Annonce
Sport

Kvindelig træner skriver amerikansk sportshistorie

Gonzalo Fuentes/Reuters
Alyssa Nakken blev torsdag den første kvindelige træner i den bedste amerikanske baseball-liga.

Den bedste amerikanske baseball-liga (MLB) har fået sin første kvindelige træner.

Alyssa Nakken skrev torsdag historie, da hun blev udpeget til at være assistenttræner for San Francisco Giants' nye træner, Gabe Kepler.

Det skriver det amerikanske sportsmedie ESPN.

Alyssa Nakken er en tidligere softballspiller for Sacremento State. I Giants skal hun forbedre spillernes præstationer og styrke atomsfæren, siger Gabe Kapler.

- Helt grundlæggende tror jeg, at hun bliver en fantastisk træner.

- Merit og evnen til at være en fantastisk træner trumfer alt andet, siger Gabe Kepler torsdag til ESPN.

Ud over en stor karriere som softballspiller har Alyssa Nakken en kandidatgrad i sportsledelse.

- Alyssa er et højt respekteret medlem af organisationen og vil nu fokusere sit talent på at hjælpe med at opbygge en vinderkultur i klubben, siger Gabe Kepler.

I den bedste amerikanske basketball-liga, NBA, kom der i 2018 to kvindelige assistenttrænere.

Samme år blev Katie Sowers angrebsassistenttræner i den bedste amerikansk fodbold-liga, NFL, for klubben San Francisco 49ers.

I 2014 blev franske Corinne Diacre ansat som cheftræner for Clermont i den næstbedste herrerække, Ligue 2.

Dermed blev hun den første kvindelige træner for et professionelt herrehold i fodbold nogensinde.

Heidi Johansen blev ifølge DR den første kvindelige fodboldtræner på et dansk professionelt herrehold, da hun startede som målmandstræner hos 1. divisionsklubben HB Køge 1. januar 2019.

/ritzau/

Annonce
ESPNs artikel
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lyden af image-tab

Mens Struer Kommune forsøger at markedsføre sig som Lydens By, er det lige nu lyden af den ene dårlige historie efter den anden, som rammer byen og ikke mindst dens borgere. I januar var det den tidligere kommunaldirektør Mads Gammelmark, der kom i søgelyset, da det kom frem, at han havde brugt det kommunalt udleverede kreditkort til utal af privathævninger. Op til sidste weekend blev havnechefen så fritaget for tjeneste, da kommunen havde ”mistanke om uretmæssigheder i ansættelsen", som formuleringen lød. Og tirsdag var den gal igen, igen. Nu kom det frem, at flere chefer i kommunen havde brugt deres kommunale kreditkortet til formål, det er mere end vanskeligt at se det kommunale formål med. Hvorfor skal skatteyderne eksempelvis betale for et barbesøg i Vejle? Ret skal være ret, det er ude i småtingsafdelingen, at der er fundet uregelmæssigheder for i den seneste sag, der er kommet i kølvandet på Gammelmark-sagen. Men den er sammen med de andre sager med til at tegne et billede af, at der ikke har været ret meget styr på bilagene i kommunens top. Tidligere borgmester Mads Jakobsen (V) ærgrer sig forståeligt nok over sagerne:"Der sker rigtig mange gode ting i Struer, og det her kommer bare til at skygge for det, og det, synes jeg ikke, Struer fortjener”, siger han gårsdagens avis. Det har Mads Jakobsen ret i. Borgerne fortjener det hvert fald ikke. De har ikke kommunale kreditkort, og de har intet ansvar for den svigtende kontrol. Borgerne kan bare se til, mens deres kommune bliver sat i forbindelse med den ene dårlige sag efter den anden, som involverer personer, der har siddet i betroede offentlige stillinger. Retfærdigt eller ej, så koster sagerne i form af et stort overtræk på kommunens image-konto. Man må for borgerne håbe, at der ikke ligger flere skeletter og venter på at falde ud af de kommunale arkivskabe, og at en ny kommunaldirektør kan være med til at få sat en stopper for problemerne. Der er trods alt en grænse for, hvad man kan holde til at høre på og om - også i Lydens by.

Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Annonce