Annonce
Vinderup

Kvantespring for beboere: Får næsten en million til fællessal

I Ryde er man nu næsten i mål med fonds-indsamlingen til den nye fællessal. Arkivfoto: Morten Stricker
Med 957.250 kroner fra Nordea-fonden er Ryde-Stendis Beboerforening nu meget tæt på at være i mål med indsamlingen til den nye fællesal.
Annonce

Ryde: Den er fra 1963 - den sognegård, der ligger i forbindelse med skolen i Ryde. Og tidssvarende - det kan man vidst ikke længere kalde den, mener Niels Vestergaard.

Han er formand for Ryde-Stendis Beboerforening og sidder med i den arbejdsgruppe, der siden starten af året har mødtes hver mandag for at arbejde på at få moderniseret sognegården og gøre det til en fællessal under beboerforeningen. Det er friskolen, der ejer bygningen nu.

Og i sidste uge tog gruppens arbejde for at få hentet tre millioner kroner hjem noget af et kvantespring, da Nordea-fondens "Her Bor Vi"-pulje tildelte projektet 957.250 kroner. Dermed er foreningen nu oppe på 2.857.250 kroner ud af de knapt tre millioner, der er projektets budget.

- Så det blev fejret med boblevand og othello her sidste mandag, lyder det fra en glad Niels Vestergaard og tilføjer:

- Det betyder, at vi nu er utrolig tæt på at nå budgettet, siger han.

Nu venter en husstandsindsamling, og en godkendelse fra kommunen på en byggeansøgning. Det er nødvendigt at vælte en scene i sognegården for at frigøre 40 ekstra kvadratmeter, så der kan blive plads til 200 mennesker i det kommende fælleshus - i stedet for de eksisterende 149.

- Den håber vi naturligvis går igennem så hurtigt som mulig, siger han og tilføjer:

- Vi har også flere fondsansøgninger ude, som vi forventer at få svar på over de næste måneder. Blandt andet søger vi en fond om tilskud til et multimedieanlæg, og vi søger en anden fond om tilskud til et gårdhavemiljø, siger han.

Annonce

Det stærke initiativ

Lige for tiden arbejder gruppen sammen med lokale kunstnere i forhold til at få afklaret, hvorvidt de gamle billeder fra sognegården - eller nogle nye - skal pryde væggene i den nye fællessal.

- Går alting glat, håber vi at kunne begynde renoveringen i marts-april til næste år, siger han.


Det betyder, at vi nu er utrolig tæt på at nå budgettet.

Niels Vestergaard, formand for Ryde-Stendis Beboerforening


Om støtten på knapt en million, siger Henrik Lehmann Andersen, administrerende direktør i Nordea-Fonden:

- Det, som har skabt energi om det her, har været de lokale initiativer - at det er folk i byen selv, som vil det - at skabe et stærkere fællesskab. Der er det her et godt eksempel på - derfor støtten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Holstebro

Thomas Danielsen efter samråd om minkgrave: Ministeren brugte tiden på at fralægge sig ansvar

Annonce