Annonce
Sport

Kurs mod Tokyo og Milano: Unge roere skal bide skeer med verdenseliten

Holstebro Roklubs to U19-toere har sat kursen mod henholdsvis Japan og Italien. Fra venstre ses Frederik Geertsen Lund, Oliver Schiltknecht, Casper Lindballe Pedersen og Tobias Bork Kristensen. Foto: Morten Strægaard
I U19-rækkerne råder Holstebro Roklub over to talentfulde toere uden styrmand, der i næste uge sætter kursen mod henholdsvis Tokyo og Milano for at bide skeer med verdenseliten. Der er altid lidt sommerfugle i maven, men der er nok lidt flere, når det er på det olympiske anlæg, fortæller Casper Lindballe Pedersen, der sammen med Tobias Bork Kristensen skal indvie det nye olympiske rostadion.

Holstebro: Hvis man i løbet af ugen støder på fire unge mænd fra Holstebro Roklub i lufthavnen, kunne man nemt foranlediges til at tro, at de var modeller med deres veltrimmede kroppe, halvlange hårlokker og kursen sat mod henholdsvis Tokyo og Milano.

Altså indtil man åbner deres bagage, for spandextrikoterne ville næppe gå på selv den mest outrerede catwalk i de to modebyer.

Til gengæld går tøjet rigtig godt på vandet. Og det er også vandet, hele roernes fokus er rettet mod for de fire unge mænd, Frederik Geertsen Lund, Oliver Schiltknecht, Casper Lindballe Pedersen og Tobias Bork Kristensen, der tilsammen udgør Holstebro Roklubs to toere uden styrmand i U19-klassen.

Frederik og Oliver, der begge er 18 år, skal repræsentere klubben ved det internationale stævne Coupe de la Jeunesse i Corgeno lidt nord for Milano.

- Det er lidt svært at vurdere, hvor vi står, fordi vi ikke kender de andre både så godt, men vi tror på, at vi ligger godt til, fortæller Frederik Geertsen Lund.

Annonce

Olympisk smagsprøve

For den yngste af de to U19-både går turen til japanske Tokyo, hvor der skal roes U19-VM på det nybyggede olympiske roanlæg i Tokyo Bugten, der til næste sommer skal huse De Olympiske Lege.

Traditionen tro, op til et OL, bruger man nemlig U19-VM som en slags generalprøve på det nye anlæg. Og det med forventninger med i bagagen, når 16-årige Tobias Bork Kristensen og 17-årige Casper Lindballe Pedersen skal forsøge at følge op på de flotte sølvmedaljer ved U19-EM tidligere på året.

- Det gik jo rigtig godt til EM, og siden da har vi forbedret os på flere punkter, så vi har en god mavefornemmelse, forklarer Tobias Bork Kristensen.

Og selvom de ikke er uvante med internationale konkurrencer, bliver det alligevel noget helt særligt at få lov til at være de første til at tage det olympiske rostadion i brug.

- Det bliver godt nok en vild oplevelse, det er jo ikke sikkert, at man får mange chancer for at ro på et olympisk stadion, siger Casper Lindballe Pedersen og fortsætter:

- Der er altid lidt sommerfugle i maven, men der er nok lidt flere, når det er på det olympiske anlæg.

Søvntilpasning

Duoens første delmål bliver en plads i A-finalen, og så regner de med ellers at tage den derfra. Hvis det mål skal opfyldes, skal der god fart i båden og derfor sørger roerne også for at optimere alle forhold omkring sig.

Ligesom U23-fireren, der i disse dage er til U23 VM i Florida, betyder det daglige ture i saunaen for at vende kroppen til de høje temperaturer i den japanske hovedstad. Derudover bliver søvnen også tilpasset til Japan, der er syv timer foran Danmark.

- Det kan blive en hård omvæltning, især når man rejser den vej rundt om Jorden, så for at undgå jetlag er vi allerede i gang med at tilpasse vores søvn. Når vi kommer frem til dagen før afrejse, skal det gerne være sådan at vi gå i seng klokken 19.30 og står op igen klokken 04.30, forklarer Casper Lindballe Pedersen.

Helt så omfattende er forberedelserne til gengæld ikke for de to Italiens-farer.

- Vi skal heldigvis bare sørge for at få søvn nok, uden at vi behøver at ændre på vores sengetider. Men saunaen bruger vi også, fortæller Oliver Schiltknecht med et grin.

Gør hinanden bedre

De seneste dage har der dog ikke været meget brug for saunaen, for den hedebølge, der er kommet ind over Vestjylland, har betydet forhold på Vandkraftsøen, der ikke er langt fra det, der venter de unge roere i det store udland.

- Det er lækkert nok at vi ikke behøver saunaen for at få varmen, men det er godt nok også varmt derude, konstaterer Frederik Geertsen Lund.

For ham og makkeren Oliver er håbet, at de kan blande sig i toppen ved Coupe de la Jeunesse.

- For os er målet også at komme i A-finalen, og jeg tror også, at vi har mulighed for at blande os i medaljekampen, hvis vi rammer topniveauet.

Og kommer en eller begge både hjem med succesoplevelser i bagagen, kan de sende en venlig tanke til klubkammeraterne.

- Det hjælper os rigtig meget, at vi har to både, der ligger så tæt. Det betyder, at vi kan presse hinanden til træning og gøre hinanden bedre, hvilket giver os rigtig meget, forklarer Casper Lindballe Pedersen.

Coupe de la Jeunesse afvikles fra den 2. til den 4. august, mens U19-VM i Tokyo afvikles fra den 7. til den 11. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce