Annonce
Erhverv

Kvadrat-direktøren fik sin ’Oscar’

Jørgen Mads Clausen, bestyrelsesformand i Danfoss-koncernen, overrækker beviset på, at Kvadrat A/S med administrerende direktør Anders Byriel t.h. og direktør Mette Bendix (i midten) er årets EY Entrepreneur Of The Year 2019. Pressefoto: EY
Det var ikke kun på egne vegne, at Anders Byriel, administrerende direktør i den internationale tekstilvirksomhed Kvadrat, glædede sig over titlen som årets EY Entrepreneur Of The Year 2019. Direktøren noterede sig også, at vækstskaber-konkurrencen og årets rekordstore antal kvalificerede kandidater er et udtryk for, at Danmark har bevæget sig væk fra lønmodtagerkulturen og udviklet sig til et land af entrepreneurer.
Annonce

København/Ebeltoft: Det var ikke bare for at tale sig selv op, at Søren Smedegaard Hvid, partner i EY og direktør for den danske udgave af vækstskaber-konkurrencen Entrepreneur Of The Year kaldte prisuddelingen for erhvervslivets svar på filmindustriens Oscar.

For ifølge årets nationale vinder, tekstilvirksomheden Kvadrat fra Ebeltoft, var det omtrent den følelse, der fulgte med at modtage prisen og titlen som at være bedst til vækst i Danmark 2019.

- For mig personligt betyder den her pris helt vildt meget. Først og fremmest er det en international konkurrence, og det gør indtryk ude i verden at kunne kalde sig vinder af EY Entrepreneur Of The Year. Det er jo lidt Oscar’en inden for virksomhedsledelse, og der følger en meget stærk international anerkendelse med. Det er virkelig noget, der bliver lagt mærke til, og så elsker jeg simpelt hen entrepreneurship. Min far var entrepreneur, min mor var entrepreneur, min morfar var det samme, og mine brødre er alle entrepreneurs, forklarede en stolt Anders Byriel, mens konfettien endnu hang i luften på Lokomotivværkstedet, hvor årets landskåring fandt sted.

Anders Byriel står i spidsen for Kvadrat A/S i anden generation sammen med Mette Bendix. De er børn af virksomhedens oprindelige grundlæggere i 1968, Poul Byriel og Erling Rasmussen.

Det er 23. gang, at et af verdens største revisions- og konsulentvirksomheder EY kårer danmarksmesteren i vækst. Og denne gang gik titel altså til den globale tekstilvirksomhed Kvadrat fra Ebeltoft på Djursland.

Landsvinderen og finalisterne

Vinder af EY Entrepreneur Of The Year 2019:

  • Kvadrat, Ebeltoft, der er førende leverandør af teknologisk nyskabende og moderne kvalitetstekstiler med fokus på innovation, partnerskaber og globalisering (Midtjylland)

Finalister i landskåringen:

  • Cane-Line A/S, Kerteminde, der fremstiller funktionelle og tidløse havemøbler, som er med til at styrke positionen for dansk design internationalt (Fyn)
  • Netcompany Group A/S, København K, der leverer forretningskritiske it-løsninger og er vokset til en særdeles markant spiller både på det danske marked og internationalt (København)
  • Gubra ApS, Hørsholm, der er en biotech-virksomhed med speciale i forskning inden for fedme, og som samarbejder med nogle af verdens førende pharma-selskaber (Sjælland)
  • Mekoprint A/S, Støvring, der producerer kundespecifikke løsninger til industrielle- og elektronikvirksomheder primært rettet mod Europa (Nordjylland)
  • Mos Mosh A/S, Kolding, der er et danske design- og modetøjsbrand med klar identitet og høj kundeloyalitet - også internationalt, hvor virksomheden har fået godt fat (Sydjylland)

Annonce

Vigtigt for vinder-genet

Kåringen i Danmark giver adgang til verdensmesterskabet for vækst-virksomheder, EY World Entrepreneur Of The Year. Det var dog ikke kun på egne vegne, at Anders Byriel udtrykte sin begejstring over titlen som EY Entrepreneur Of The Year.

- For vores virksomhed betyder det fantastisk meget. Vi er faktisk enormt kompetitive, og vi elsker at vinde. Det er et gen, som vi bærer rundt på i organisationen, så medarbejderne bliver også helt vildt glade, lød det umiddelbart fra Anders Byriel.

På spørgsmålet om, hvordan sejren skulle fejres med de i alt 800 ansatte på verdensplan, var han dog svar skyldig på finaleaftenen, og selv skulle Anders Byriel med et fly til London tidligt fredag morgen. For stor rejseaktivitet hører med jobbet som administrerende direktør for Europas førende leverandør af teknologisk nyskabende og moderne kvalitetstekstiler og leverandør til arkitekter, designere og private kunder i hele verden.

- Men det bliver nok til et par drinks, og så må jeg sove i flyveren i morgen, sagde årets EY Entrepreneur Of The Year med et smil, mens torsdag var tæt på at blive til fredag.

Annonce

Fra lønmodtager til entrepreneur

Kvadrat A/S nåede i 2018 en omsætning på 1,4 mia. kroner, og væksten i 2019 bliver omkring 30 procent, afslørede den administrerende direktør:

- Næste år er det meningen, at vi skal gå en smule ned i gear, for vi slider også på vores medarbejdere, når vi vokser så hurtigt, og netop derfor er det også fedt, at de får denne anerkendelse.

Anders Byriel var samtidig stolt af at vinde blandt mange dygtige danske virksomhedsledere:

- Den samfundsmæssige baggrund på denne pris er jo, at der er kommet så mange entrepreneurer frem inden for de seneste 20 år, og som alle gør det godt. Det er blevet en del af vores fælles kultur. I dag etablerer folk deres egne virksomheder, og det er derfor, at det går godt i Danmark. Det er fantastisk for vores samfund, og stik modsat den lønmodtager-kultur, som jeg voksede op i med Anker Jørgensen som statsminister i 1970’erne.

Der var i øvrigt rekordmange kandidater med i feltet om at vinde titlen EY Entrepreneur Of The Year 2019. Helt præcist 1623 virksomheder levede op til kriterierne om blandt andet minimum 15 procent vækst i bruttofortjeneste eller omsætning i seneste årsregnskab.

Kvadrat følger nu i Mobile Industrial Robots’ fynske fodspor som Danmarks deltager ved ”verdensmesterskabet i vækst”, EY World Entrepreneur Of The Year i Monaco i juni 2020.

Bent Jensen modtog aftenens ærespris efter mere end 40 år i spidsen for verdensomspændende Linak A/S fra Guderup på Als. Pressefoto: EY
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

En god showcase i en svær tid: Samarbejde har fået flere akademikere i job

Struer

Havne Allé lukkes i weekenden

Annonce