Struer

Kunstgræsbane holder sig inden for budgettet

Karsten Lund - der er formand for både Struer Kunstgræs og Struer Boldklub - ved den gamle sandbane, der bliver forvandlet til en kunstgræsbane. Foto: Allan Damgaard
Licitationen på den nye kunstgræsbane i Struer Idrætspark tegner til at holde sig inden for budgettet. Struer Kunstgræs har selv samlet 850.000 kroner ind til den miljøvenlige kunstgræsbane, der forventes at stå klar til efterårsferien.

Struer: Den nye kunstgræsbane i Struer Idrætspark ser ud til at holde sig inden for budgettet på 5,5 millioner kroner.

Der har lige været licitation på projektet, men Struer Kommune er endnu ikke klar til at komme med en udmelding om resultatet og hvilken entreprenør, der har fået arbejdet.

- Vi arbejder i øjeblikket på at kvalitetssikre tallene, men det ser fornuftigt ud i forhold til, at vi kan holde os inden for budgettet. Jeg forventer, at vi kan melde noget ud om en uges tid, siger Jørn Bech Ladekjær, der er centerchef for Struer Kommunes Teknisk Drift og Anlæg.

Projektet er politisk godkendt til at kunne gå i gang, hvis det holder sig inden for budgettet.

Struer Kommune besluttede i foråret at give en ekstra bevilling til kunstgræsbanen på 1,1 millioner kroner, så den samlede kommunale bevilling lyder på 5,1 millioner kroner.

Det var samtidig et krav fra politikerne, at der skal anlægges en miljøvenlig kunstgræsbane, hvor det hyppigt anvendte gummigranulat bliver skiftet ud med noget, der ikke forurener i naturen.

Her er valget faldet på et granulat af kork - noget, som man blandt andet har gode erfaringer med hos en fodboldklub i Fredericia.

Det er Struer Kunstgræs, der står bag den nye kunstgræsbane. De lokale fodboldklubber dannede i efteråret Struer Kunstgræs til både at søge midler til kunstgræsbanen og stå for den administrative del. Karsten Lund er formand for Struer Kunstgræs - han er også formand for Struer Boldklub.

- Vi er stolte af, at vi har samlet 850.000 kroner ind til kunstgræsbanen. Det er en flot opbakning, som vi er meget glade for, og som formentlig også har betydning for, at Struer Byråd gav en ekstra bevilling, så projektet kunne komme i mål. Pengene er kommet fra fonde, LAG, et stort lokalt sponsorat samt nogle lidt mindre tilskud fra 20-25 lokale virksomheder, siger Karsten Lund.

Vi er stolte af, at vi har samlet 850.000 kroner ind til kunstgræsbanen. Det er en flot opbakning.

Karsten Lund, formand for Struer Kunstgræs

Skal nok komme frem

Han ønsker ikke på nuværende tidspunkt at oplyse, hvem der står bag det store, lokale tilskud. Men som han tilføjer med et glimt i øjet: Det skal nok komme frem senere i forløbet.

Det er fodboldklubberne i Hjerm, Linde, Bremdal, Resen-Humlum og Struer, der har dannet Struer Kunstgræs.

Fodboldklubben på Thyholm har som den eneste i Struer Kommune valgt at takke nej til samarbejdet, fordi klubben har mulighed for at benytte kunstgræsbanen på Lyngs Idrætsefterskole, der ligger betydeligt tættere på end den kommende bane i Struer.

Arbejdet med at anlægge banen begynder umiddelbart efter sommerferien - altså på et tidspunkt i august - og hvis det ellers går efter planen, kan de lokale fodboldspillere få kunstgræs under støvlerne omkring efterårsferien, hvor udendørssæsonen ellers typisk slutter.

En kunstgræsbane betyder, at sæsonen kan forlænges, så fodboldspillerne kan fortsætte med at spille ude, selv om græsbanerne bliver for mudrede.

- Vi går nu i gang med at lave et bookingsystem, så fodboldklubberne kan booke de tider på kunstgræsbanen, de ønsker, siger Karsten Lund.

Den nye bane skal anlægges på den gamle sandbane i Struer Idrætspark. Den skal rykkes en anelse i forhold til sandbanen, og det betyder, at et mindre læhegn må lade livet.

- Vi håber samtidig, at kunstgræsbanen bliver af en sådan størrelse, at der bliver plads til en opvarmningszone, siger Karsten Lund og tilføjer, at der bliver hegn rundt om den nye bane.

Et nyt lysanlæg

Der skal også etableres et lysanlæg rundt om kunstgræsbanen. Det eksisterende lysanlæg, der dækker både sandbanen og en græsbane ved siden af, har ikke tilstrækkeligt kapacitet. Kravet til et lysanlæg er i dag på 125 lux, og det nuværende anlæg kan kun præstere omkring 40 lux.

Karsten Lund er glad for, at kunstgræsbanen formentlig kan holde sig inden for budgettet, og at den kommunale bevilling måske endda ender med at blive lidt lavere end de 5,1 millioner kroner.

- Men det er for tidligt at sige noget konkret med tallene, og hvor vi lander rent økonomisk, siger Karsten Lund.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Kendt værtshusholder overtager Onkel Toms Hytte

Holstebro

Nye indbrudstal: Færre indbrud i Holstebro

TTH Damer For abonnenter

Se billederne fra første arbejdsdag: Målvogteren slog assistenten i længe ventet løbeduel

112

Kreditkorttyve er fortsat på fri fod: Hærger nu i Nordjylland

Danmark

Ramt af rystelser i kroppen: Kæmper for at få ny behandling til Danmark

Holstebro

Cyklister raser over dårlige cykelstier: Trærødder og huller ødelægger dem

Holstebro For abonnenter

50 år siden: Månelandingen ryddede forsiden 9 dage i træk

Holstebro For abonnenter

Forurenet jord fra hele landet havner i Holstebro

Holstebro

Få ansøgere til ingeniøruddannelse sender VIA ud i offensiv

Annonce