Annonce
Lemvig

Kvinde tiltalt for at behandle dyr groft uforsvarligt

Der er nu rejst tiltale i en dyreværnssag mod en kvinde i 40'erne. Arkivfoto
Flere end 20 dyr blev ifølge anklageskrift ikke behandlet omsorgsfuldt
Annonce

Klinkby: Efter mere end et års efterforskning af en dyreværnssag er der nu rejst tiltale mod en kvinde i 40'erne.

Kvinden er ifølge anklageskriftet, som avisen har fået aktindsigt i, tiltalt for at have behandlet en ged groft uforsvarligt, mens 16 hunde, tre får, en undulat og en skægagame mindst er blevet behandlet uforsvarligt, men samlet set groft uforsvarligt.

Anklageren mener, at kvinden "har undladt at behandle dem omsorgsfuldt, herunder huse, fodre, vande og passe dyrene i overensstemmelse med anerkendte praktiske og videnskabelige erfaringer, ligesom rum, og arealer, hvor dyrene holdtes, ikke var indrettet på en sådan måde, at dyrenes behov blev tilgodeset, hvorved dyreholdet blev udsat for unødig smerte, lidelse, angst, varigt men og væsentlig ulempe", står der blandt andet i anklageskriftet.

Anklageren nævner blandt andet, at tre får og en ged var opstaldet under uhygiejniske forhold i et skur, hvor der stank af døde dyr og afføring. Der var ikke adgang til vand og foder, lige som der lå kadavere af fire lam og mindst fire kaniner.

Annonce

Lugt af døde dyr

16 hunde, en undulat og en skægagame opholdt sig ifølge tiltalen også i huset under meget uhygiejniske forhold. Anklagen lyder på, at der lå flere lag af afføring og urin samt tøjrester og andre genstande overalt. Der var også en gennemtrængende lugt af ammoniak og døde dyr og der var heller ingen adgang til drikkevand.


(kvinden) har undladt at behandle dem omsorgsfuldt, herunder huse, fodre, vande og passe dyrene i overensstemmelse med anerkendte praktiske og videnskabelige erfaringer

Uddrag af tiltalen mod kvinde i dyreværnssag


I slutningen af juni 2019 kom politiet på besøg på ejendommen efter et tip fra dyreorganisationen Dyrenes Velfærd. Frivillige havde været på besøg på ejendommen og havde bemærket, at flere dyr så ud til at mistrives.

Anklagemyndigheden lægger op til, at kvinden skal idømmes en bøde, hvis hun kendes skyldig. Der er også nedlagt påstand om, at kvinden skal frakendes retten til at eje, bruge, passe eller beskæftige sig med dyr i et tidsrum, som retten fastsætter.

Sagen skal behandles ved Retten i Holstebro 15. oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

TDC arbejder på netværket i Struer

Lemvig

Cyklist dræbt i trafikulykke

Holstebro

Plastic-affald blev selvantændt

Annonce