Annonce
Kultur

Kunstnere indtager Vestergade

Med 17 opstillede pavilloner i Vestergade bliver dette års kunstnermarked det hidtil største. Pressebillede
Lørdag den 15. juni er der for tredje gang kunstnermarked i Vestergade i Struer. Gaden vil være fyldt med kunstnere, der både udstiller og arbejder.

Struer: Der vil være masser af kunst at kigge på, når der lørdag den 15. juni er kunstnermarked i Vestergade i Struer.

- Det er tredje gang, vi holder sådan et kunstnermarked, og med 17 opstillede pavilloner i gaden bliver markedet det hidtil største, fortæller Charlotte Hviid, der er indehaver af Ostemesteren.

Det er Charlotte Hviid, der sammen med butikschef Merethe Heimose fra Kop & Kande - på vegne af de handlende i gågaden Vestergade - har stået for planlægningen af arrangementet.

- Det første år var kunstnermarkedet utrolig godt besøgt, mens der var lidt færre besøgende sidste år. Vi håber, at mange vil kigge forbi i år, siger Charlotte Hviid.

Der er 14 kunstnere på plakaten, og desuden deltager en række elever fra billedskolen i Struer. De vil befinde sig i det tomme butikslokale på hjørnet af Vestergade og Torvegade - dér, hvor Kappel Guld, Sølv & Ure tidligere havde til huse. Her var der både være udstilling og arbejdende elever.

- Det er ligeledes kendetegnende for resten af kunstnermarkedet - der vil både være udstillinger og arbejdende værksteder. Der vil blandt andet være kunstnere, der fremstiller smykker, siger Charlotte Hviid.

Blandt deltagerne finder man også kunstnere fra det forholdsvis nye Galleri Torvegade 1 i Struer, der jo nærmest kun skal rundt om hjørnet for at være midt i kunstnermarkedet.

Der vil være levende musik til at sætte stemningen yderligere i vejret, og de kreative kunstnere opholder sig i gaden i butikkernes åbningstid, hvilket vil sige til kl. 13.

De deltagende kunstnere er: Tina Poulsen (minksjaler), Ulla Andersen (maleri), Struer Billedskole, Jonna Helmin (kort og æsker), Else Støttrup (glas), Marie Hillerup (raku), Kirsten Rysberg (galleri), Karin Toftgaard (akvarel), Britta Jespersgaard (keramik), Glasladen, Peder Christensen (pileflet), Lilli Nielsen (smykker), Pernille Langston (sølvsmykker), Jan Rysgaard (smykker) og By Grud (smykker).

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce