x
Annonce
Sport

Kvindernes nedtur ærgrer DIF: Håndbold samler OL-holdet

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Det ærgrer Danmarks Idrætsforbund, at de danske håndboldkvinder ikke skal med til OL i Tokyo til næste år.

Der ærgrer i den grad Danmarks Idrætsforbund (DIF), at håndboldkvinderne onsdag missede muligheden for at kvalificere sig til OL i Tokyo til næste år.

Administrerende direktør Morten Mølholm havde sat næsen op efter at se Sandra Toft og resten af håndboldkvinderne i aktion i Japan.

- Håndbold betyder meget under et OL. Det betyder meget for hele OL-holdet og er et godt samlingspunkt, og så er der også mange, der interesserer sig for håndbold.

- Derfor er vi selvfølgelig super kede af, at de ikke skal med. Vi havde virkelig håbet, at vi også kunne få et kvindehåndboldlandshold med, siger han.

Danmark spillede uafgjort mod Serbien i den sidste kamp i mellemrunden ved VM, og resultatet betyder, at Danmark slutter som nummer fem i mellemrundegruppen efter Serbien, der i stedet får mulighed for at kvalificere sig til OL.

Det er andet OL i træk, der ikke får deltagelse af det danske kvindelandshold i håndbold, mens herrerne ved OL i 2016 vandt OL-guld og i år er kvalificeret via deres VM-guldmedalje fra januar.

- Vi er inde i en længere periode inden for kvindehåndbold, hvor der er fravær af deltagelse og medaljer, ligesom vi tidligere havde med herrerne. Nu er det så skiftet. Det ville være rart at have dem med samtidig.

Danmark vandt OL-guld i håndbold tre gange i træk i 1996, 2000 og 2004. Siden har de danske kvinder kun været med en enkelt gang, hvilket var i 2012, hvor holdet blev nummer ni.

- Jeg er fuld af fortrøstning i forhold til, at håndboldkvinderne nok skal komme igen, men OL bliver kun afholdt hvert fjerde år, så det er bare ærgerligt, at de nu for andet OL i træk ikke er med.

- Men vi har herrerne med, og dem har vi store forhåbninger til, og de vil også udgøre et samlingspunkt for OL-holdet, og der er mange, der vil følge deres kampe gennem hele OL-turneringen, siger Morten Mølholm.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce