Annonce
Sport

Kurs mod Tokyo og Milano: Unge roere skal bide skeer med verdenseliten

Holstebro Roklubs to U19-toere har sat kursen mod henholdsvis Japan og Italien. Fra venstre ses Frederik Geertsen Lund, Oliver Schiltknecht, Casper Lindballe Pedersen og Tobias Bork Kristensen. Foto: Morten Strægaard
I U19-rækkerne råder Holstebro Roklub over to talentfulde toere uden styrmand, der i næste uge sætter kursen mod henholdsvis Tokyo og Milano for at bide skeer med verdenseliten. Der er altid lidt sommerfugle i maven, men der er nok lidt flere, når det er på det olympiske anlæg, fortæller Casper Lindballe Pedersen, der sammen med Tobias Bork Kristensen skal indvie det nye olympiske rostadion.

Holstebro: Hvis man i løbet af ugen støder på fire unge mænd fra Holstebro Roklub i lufthavnen, kunne man nemt foranlediges til at tro, at de var modeller med deres veltrimmede kroppe, halvlange hårlokker og kursen sat mod henholdsvis Tokyo og Milano.

Altså indtil man åbner deres bagage, for spandextrikoterne ville næppe gå på selv den mest outrerede catwalk i de to modebyer.

Til gengæld går tøjet rigtig godt på vandet. Og det er også vandet, hele roernes fokus er rettet mod for de fire unge mænd, Frederik Geertsen Lund, Oliver Schiltknecht, Casper Lindballe Pedersen og Tobias Bork Kristensen, der tilsammen udgør Holstebro Roklubs to toere uden styrmand i U19-klassen.

Frederik og Oliver, der begge er 18 år, skal repræsentere klubben ved det internationale stævne Coupe de la Jeunesse i Corgeno lidt nord for Milano.

- Det er lidt svært at vurdere, hvor vi står, fordi vi ikke kender de andre både så godt, men vi tror på, at vi ligger godt til, fortæller Frederik Geertsen Lund.

Olympisk smagsprøve

For den yngste af de to U19-både går turen til japanske Tokyo, hvor der skal roes U19-VM på det nybyggede olympiske roanlæg i Tokyo Bugten, der til næste sommer skal huse De Olympiske Lege.

Traditionen tro, op til et OL, bruger man nemlig U19-VM som en slags generalprøve på det nye anlæg. Og det med forventninger med i bagagen, når 16-årige Tobias Bork Kristensen og 17-årige Casper Lindballe Pedersen skal forsøge at følge op på de flotte sølvmedaljer ved U19-EM tidligere på året.

- Det gik jo rigtig godt til EM, og siden da har vi forbedret os på flere punkter, så vi har en god mavefornemmelse, forklarer Tobias Bork Kristensen.

Og selvom de ikke er uvante med internationale konkurrencer, bliver det alligevel noget helt særligt at få lov til at være de første til at tage det olympiske rostadion i brug.

- Det bliver godt nok en vild oplevelse, det er jo ikke sikkert, at man får mange chancer for at ro på et olympisk stadion, siger Casper Lindballe Pedersen og fortsætter:

- Der er altid lidt sommerfugle i maven, men der er nok lidt flere, når det er på det olympiske anlæg.

Søvntilpasning

Duoens første delmål bliver en plads i A-finalen, og så regner de med ellers at tage den derfra. Hvis det mål skal opfyldes, skal der god fart i båden og derfor sørger roerne også for at optimere alle forhold omkring sig.

Ligesom U23-fireren, der i disse dage er til U23 VM i Florida, betyder det daglige ture i saunaen for at vende kroppen til de høje temperaturer i den japanske hovedstad. Derudover bliver søvnen også tilpasset til Japan, der er syv timer foran Danmark.

- Det kan blive en hård omvæltning, især når man rejser den vej rundt om Jorden, så for at undgå jetlag er vi allerede i gang med at tilpasse vores søvn. Når vi kommer frem til dagen før afrejse, skal det gerne være sådan at vi gå i seng klokken 19.30 og står op igen klokken 04.30, forklarer Casper Lindballe Pedersen.

Helt så omfattende er forberedelserne til gengæld ikke for de to Italiens-farer.

- Vi skal heldigvis bare sørge for at få søvn nok, uden at vi behøver at ændre på vores sengetider. Men saunaen bruger vi også, fortæller Oliver Schiltknecht med et grin.

Gør hinanden bedre

De seneste dage har der dog ikke været meget brug for saunaen, for den hedebølge, der er kommet ind over Vestjylland, har betydet forhold på Vandkraftsøen, der ikke er langt fra det, der venter de unge roere i det store udland.

- Det er lækkert nok at vi ikke behøver saunaen for at få varmen, men det er godt nok også varmt derude, konstaterer Frederik Geertsen Lund.

For ham og makkeren Oliver er håbet, at de kan blande sig i toppen ved Coupe de la Jeunesse.

- For os er målet også at komme i A-finalen, og jeg tror også, at vi har mulighed for at blande os i medaljekampen, hvis vi rammer topniveauet.

Og kommer en eller begge både hjem med succesoplevelser i bagagen, kan de sende en venlig tanke til klubkammeraterne.

- Det hjælper os rigtig meget, at vi har to både, der ligger så tæt. Det betyder, at vi kan presse hinanden til træning og gøre hinanden bedre, hvilket giver os rigtig meget, forklarer Casper Lindballe Pedersen.

Coupe de la Jeunesse afvikles fra den 2. til den 4. august, mens U19-VM i Tokyo afvikles fra den 7. til den 11. august.

Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

De første nordvestjyske reaktioner på V-formandsskifte: Inger er det rette valg

Kultur

Ausumgaard dropper forårsmarkedet

Leder For abonnenter

Debatniveauet er simpelthen for lavt

Nogle gange er der behov for rabiate og grænsesøgende udtalelser for at få en debat sat i perspektiv. Overdrivelse, karikerede holdninger og provokationer kan lokke ligesindede og modstandere frem og tjener derfor et formål. Og hvis de holder sig inden for lovens rammer, kan vi såmænd også lægge spalteplads til dem. Både i form af redaktionelt behandlede emner, i læserbreve og i kommentarer til vores indhold på nettet. Men der er grænser. Torsdag bragte vi et læserbrev, hvori Jens Kristian Noe fra Holstebro gik helt til grænsen i ulvedebatten. Holdningerne i indlægget står han næppe alene med, men det provokerende budskab affødte primært reaktioner fra folk med den modsatte holdning. Her taler vi om den yderst forsimplede diskussion om "for eller imod ulven". Den diskussion, hvor nuancerede mennesker for længst er stået af, og kun de mindst kompromissøgende står tilbage i hver sin skyttegrav og råber ukvemsord. En absolut værdiløs diskussion. Af den årsag valgte vi at lukke for kommentarer til indlægget på nettet. Det sker sjældent. For vi vil om nogen gerne facilitere en saglig debat om ulven og det skel, den har skabt mellem mennesker efter sin genkomst til vores område. Men vi må ærligt erkende, at netop den debat er svær at være ordstyrer for. Det afholder os naturligvis ikke fra at skrive om ulven og de følelser, der er forbundet med den. Men ingen skal et øjeblik tro, at vi er glade for den interesse vores indhold får alene på baggrund af usaglige kommentarer. Vi vil meget hellere den positive dialog. Og det gælder ikke kun ulven. Så sent som torsdag fik jeg en henvendelse fra en læser, der var utilfreds med, at vi havde optaget et læserbrev om et andet harskt emne. Han opsagde sit abonnement på den baggrund. Vi bringer disse indlæg, fordi de findes og fordi de reflekterer det samfund, vi befinder os i. Men vi er også vidende om, at det ofte er de mest rabiate, der tyer til at sende et læserbrev. Det vil vi gerne lave om på. Derfor skal opfordringen herfra lyde: Send et læserbrev og vis os alle, at debatterne er meget mere nuancerede.

Annonce