Annonce
Navne

Nyt liv i Nørregade: Kunstneriske kvinder åbner pop-up-shop

- Vi har allerede haft en del kunder inde og har også solgt noget. Men mange går også bare forbi ude på Nørregade, så derfor håber vi, at det giver lidt, når folk læser om det i avisen, siger Lærken Lützen-Laursen (til venstre) og Sofie van Luttervelt, der har åbnet pop-up-shop i nummer 13, lige ved siden af Slagter Bertelsen. Foto: Morten Stricker
Tre piger, der går på Kunst og Design-linjen i Holstebro, står i knap tre uger bag en pop-up-shop på Nørregade, hvor man kan købe bæredygtige julegaver og deltage i workshops.

Holstebro: Hvis man ikke haster gennem Nørregade, men i stedet går og kigger vinduer, har man måske opdaget noget nyt i nummer 13.

Da der ikke er numre på ret mange af gågadens facader, kan det oplyses, at nummer 13 ligger lige ved siden af Slagter Bertelsen, som har nummer 11. Nummer 13 er Huset for Vækst og Udvikling, og her har man også et butikslokale, som man låner ud.

Lige nu hedder lejerne "Ung Kunstkultur", og det dækker over fem udstillere, der har ting og sager til salg i butikslokalet. De er alle unge, og de går alle på Kunst og Design Linjen på Dansk Talentakademi (DTA).

Annonce

Tre af dem gør "det tunge arbejde" - det vil sige, at de deler åbningstiden fra klokken 10 til 17.30 på hverdage og 10 til 15 på lørdage mellem sig, samtidig med at de også kører kunstworkshops.

Ung Kunstkultur

- Det begyndte med, at jeg gerne ville have et sted, hvor vi kunne sælge vores ting. Så jeg ringede til handelsstandsforeningen og spurgte, om de havde et tomt lokale et centralt sted. Og så satte de mig i kontakt med Huset for Vækst og Udvikling, forklarer den 19-årige Lærke Lützen-Laursen fra Holstebro.

I denne uge er "ugens workshop" at man kan komme ind og lave en keramikkop ganske gratis. Pigerne sørger for, at den bliver brændt og glaseret, så den kan bruges. De vil gerne øge folks forståelse for, at det, de laver, faktisk ikke er helt nemt - og at det tager tid. I næste uge handler "ugens workshop" om at lime med læder. Her kan man medbringe en gammel taske eller jakke, og så leverer pigerne læderrester, man kan skære ud og lime på. Læderresterne har de fået hos Nomi4s. Foto: Morten Stricker

Hun har ellers nok at gøre med rengøringsjob på DTA, job i Huset for Kunst & Design, butiksarbejde hos Sinnerup samt job på en campingplads i sæsonen.

20-årige Ida Florin, der bor uden for Ørnhøj, og som blev student i sommer, er nu køkkenassistent på Nørre Vosborg og går altså også på Kunst og Design-linjen i Holstebro, mens 19-årige Sofie van Luttervelt fra Holstebro læser enkeltfag via Aalborg Handelsskole og arbejder på Huset for Kunst & Design.

Hvis vi efter den 20. november vurderer, at det har været en succes, vil vi gerne låne lokalerne igen til foråret


- Vi har formet en lille gruppe, "Ung Kunstkultur", som butikken er opkaldt efter. Det er meningen, at vi vil lave forskellige projekter, og butikken er det første projekt, forklarer Sofie.

Hun udstiller ørenringe og vægophæng, Lærke udstiller keramik, tekstil og vægophæng, mens Ida har en passion for genbrugstøj, som hun maler og trykker på. I vinduet kan man lige nu - hvis den ikke er blevet solgt - se en genbrugsjakke med et maleri på ryggen.

Annonce

Muleposer og frivillige kræfter

I butikken kan man blandt andet også se grafisk design - og de muleposer, som pigerne har fået syet i Skive.

- En flink dame har syet dem for os, for det kunne vi altså ikke selv nå. Men vi har selv indfarvet stoffet med avocadoskaller, vi fik fra Cafe Aas, og rødløg og almindelig løg, som vi fik fra UCH, fortæller Sofie.

De tre piger, der har taget initiativet til en pop-up-shop med bæredygtige julegaveidéer, er fra venstre Sofie van Luttervelt, Ida Florin og Lærke Lützen-Laursen. Privatfoto

Betaling kan ske med stort set alle kort, men pigerne tager ikke imod MobilePay. Og i øvrigt heller ikke kontanter.

Lokalet var indflytningsklart, så tiden er gået med at fremstille plakater, lægge planer for workshops og oparbejde et lager af ting, der kunne udstilles og sælges. Den gennemgående tema er bæredygtighed og genanvendelse.

- Jo, det er da mange frivillige kræfter, vi lægger i det, men det er nok lidt nemmere at stå op til, når man brænder for det. Det er en god måde at teste engagementet på, mener Lærke.

Butikken åbnede den 2. november, og den lukker igen den 20. november.

- Det var den tid, den var ledig. Men hvis vi efter den 20. november vurderer, at det har været en succes, vil vi gerne låne lokalerne igen til foråret, fortæller Lækre Lützen-Laursen.

Annonce
Holstebro

Ejer melder sig klar til at genopbygge kro - og kommer med appel til nysgerrige sjæle

Danmark

Onsdagens coronatal: Rekord i smittetal - for første gang over 5.000 smittede på ét døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Voldsomt snevejr lammer trafikken: - Skal du ikke noget meget vigtigt, så bliv hjemme

Erhverv For abonnenter

50 procent af medarbejderne blev fyret: Halvandet år efter er det ualmindeligt svært at få nye folk

Holstebro

Det meste af det, du skal bruge til juledekorationen, finder du i haven og i naturen

Erhverv

Dykkerfamilie henter overskud på 58 millioner: På havets bund finder de 200 kilo dybvandsbombe

Forsvaret har fundet PFAS-giftstoffer på størstedelen af sine  brandøvelsespladser: Få det fulde overblik her

Leder For abonnenter

Men hvem skal passe farmor?

Navne

Ny leder: Hun skal være med til at løse børns mistrivsel

Erhverv

'KUMO-Henrik' har solgt KUMO: - Det er en kæmpe beslutning

Susanne mistede sin mor og lillebror, da et fly ramte familiens hus: - Vorherre og jeg er ikke på talefod

Kultur

Forslag til lokalplan klar: Frivillige håber på at begynde nybyggeri i efteråret 2022 - to år senere end planlagt

Erhverv For abonnenter

Tre brud på tre år: - Jeg tror, det er vigtigt, at man nyder at leve livet, når man er her. Det lyder så fint, men jeg mener det faktisk alvorligt

Holstebro

For seks år siden blev planerne om ny helårsbane sat i gang, men først har coronasmitte, og nu sneen udskudt indvielsen: - Det er lidt ligesom at blive slået hjem i ludo

Annonce