Annonce
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Annonce

”Det er en ydelse, det offentlige tilbyder sine borgere for borgernes egne penge. Så hvorfor bruge en masse af de penge på at reklamere for det.”

Sådan sagde en sygeplejerske på en fødeafdeling, da sygehusledelsen ville tilbyde nyfødte en t-shirt med en reklame for sygehuset.

”Jeg vil hellere have mulighed for at tilbyde den fødende et varmt bad,” tilføjede hun.

Jeg er helt enig. Skiftende regeringers politik med at oprette selvejende institutioner på uddannelses-, sundheds- og en række andre områder har ført til et massivt spild af vores fælles skattepenge.


Skiftende regeringers politik med at oprette selvejende institutioner på uddannelses-, sundheds- og en række andre områder har ført til et massivt spild af vores fælles skattepenge.

Kim Ruberg


Det giver ingen mening, når gymnasier, universiteter, sygehuse og andre statslige institutioner bruger millioner på at tiltrække nye ’kunder’ på bekostning af naboinstitutionen, der er betalt af præcist de samme mennesker som dem selv. Lad os hellere bruge pengene på bedre sundhedspleje, bedre undervisning og i det hele taget hæve kvaliteten af den offentlige service i stedet for at bruge pengene på at forherlige én statslig institution som bedre end den anden, der har samme formål, er betalt af de samme mennesker og henvender sig til dem, der har betalt for begge institutioner.

Kim Ruberg, formand for Balance Danmark.

Lad os i stedet finde ud af, hvordan Danmark får mest muligt ud af alle disse statslige institutioner. Lav en grundig analyse af, hvor i Danmark vi bedst kan placere lokale sygehuse, ungdoms- og videregående uddannelser etc., så de skaber synergi med vores eksportvirksomheder og statslige arbejdspladser.

Udarbejd derefter en langsigtet plan for, hvor alle disse institutioner skal være og et budget, der erkender, at det kan koste lidt mere at uddanne en sygeplejerske, pædagog, tømrer, eller hvad nu det kan være, i X-købing end at samle dem i store uddannelsesghettoer i de fire største byer. Hvis det forhindrer, at eksportvirksomheder flytter til udlandet, fordi de ikke kan skaffe den rigtige arbejdskraft, er det en rigtig god investering at betale lidt ekstra for en uddannelsesplads det rette sted.

Dernæst bør der udarbejdes en plan for, hvordan den enkelte institution sikrer så høj kvalitet som muligt i stedet for at bruge skatteyderpenge på at overbevise os danskere om, at vi hellere skal bruge den ene end den anden af vores egne institutioner.

Det vil tvinge institutionerne til at satse på kvalitet og dialog med det omgivende nære samfund i stedet for billige sælger-tricks, der kun gavner de reklamebureauer, der lever af den slags.

Kære politikere. Lad være med at dække jer bag selvejende institutioner, der alligevel reelt tager deres ordrer fra Slotsholmen. Erkend jeres ansvar og tag fat på opgaven med at sikre god statslig kvalitet og service i stedet for at smide vores fælles penge ud på skønmalerier af vores egne institutioner.

Annonce
Annonce
Holstebro

Taxa-selskab gået konkurs

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Riv Buchholtz' Hus ned!

Indland

Udenrigsministeriet: Hele verden kan være lukket lige om lidt

Annonce