter med regn, regn og regn - blæst, blæst og blæst. Med oversvømmelser både inde i landet ved vandløbene og ude ved kysterne, er der vist ikke mange, der ikke mener, at klima-debatten er relevant. Det kan vist ikke være på et mere passende tidspunkt, at Klimatorium onsdag kunne holde rejsegilde på Østhavnen i Lemvig. Der kommer forhåbentlig til at ske noget i den bygning, som kan blive rammen om klima-løsninger, så man i Lemvig kan vende klima-udfordringer til en gevinst, hvor der skabes arbejdspladser, økonomi og udvikling ved at være centrum for forskning, der kan give øget befolkningstal og gevinster for det lokale erhvervsliv. Det er selvfølgelig for tidligt at konkludere, om Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand lykkes med denne store satsning. Man er så småt i gang med de første projekter, og når Klimatorium står klar til indvielse i august med klima-topmøde og meget andet, så skal det begynde at vise sig, om det virkelig kan lykkes for en af landets mindste kommuner at blive den store aktør på dette område både lokalt, regionalt, nationalt og internationalt, som er ambitionsniveauet. Det er etape 1, der onsdag var rejsegilde på. Det er et halvt Klimatorium, som først og fremmest er arbejdsplads for Lemvig Vand & Spildevands medarbejdere samt kommunale medarbejdere med plads til studerende og udviklere fra private firmaer, som kan låne et skrivebord her, mens man er med i samarbejder. Den anden halvdel - etape 2 - er det, der rent fysisk vil gøre Klimatorium til en succes. Men den skal bygges af en privat investor, og det skal være med private virksomheder som lejere. Det er slet ikke på plads endnu, og dermed kan man slå fast, at drømmen om, at håndværkerne bare kunne fortsætte med næste etape efter indvielsen af den første, ikke bliver en realitet. Men forhåbentlig sker det ikke så længe efter. Ikke bare fordi man kan få overstået byggerodet på Østhavnen. Men også fordi det er etape 2, der virkelig skal sætte gang i de private initiativer, som man håber så meget på, og så Klimatorium ikke blot ender som en flot bygning, der er halvt færdig og med halvfærdigt ambitionsniveau. Etape 1 er godt, men forhåbentlig kun forretten.

Annonce