Annonce
Vinderup

Kylling-festival giver 100.000 kroner i overskud

Årets kylling-festival blev et tilløbsstykke, og den store tlstrømning gav grundlag for et rekordstort overskud. Arkivfoto: Lars Rask Vendelbjerg
Dagplejerne glæder sig allerede over udsigten til at få et nye legetårn til den store legeplads i lystanlægget.

Vinderup: - Det er fantastisk, at vi kan komme ud med så fine tal, som især skyldes stor opbakning fra sponsorer, mange besøgende og et hårdt arbejdende foreningsliv.

Siger Klaus Flæng, formand for Kylling Festivalen på udvalgets vegne om årets overskud på hele 100.000 kroner. Det er 20.000 kroner bedre end sidste år, og rekord i festivalens historie.

Omsætningen på en halv million kroner satte også rekord. Sidste år var omsætningen 360.000 kroner.

Annonce

Vi føler, at kylling-festivalen er trådt ud af skyggen fra kun at være en byfest til at være en festival, som flere rejser for at deltage i

Klaus Flæng, formand for Vinderup Kylling Festival

Musikken opgraderet

- Vi føler, at kylling-festivalen er trådt ud af skyggen fra kun at være en byfest til at være en festival, som flere rejser for at deltage i, siger formanden.

Han er overbevist om, at mere fokus på musikalske oplevelser har været med til at skabe rekorden. Det betød, at der var totalt udsolgt i festteltet.

Det var på forhånd aftalt, at en væsentlig del af overskuddet skal bruges til en renovering af legepladsen i Vinderup Lystanlæg. Derfor vækker det store overskud glæde blandt dagplejerne, der næste dagligt bruger legepladsen.

Nyt legetårn

- Vi har flere ønsker, blandt andet et nyt legetårn, så det glæder vi os rigtig meget til, siger dagplejer Helle Maarbjerg.

Klaus Flæng, (S) der er formand for Holstebro Kommunes tekniske udvalg, tror på, at et nyt legetårn kan stå klar i anlægget, når forårsvarmen for alvor slår igennem. Så der omkring 1. maj kan blive indvielse. Og han har højere ambitioner for lystanlægget.

- Jeg håber på, at vi til et projekt kan få flere midler både fra kommunen og fra fonde, så vi kan få op mod 250.000 kroner at investere, siger han.

Klaus Flæng foreslår blandt andet at udvide legepladsen med et grønt område til fri leg.

Dagplejerne har foreslået at bygge nye toiletter tæt på legepladsen som erstatning for forældede faciliteter ved fugleburene i anlægget.

- Jeg kan sagtens forstå deres ønsker, men det kan ikke lade sig gøre i øjeblikket. Det vil formentlig kræve investeringer på én til halvanden millioner kroner at gennemføre, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er bare kaos

Nu nærmer tiden sig, hvor de skal til at findes en afgørelse på Brexit i Storbritannien, og man kan jo kun konstatere, at der stort set er kaos i det politiske system i det britiske parlament. Sjældent har en parlamentarisk uoverskuelig situation været udstillet så tydeligt, som det sker i øjeblikket, og det kan godt være, at debatterne i Underhuset er særdeles underholdende. Men konstruktive er de under ingen omstændigheder, og der er tilsyneladende ingen, der føler et ansvar for at finde en demokratisk afgørelse. Det kunne hænge sammen med det valgsystem med kun én vinder i hver valgkreds, som man praktiserer i det britiske, og det gør, at der er kold luft mellem partier og kandidater. Det er i en en sådan situation, man priser sig lykkelig for det danske demokrati, hvor vi da kan komme ud for meget, der giver politiker-lede. Men der findes som regel altid en forhandling og en løsning. Her hjælper det, at der er en god tone mellem politikere og partier, så selv om tonen kan - og skal - være skarp, så er der respekt for hinandens synspunkter, og der er venskaber på tværs af partiskel. Ja, det siges jo, at de værste politiske fjender, man har, de kommer fra ens eget parti, fordi man kæmper om de interne positioner. Det har vi jo været vidner til her efter valget, når vi lige kigger på Venstre. Det vigtige for Danmark og EU er, at det britiske kaos ikke breder sig til kontinentet. Så længe briterne ikke kan blive enige, så er det vel ok at udskyde Brexit endnu en gang. Men det er ikke en sjov situation for danske virksomheder og ikke mindst fiskere, at vi stå i denne situation, hvor man nødvendigvis må forberede sig på noget, man ikke ved, hvor ender. Som du kunne læse i vores søndagsavis, så er den helt gal for fiskerne, da de om få uger kan være forment adgang til britiske farvande, hvor en stor del af fiskeriet foregår. Det giver kamp om de resterende fiskepladser og indtægtsnedgang.

Annonce