Annonce
Struer

Kunstgræsbane holder sig inden for budgettet

Karsten Lund - der er formand for både Struer Kunstgræs og Struer Boldklub - ved den gamle sandbane, der bliver forvandlet til en kunstgræsbane. Foto: Allan Damgaard
Licitationen på den nye kunstgræsbane i Struer Idrætspark tegner til at holde sig inden for budgettet. Struer Kunstgræs har selv samlet 850.000 kroner ind til den miljøvenlige kunstgræsbane, der forventes at stå klar til efterårsferien.

Struer: Den nye kunstgræsbane i Struer Idrætspark ser ud til at holde sig inden for budgettet på 5,5 millioner kroner.

Der har lige været licitation på projektet, men Struer Kommune er endnu ikke klar til at komme med en udmelding om resultatet og hvilken entreprenør, der har fået arbejdet.

- Vi arbejder i øjeblikket på at kvalitetssikre tallene, men det ser fornuftigt ud i forhold til, at vi kan holde os inden for budgettet. Jeg forventer, at vi kan melde noget ud om en uges tid, siger Jørn Bech Ladekjær, der er centerchef for Struer Kommunes Teknisk Drift og Anlæg.

Projektet er politisk godkendt til at kunne gå i gang, hvis det holder sig inden for budgettet.

Struer Kommune besluttede i foråret at give en ekstra bevilling til kunstgræsbanen på 1,1 millioner kroner, så den samlede kommunale bevilling lyder på 5,1 millioner kroner.

Det var samtidig et krav fra politikerne, at der skal anlægges en miljøvenlig kunstgræsbane, hvor det hyppigt anvendte gummigranulat bliver skiftet ud med noget, der ikke forurener i naturen.

Her er valget faldet på et granulat af kork - noget, som man blandt andet har gode erfaringer med hos en fodboldklub i Fredericia.

Det er Struer Kunstgræs, der står bag den nye kunstgræsbane. De lokale fodboldklubber dannede i efteråret Struer Kunstgræs til både at søge midler til kunstgræsbanen og stå for den administrative del. Karsten Lund er formand for Struer Kunstgræs - han er også formand for Struer Boldklub.

- Vi er stolte af, at vi har samlet 850.000 kroner ind til kunstgræsbanen. Det er en flot opbakning, som vi er meget glade for, og som formentlig også har betydning for, at Struer Byråd gav en ekstra bevilling, så projektet kunne komme i mål. Pengene er kommet fra fonde, LAG, et stort lokalt sponsorat samt nogle lidt mindre tilskud fra 20-25 lokale virksomheder, siger Karsten Lund.

Annonce

Vi er stolte af, at vi har samlet 850.000 kroner ind til kunstgræsbanen. Det er en flot opbakning.

Karsten Lund, formand for Struer Kunstgræs

Skal nok komme frem

Han ønsker ikke på nuværende tidspunkt at oplyse, hvem der står bag det store, lokale tilskud. Men som han tilføjer med et glimt i øjet: Det skal nok komme frem senere i forløbet.

Det er fodboldklubberne i Hjerm, Linde, Bremdal, Resen-Humlum og Struer, der har dannet Struer Kunstgræs.

Fodboldklubben på Thyholm har som den eneste i Struer Kommune valgt at takke nej til samarbejdet, fordi klubben har mulighed for at benytte kunstgræsbanen på Lyngs Idrætsefterskole, der ligger betydeligt tættere på end den kommende bane i Struer.

Arbejdet med at anlægge banen begynder umiddelbart efter sommerferien - altså på et tidspunkt i august - og hvis det ellers går efter planen, kan de lokale fodboldspillere få kunstgræs under støvlerne omkring efterårsferien, hvor udendørssæsonen ellers typisk slutter.

En kunstgræsbane betyder, at sæsonen kan forlænges, så fodboldspillerne kan fortsætte med at spille ude, selv om græsbanerne bliver for mudrede.

- Vi går nu i gang med at lave et bookingsystem, så fodboldklubberne kan booke de tider på kunstgræsbanen, de ønsker, siger Karsten Lund.

Den nye bane skal anlægges på den gamle sandbane i Struer Idrætspark. Den skal rykkes en anelse i forhold til sandbanen, og det betyder, at et mindre læhegn må lade livet.

- Vi håber samtidig, at kunstgræsbanen bliver af en sådan størrelse, at der bliver plads til en opvarmningszone, siger Karsten Lund og tilføjer, at der bliver hegn rundt om den nye bane.

Et nyt lysanlæg

Der skal også etableres et lysanlæg rundt om kunstgræsbanen. Det eksisterende lysanlæg, der dækker både sandbanen og en græsbane ved siden af, har ikke tilstrækkeligt kapacitet. Kravet til et lysanlæg er i dag på 125 lux, og det nuværende anlæg kan kun præstere omkring 40 lux.

Karsten Lund er glad for, at kunstgræsbanen formentlig kan holde sig inden for budgettet, og at den kommunale bevilling måske endda ender med at blive lidt lavere end de 5,1 millioner kroner.

- Men det er for tidligt at sige noget konkret med tallene, og hvor vi lander rent økonomisk, siger Karsten Lund.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det kan ikke blive 100 procent

Flere ældre overlever ikke det uheld, at de taber en cigaret, og så går der ild i tøjet eller sengen, og det får fatale konsekvenser i form af dødsfald. Senest skete det i denne uge i Holstebro i en plejebolig. Det får debatten til at køre på, om man skal forbyde denne rygning, så man undgår disse uheld. Selv en snarrådig indsats fra plejepersonalet var ikke nok til at forhindre dødsulykken i Holstebro. Der er sket mange begrænsninger af rygning de sidste år, og det er sket af hensyntagen til andre, der ikke skal udsættes for passiv rygning. Derfor er rygning forbudt flere og flere steder i det offentlige rum, og den udvikling stopper sandsynligvis ikke. Det vil sikkert ikke vare længe, før eget hjem er eneste sted, man må ryge. Det er dog fortsat op til ens eget ansvar, om man vil ødelægge sit eget helbred med rygningen, og det vil også være noget af en tærskel at overskride, da det så må følges op af, vi heller ikke må spise flødeskumskager og flæskesvær - endsige drikke alkohol. Alt sammen noget, der ikke er godt for helbredet - i hvert tilfælde i større mængder. Derfor er det ikke muligt at skride ind over for den ældres ret til selv at bestemme, at han/hun vil ryge i eget hjem. En plejebolig er eget hjem. På fællesarealerne må der naturligvis ikke ryges af hensyn til ansatte og andre beboere. Der er dog den diskussion i emnet, at en plejebolig også er arbejdsplads for en række ansatte, som nødvendigvis må komme der for at pleje beboeren. Her kan man så sige, at der ikke må ryges, mens de ansatte er der, og der skal luftes ud. Men når beboeren sidder alene, så er det svært med et forbud, da det vil være et opgør med den ældres selvbestemmelsesret. Så det er en vanskelig diskussion, fordi vi jo skal passe på, at beboeren ikke sætter ild til sig selv og kan forårsage, at branden også breder sig til at gå ud over andre. Det er ikke altid, rygeforklæder med mere er nok. Vi kan se, at alarmer heller ikke altid er det. Men man kan ikke gøre andet, end at disse sikkerhedsmæssige ting er 100 procent i orden, så man mindsker risikoen. Men den ældres selvbestemmelsesret gør, at det aldrig kan blive 100 procent sikkert, og det er så den risiko, den ældre har lov til selv at vælge ved at ryge.

Lemvig For abonnenter

Ældrerådet utilfreds med overflytning af plejehjemspladser fra Nørre Nissum til Harboøre.: - Det er helt uacceptabelt

Annonce