Annonce
Lemvig

Kunstner smittet ved indvielse - borgmester gået i karantæne

Som det ses var både borgmester Erik Flyvholm og udvalgsformand Henrik Thygesen tæt på kunstneren Karin Lorentzen under indvielsen, og de holder sig hjemme, indtil de er testet.  Foto: Morten Stricker
Kunstneren Karin Lorentzen er konstateret smittet af corona efter indvielsen af "Iris", og nu testes alle, der har været i nærheden af hende ved indvielsen og middagen bagefter
Annonce

Lemvig: Det har vist sig, at kunstneren Karin Lorentzen efter indvielsen i lørdags af fontænen "Iris" på Torvet i Lemvig er blevet konstateret smittet af covid-19 - corona. Nu har blandt andet borgmester Erik Flyvholm isoleret sig, indtil han er blevet testet

Kunstneren havde ingen symptomer før eller under indvielsen.

Lemvig Kommune har onsdag formiddag via mail og telefon orienteret de personer, der deltog i en middag efter indvielsen.


Vi følger naturligvis nøje, om der er inviterede gæster eller andre, der deltog i indvielsen, som er smittet.

Lars Keld Hansen, kommunaldirektør


- Det er naturligvis en ærgerlig sag. Lemvig Kommune var vært for indvielsen. Vi følger sundhedsmyndighedernes forskrifter. Vi har nu orienteret alle, som vi mener, er relevante at kontakte, siger Lars Keld Hansen, kommunaldirektør i Lemvig Kommune.

- Vi følger naturligvis nøje, om der er inviterede gæster eller andre, der deltog i indvielsen, som er smittet, fortsætter kommunaldirektøren.

Annonce

Opfordres til test

Alle, der deltog i middagen, er opfordret til at lade sig teste så snart som muligt.

Borgmester Erik Flyvholm og udvalgsformand Henrik Thygesen, der begge deltog i indvielsen og den efterfølgende middag, holder sig hjemme og bliver testet onsdag.

Karin Lorentzen, der står bag kunstværket Iris, blev søndag formiddag den 13. september, dagen efter indvielsen, kontaktet af en kollega i København, der fortalte, at vedkommende var testet covid-19 positiv.

Karin Lorentzen havde ingen symptomer før eller under indvielsen af ”Iris”. Hun tog søndag hurtigt kontakt med de personer, hun sad til bords med under middagen, og orienterede om, at hun har været i kontakt med en person, der er testet covid-19 positiv.

Karin Lorentzen blev mandag formiddag testet og fik sent tirsdag aften besked om, at hun er covid-19 positiv. Hun kontaktede herefter relevante personer ved Lemvig kommune.

Hun fortæller, at hun allerede var i bedring, da testsvaret kom, og at hun i dag onsdag stort set er symptomfri. Det samme gælder den person, som hun er smittet af.

Lemvig Kommune opfordrer alle, der viser tegn på smitte, til at lade sig teste så snart som muligt.

Annonce
Erhverv

Vestjysk Bank fyrer 75 medarbejdere

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Overså bilist i sving

Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Annonce